Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.12.2005, 14:10   #1
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
esem - krecisz...
jak cos ma TYLE biosow/firmware'ow znaczy nie jest idealne - bo ciagle cos poprawiac musza..
do bellwooda, wiwy tez nowy soft wychodzi, wiec nie wiem czym tak bardzo sie zachwycasz w tej swojej mancie..
zobacz soft do xbox'a (XBMC) - on wychodzi CODZIENNIE (tyle, ze to jest program, a nie firmware..).
jeszcze tylko dodam, ze do KiSS'a tez softy wychodzily - a w zyciu tak bardzo nie zalowalem zakupu czegokolwiek (naszczescie udalo sie sprzedac..)..
i do tych co sie boja - faktem jest, ze rzadko kiedy mozna przez aktualizacje biosu cokolwiek uszkodzic, wiec bez obaw ludziska
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2005, 18:31   #2
SIWYYY
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.11.2003
SIWYYY zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Reasumując, że się podepne do tematu, co ma lepsiejsze parametry i co lepiej zakupić cesarza chy księcia w najnowszych wersjach(oczywiście...
SIWYYY jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2005, 09:51   #3
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A zdradzisz jeszcze co wybrałeś?

Dzięki za to porównanie, jest tu sporo informacji, których nie znajdzie się w ulotkach reklamowych.. W tym, co napisałeś, najbardziej zaniepokoiły mnie te problemy z napisami.. To przede wszystkim po to chciałem kupić nowy odtwarzacz, żeby nie mieć już z nimi problemów. Jeśli dalej występują, to przestaje to mieć sens..

Dziwi mnie też brak możliwości przewijania na podglądzie w P2. Jeśli to prawda, to dla mnie całkowicie dyskwalifikuje to napęd.. Jesteś pewien, że nie ma tam takiej możliwości?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2005, 10:27   #4
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9

Dzięki za to porównanie, jest tu sporo informacji, których nie znajdzie się w ulotkach reklamowych.. W tym, co napisałeś, najbardziej zaniepokoiły mnie te problemy z napisami.. To przede wszystkim po to chciałem kupić nowy odtwarzacz, żeby nie mieć już z nimi problemów. Jeśli dalej występują, to przestaje to mieć sens..

Dziwi mnie też brak możliwości przewijania na podglądzie w P2. Jeśli to prawda, to dla mnie całkowicie dyskwalifikuje to napęd.. Jesteś pewien, że nie ma tam takiej możliwości?
andrzejj jak nie chcesz miec ZADNYCH [doslownie] problemow i dowolna konfiguracje napisow [nawet czcionki windowsowe, rozmiar, KOLOR] to kup X'a
pozdro
Stary 14.12.2005, 10:59   #5
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
andrzejj jak nie chcesz miec ZADNYCH [doslownie] problemow i dowolna konfiguracje napisow [nawet czcionki windowsowe, rozmiar, KOLOR] to kup X'a
pozdro
taniej wyjdzie zbudowanie prostego kompa i podlaczenie go do telewizora a mozliwosci jakie!
Ja tam nadal wierny jestem cyberhome 462 i jakiejs tam manty nie chce
Stary 15.12.2005, 09:12   #6
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Ormianin
taniej wyjdzie zbudowanie prostego kompa i podlaczenie go do telewizora a mozliwosci jakie!
Ja tam nadal wierny jestem cyberhome 462 i jakiejs tam manty nie chce
to jednak nie bedzie to samo
xbox lepiej sie do tego nadaje..
spojrz chocby na sam bios - xbox uruchamia sie 5sek i jest gotowy do przegladania zdjec, sluchania muzy, ogladania filmow - ktory komp to potrafi?
nie wiem czy zlozysz tez kompa, na ktorym bedzie mozna grac w gry z taka grafika.., a wszystko to do okolo 750zl..
Dodam, ze KiSS DP-450 rok temu kosztowal 999zl (jak kupowalem.., dobrze, ze sprzedac przynajmniej za 700zl sie udalo. .)
pozdro
Stary 15.12.2005, 11:31   #7
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Od momentu moich testów (ostatni weekend) wyszły już 3 nowe wersje FW do EMPERORA III DVD-011:

Firmware w wersji 1.8 beta
Wprowadzone zmiany:
- wybieranie dowolnych napisów przyciskiem Subtitle
- zmieniona i wycentrowana czcionka
- zwiększona ilość znaków w linii napisów
- nowa funkcja Powróć (Resume)

Firmware w wersji 1.9 beta
Wprowadzone zmiany:
- usunięto "zjadanie" pierwszych liter

Firmware w wersji 1.95 beta
Wprowadzone zmiany:
- automatyczne ładowanie napisów zgodnych z nazwą filmu, a przyciskiem Subtitle możliwość wyboru dowolnych
- poprawne wyświetlanie w OSD nazwy pliku txt

Ostatnio zmieniany przez Morris : 15.12.2005 o godz. 12:28
Morris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2005, 16:02   #8
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zboczę nieco z tematu...
Cytat:
Napisany przez Smartek
to jednak nie bedzie to samo
xbox lepiej sie do tego nadaje..
spojrz chocby na sam bios - xbox uruchamia sie 5sek i jest gotowy do przegladania zdjec, sluchania muzy, ogladania filmow - ktory komp to potrafi?
[...]
Dziwne, u kumpla Xbox nie odtwarza divxów, jak Tobie się udało?
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2005, 12:32   #9
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uzupełnienie: Nie napisałem jeszcze, że w EIII trafiają się podobno problemy z odtwarzaniem mapisów z inną nazwą, niż filmu. U siebie nie zauważyłem tego typu problemów, ale filmy które testowałem miały napisy zaczynające się tak samo, a to podobno Emperorowi w zupełności wystarcza (jednak nie zauważyłem możliwości wyboru *.txt jak w P2). Plusem dla P2 są jednak dwie wielkości napisów (choć dla mnie "duże" powinny być większe).

Cytat:
Napisany przez Ormianin
Do tej pory również byłem tego zdania, głównie ze względu na wysokie ceny i małe możliwości takiego sprzętu w zakresie odtwarzania DivX/XviD. Jednak gdy postawiłem pod sporym telewizorem odtwarzacz za 200 zł, do którego można podłączyć kino domowe, TV, a nawet monitor lub projektor przez wyjście VGA i odtwarzać filmy bez szumienia wentylatora po włożeniu płytki i naciśnięciu Play, to stwierdziłem, że mi się to bardziej podoba niż przekazywanie obrazu i dźwięku osobno kablami z komputera w drugim pokoju, którym się trzeba dodatkowo bawić. Komputer jednak dalej stoi i czeka na filmy z którymi Manta sobie nie poradzi.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
W EIII nie ma z tym większych problemów.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Skoro naciskam "<<" albo ">>" i zamiast przewijać przeskakuje o parę sek., to raczej nie ma możliwości, bo taka funkcja o ile jest dostępna, to właśnie pod tymi przyciskami. Dla mnie to również jest istotne.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Heh.. teraz to chyba oczywiste - EIII. Czekam na FW z kolejnymi poprawkami.

Ostatnio zmieniany przez Morris : 14.12.2005 o godz. 12:48
Morris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2005, 20:20   #10
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wygląda na MANTA DVD-002 Basic.
http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1002&lang=pl
Stary 16.12.2005, 06:58   #11
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
żeby wykupić prenumeratę "Naszego dziennika" musieliby mi sprezentować willę w Holywood, a nie stary odtwarzacz DVD :cool:
Stary 16.12.2005, 11:18   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
żeby wykupić prenumeratę "Naszego dziennika" musieliby mi sprezentować willę w Holywood, a nie stary odtwarzacz DVD :cool:
Mówisz? Mi wystarczyłoby coś droższego niż 405 złotych, co można łatwo i szybko sprzedać

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2005, 12:26   #13
roman01
Wymiatacz

Data rejestracji: 22.11.2004
roman01 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam jeszce takie pytanka zauwazylem ze w Mancie Emperor III jest wyjscie VGA jednak jak podlaczam go pod monitor to monitor nawet nie rusza czy rzeczywiscie to gniazdo jest pod monitor??
roman01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2005, 12:52   #14
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez roman01
Mam jeszce takie pytanka zauwazylem ze w Mancie Emperor III jest wyjscie VGA jednak jak podlaczam go pod monitor to monitor nawet nie rusza czy rzeczywiscie to gniazdo jest pod monitor??
Na pilocie przycisk Video zmienia wyjścia wideo.

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 16.12.2005 o godz. 12:57
Maciej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2005, 23:35   #15
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam Serdecznie.

Od pewnego czasu przymierzałem się do zakupu odtwarzacza DVD z możliwością odczytu filmów DivX. Do końca nie byłem zdecydowany jaki model mam wybrać w kwocie do 300zł.
Wczoraj zakupiłem w Rzeszowskim TESCO odtwarzacz Manta Emperor III.
Mam w swoim zestawie już DVD Panasonic S35, który pod względem odtwarzania filmów DVD jest rewelacyjny. Do tej pory chcąc oglądnąć (poza komputerem) film w formacie Divx przerabiałem go na DVD.Zajmowało mi to wiele czasu co wpłynęło na decyzję dokupienia Emperora III.
Za 199zł nie spodziewałem się zbyt wiele od tak taniego odtwarzacza. Natomiast Emperor III mnie mile zaskoczył. Jak za tak niską cenę to bardzo przyzwoity sprzęt.
Zastanawiam się czy warto wgrać nowy soft. Jeśli tak to co on w tym odtwarzaczu poprawi ?
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: