![]() |
Dzisiaj w skrzynce znalazłem 4 komplety Ubuntu. 2x x86 i 2x AMD64. Całość bez żadnych uszkodzeń.
|
Zamówiłem sobie 5 CD. Teraz wysyłają już wersję 5.10.
|
ja mam takie pytanie, poniewaz jestem laikiem w sprawach linuxa, a coraz bardziej sie nim zaczynam interesowac i chcial bym sie dowiedziec czy musze miec w pierw zainstalowana zwykla wersje Linuxa, czy tez moge zainstalowac wersje Unbutu od razu?!
|
Nie ma czegos takiego jak podstawowa wersja linuksa czy tez zwykla. Linux to jak windows. A ubuntu to powiedzmy jak windows 98. Taka odmiana. Wiec albo instalujesz sobie windows 98 albo windows xp. Tak samo jest z linuksem albo ubuntu albo suse.
Chyba dobrze to wyjasnilem. :) |
Cytat:
|
dzieki za wyjasnienie :) mysle ze dla chcacego nic trudnego, bo w sumie czlowiek uczy sie na swoich bledach :P a mam jeszcze jedno male pytanie, mianowicie chodzi o to czy jest mozliwosc zainstalowania windowsa xp i linuxa na 2 osobnych partycjach, tak aby byla mozlowosc wybrania systemu przy rozruchu pc?
|
tak jest taka mozliwosc - sposob uczynienia tago jest inny dla kazdej dystrybucji wiec napisz dla ktorej ci interesuje - moze bede w stanie pomoc :)
|
myslalem zeby zainstalowac na glownej partucji windows xp, a na drugiej linuxa unbuto
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56923 duzo tam wyjaśniłem :) jak co to pytaj tutaj... |
ok, dziekuje za pomoc;) to teraz czekam na nowy dysk zeby miec miejsce i w razie problemow bede sie zglaszal :) thnx
|
a ja SuSE jeszcze nie dostalem...:/
Sa jeszcze jakies linuchy oprocz tego suse i ubuntu? |
no ja trez ;/ nie wiem poczekam jeszcze z 2 tygodznie i potem sam zassam to ..
|
Cytat:
|
jak niema tak nima
|
To Suse też za darmo wysyłają?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:55. |