![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
![]()
Hej.
Problem jest nastpujacy... Przez pewien okres czasu bylem abonentem firmy dostarczajacej net. Zrezygnowalem z ich uslug, ale za zwyklej przekory (skopstwa ![]() Kwota jest zawrotana - 80zl przez 3 mies byla cisza, ale nagle dostalem list polecony, w ktorym strasza mnie odsetkami, a jesli nie splace z przeciagu X czasu to czeka mnie sprawa sadowa na moj koszt. Nie jestem nigdzie zatrudniony, oficjalnie jestem na utrzymaniu rodzicow Gdy podpisywalem pierwsza umowe, to nikt sie nie pytal o prace itd. wystarczylo miec min. 18 lat. Teraz moje pytanie -nawet gdyby doszlo do prawy (80zl - smiechu warte) to czy moga mie obciazyc kosztami, jesli jestem na utrzymaniu rodzicow?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak - jestes pelnoletni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
![]() |
OK, nawet jesli wyrok bedzie ozekac na moja niekozysc, to co?
teoretycznie nic nie mam, rodzicow nie moga obciacy, bo jestem pelnoletni komornik na mnie wsiasc nie moze a gdyby nawet, to wszystko po 80zl ? firma zarabia setki tysiecy zl na miesiac. Ja jesli sie przelamia i zaplace im te pieniedze, to czy moze mi cos grozic, za niecenzuralne slowa w tytule przekazu? ![]()
![]() |
#4 |
m3llO
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
jezeli nic nie masz to mozesz dostac prace spoleczna . Ale szczrze mowiac sad to malo obchodzi ze nic nie masz i na podstawie Twoich mozliwosci <wiek wyksztalcenie , stan majatkowy rodziny > wyznaczy Ci ilosc dniowek i ich wysykosc np.
po 2gie jesli chodzi tu o 80 zl to bym zalacil niz tracil czas i nerwy w sadzie bo sprawa jest przegrana z gory dla Ciebie |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Calibra is the best!!!
Data rejestracji: 06.07.2004
![]() |
A z jakiej firmy masz te upomnienie? Kruk? Iritium justitia (chyba tak sie to pisze) Czy z jakiegoś innego wynalazku. Jeśli tak to sie nawet tym nie przejmuj, Możesz to wywalić do kosza a oni moga Ci naskoczyć. Poważnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Merry F****** Christmas
![]() |
mello - czas mam (jestem bezrobotny
![]() Jerry from hell - nie, firma nazywa sie Muliticon i dziala chyba tylko na terenie 3mista
![]() |
#7 | |
m3llO
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Jesli jestes na utrzymaniu rodzicow, to od nich sciagna kase... jesli nie beda chcieli zaplacic to przyjdzie komornik. 80zl + odsetki + sprawa + komornik to moze byc spora suma!
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2005
![]() |
Jest wyjście z tej sytuacji. napisz do providera. Opisz swoją ciężką sytuację, oraz zastrzeż że jesteś skłonny, odpracować u nich. Wykaż się dobrą wolą, Sprawa sądowa i komornik, zwiększą tę kwotę trzykrotnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.11.2004
![]() |
Nie zgodze się z tobą Remix. Skoro jest już pełnoletni to rodzice za niego nie odpowiadają, a to, że z nimi mieszka to inna sprawa.
Z tego co wiem to jeśli nie zapłacisz to mozesz dostać godziny społeczne do odrobienia lub jeśli dostaniesz prace w przeciągu 5 lat(tak mi się wydaje) to komornik będzie ściągał kare z tojej wypłaty, więc lepiej to zapłać albo to olej jeśli jesteś pewien, że nie bedziesz miał pracy przez długi okres. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muszę niestety powiedzieć, że teraz jestem po ich stronie.. Korzystałeś w usługi to musisz za nią zapłacić. To mi się też podoba, że firma nie zamierza przymknąć oka na pojedynczą osobę. Sorry..
Ale z drugiej strony, kiedy firma nie wywiązywała się w odpowiedniego świadczenia usług, za które płaciłeś, to z kolei Ty powinieneś był respektować swoje prawa, nawet na drodze sądowej. Trzeba było to robić, bo że firma trzyma się przepisów, ale tylko jednostronnie, też nie jest w porządku.
![]() |
#12 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Nie kwestionuje ich prawa do pieniedzy, wiem ze oni maja racje.
Ale chce ich po prostu olac a przy okazji byc swiadomym tego co mi grozi Ponawiam pytanie - czy moze cos grozic za nicenzuralne slowa w tytule przekazu ? ![]() Nie odbierajcie mnie jako pieniacza itd. jestem praworzadnym czlonkiem spoleczenstwa, tylko nie chce zeby im to zbyt latwo przyszlo.
![]() |
#13 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Za obraze mienia mogą Cię chyba pozwać, ale nie jestem pewien.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
MOdy nie musisz ze mna zgadzac jak to mowia Dura Lex Sed Lex - prawo jasno okresla co sie dzieje w tym przypadku. Malo tego, jesli rodzicom by sie cos stalo, to odpowiadaja dziadkowie! Niestety - to sie ma zmienic, bo wchodzi nowa ustawa ale poki co jest po staremu.
![]() |
#15 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|