![]() |
hehe, a ilu z was jezdzi w pasach na siedzeniach pasazerow? przyznac sie bez bicia, kto zapina pasy siedzac z tylu?
nie odpowiadajcie, bo wiem, ze kazdy :) zawsze tak jest, jak sie pyta - kazdy zapina [pasy naturalnie] tak sie sklada, ze z racji rodzinnego zainteresowania Passive Safety w samochodach mam dostep do krajowych i nie tylko danych ofiar wypadkow samochodowych. wynika z nich, ze polskie samochody pasow bezpieczenstwa nie posiadaja... podejrzewam tez, ze gdyby uczyc dzieci fizyki w szkole, to ludzie by zapinali te pasy a ludzie siedzacy z przodu bardzo mocno by krzyczeli na tych siedzacych z tylu bez pasow ps. co do filmikow, i tak nikogo nie przekonaja. musialyby leciec latami w TV, inaczej kazdy o nich zapomni siadajac za kierownica, 'przeciez JA umiem jezdzic, to tylko kawalek, po ci mi pasy i wypilem tylko dwa piwa, no wlasciwie to jedno' ps2. dobrze, ze choc motocyklisci na ogol wiedza co im grozi siadajac na motor ps3. wiecie, ze bez pasow poduszka powietrzna ZABIJA na miejscu? |
czy do grona adresatow tych reklam zaliczycie osobe ktora na autostradzie pozwala sobie na "buta w podloge" a po miescie wszystko zgodnie z przepisami ?:)
|
Cytat:
|
Powinni to wyświetlać na dyskotekach :D
|
SZOK!
Brawa dla pomysłodawców, dla rezyserów etc. No i przesłanie... aż się ręce trzęsą podczas oglądania. @Nimal - super pomysł, zapożyczenia reklam i puszczania w Polsce. Przerobić tylko napisy na pl i puszczać zamiast Hołowczyca i lasu krzyży mało przemawiającego do widza. |
@REi
Przecież nikt nie każe Ci jeździć "po głębszym" ??? W dzisiejszych czasach bez auta to niemal jak bez ręki :| |
"niezle"
robia wrazenie kiedys lecialy podobne na MTV (bardzo dawno temu, z 12 lat, moze potem tez ale MTV ie ogladam od wiekow) pod haslem Don't Drink Drive najbardziej do mnie przemowila ta z pilka nozna... co do przemocy - fakt ze bardziej by przerazaly jakby bylo wiecej tzw "krwi" a drugiej jednak strony psycholodzy twierdza ze im wiecej przemocy tym mniej szczegolow pamieta osoba ogladajaca, wiec tworca musi to jakos wyposrodkowac reklamy niesamowite... i jak maja sie do tego polskie reklamy spoleczne? eh, a pewnie by wystarczylo poprosic o prawo wyswietlania zachodnich - raczej by uzyczyli za free |
Witam!
Jestem pod wrazeniem - dalszy komentarz jest zbedny. |
U nas takie reklamy mogly by byc emitowane tylko po 22 czyli wtedy kiedy wiekszosc docelowej grupy odbiorcow siedzi przed telewizorami...
Fakt przerazajace aczkolwiek skuteczne - dlatego nigdy nie zrobilem prawka i pewnie nigdy nie zrobie, po prostu chce w jak najmniejszym stopniu uczestniczyc w tym co w naszym kraju nazywa sie ruchem drogowym. |
Rzeczywiscie mocne, obawiam sie jednak, ze nasza KRRiT nie zezwoli na emisje takich spotow.
A w naszym kraju, gdzie jest tyle wypadkow to by sie przydalo. |
noseatbeltnoexcuse
Ten film zrobil na mnie najwieksze wrazenie.... |
Mocne reklamy. To właśnie powinno być puszczane u Nas. Takie sceny na pewno utkwiłyby w pamięci sporej rzeszy ludzi.
EDIT: pamiętacie prezentacje o skutkach wypadków, przygotowaną przez Komendę Stołeczną Policji w Warszawie dla młodzieży szkół średnich ? Możę ktoś wie skąd ją ściągnąć ? |
Jestam za emitowaniem takich reklam w Polsce ! :> moze chodz 1 kierowca by sie opamietał , i uratował by to chociaz 1 zycie ludzkie !
|
Cytat:
Zreszta ktos kto nie stracil nikogo w wypadku tego nie zrozumie - tak samo jak syty glodnego... |
i tak wiekszosc bedzie to miala wiadomo gdzie:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:09. |