![]() |
ja niestety jestem posiadaczem LG GCE 8524B, o którym firma LG chyba najwidoczniej zapomniała bo nie ma do niego biosu itp. Nagrywarka nagrywała mi tylko CD Sony i Verbatim, nawet TDK nie chciała ruszyć :( Kupiłem sobie teraz NEC'a ND-3540B i jestem z niej zadowolny, bo do LG straciłem cierpliwość. Mam jeszcze DVD LG, ale taki sam szajs, bo niebardzo chce czytać płytki ((
Więc ogólnie LG nie polecam. |
A mój okurzacz niespełna roczny LG Vacuum Cleaner co chwila się przegrzewa
I wyłącza się samoczynnie ( dobrze, że choć takie ma zabezpieczenie :> ) I tak jest nawet po wyjęciu filtra p-kurzowego :podbite: (( |
Mi tam padła GSA-4163B....ale nie twierdze że to złom, bo jak nagrywala to robiła to b.dobrze!
|
A jestem szczęśliwym posiadaczem monitora LG Flatron ez T710PH.
Mam go już parę miesięcy i jestem bardzo zadowolony z niego i wszystkim go polecam:) |
Powiem tak. Sam mam naped LG i najchetniej wyrzucilbym go na zlom :P poprostu juz kilka razy sie na nim przejechalem... nie chodzi mi tu o nagrywanie plyt ale bardziej o czytanie ich zawartosci, np mialem jakas tam plytke z gra i moj naped tego nie czytal komp sie przywieszal i za przeproszeniem "dupa", za to na kompie i w napedzie mojego (nie jednego) kumpla ta sama plyta byla czytana idealnie :blee: wiec to chyba wina napedu. Najchetniej bym zmienil ale nie mam hajsu :(
pozdro ;) |
Dlaczego narzekacie na sprzet LG??
Cytat:
|
a ja tam na LG nie narzekam mam monitor CRT LG Studioworks 55i ma już prawie 8 lat (rocznik 98) i jest nie do zdarcia (odpukać)
|
Narzekanie na sprzęt LG jest po prostu trendy :D
Przeciez zawsze ktoś musi byc chłopcem do bicia :podbite: A temat popieram jako najodpowiedniejszego kandydata do śmietnika :taktak: :mruga: |
Cytat:
|
LG to gówno!!! Jedne wielkie gówno, mam nagrywarke, używam jej bo ma niezłą korekcje błędów. Ale nagrywa w 52x w 4min!!! A mój stary Lite-on którego niestety wymieniłem na szmelc LG nagrywał 2min, a czasem w 1,30min!!! Dlatego LG to gówno!!!
|
narzekam dlatego bo go nie mam :>
|
@nimal jak miałem jeszcze palarke LG 8480B to zaczeła mi psuć płytki CD-R, CD-RW nagrywała dobrze. Więc zmieniłem firmware ale nie pomogło więc zaniosłem ja do sklepu. A tam ku mojemu rozczarowaniu powiedział, żebym sam ją zawiózł do serwisu LG [który był na końcu mojego miasta lublina:|] Nie chciałem się kłócić bo bym sobie mógł dłużej poczekać na odbiór. Więc zawiozłem ja do serwisu. Po dwóch tygodniach dostałem ją spowrotem wymieniony został "pickup". Nagrywarke dwatygodnie później sprzedałem. A po 6 miesiącach okazało się, że znowu podła w ten sam sposób:]
A co do litka to totalnie padł mi egzemplarz 53327S [pierwsze wersje]. Zaniosłem do sklepu. Przyjeli bez żadnego problemu. Po ok dwóch tygodniach dostałem nowiutkiego 5238S. Nie mam z nim żadnego problemu do dzisiaj. Pozdrawiam |
Cytat:
OK - racja - głównie to różnica w formie dostarczenia sprzętu. I każda z tych opcji ma plusy i minusy - sklep może być np. bliżej, ale np. w serwisie można mieć kontakt z konkretną osobą, a nie pośrednikiem w sklepie. Ale tak naprawdę różnie to bywa ;) Pozdrawiam ro29 |
Kiedyś zaniosłem do serwisu nagrywarkę GCE 8240, bo podczas odczytu porysowała mi jedną płytkę CD-RW(nie wiem czy to była wina nagrywarki czy płyty). Nagrywała bez problemów. Po dwóch tygodniach dostałem nową GCE 8400.
|
ro29 - liteon jak najbardziej ma tez wlsane serwisy (a dokladniej, jak przypuszczam, bo tak robi 99,9999% firm na swiecie) lokalne serwisy ktore dostaja prawo uzywania loga, prowadza serwis gwarancyjny wystawiajac potem rachunki firmie-matce itd
to o czym piszesz to tylko rodzaj gwarancji - czy jest zalatwiany przez sklep (jak liteon) czy wysylany bezposrednio do serwisu i potem odsylany do klienat - door to door (jak nec) niekotre firmy prowadza oba rodzaje (np komputronik) ciagle jednak nikt nie napisal o serwisie lg? bo ze sie nie psuja to nie wieze ;) swoje kilka litkow juz pare razy reklamowalem - i naprawde za to kocham ta firme - zawsze bezproblemowo dostawalem nowy, taki sam albo lepszy model, z nowa gwarancja - tak trzymac ;) wiec jak z tymi lucky golstarami :> |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:05. |