![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() |
nie oczekuj cudów od celka 2.4 a i karta graf. to z pewnoscia 4mx440 na 64 bitowej szynie
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
no więc jak widać powracam..... na weekend tata pożyczył z pracy ATI RADEON EXCALIBUR 128 DDR HIS.... co prawda słyszałem że HISy są do bani... a Tak BTW to co to znaczy HIS !? no ale mniejsza z tym. Odpaliłem od razu NFS Underground i ustawiłem początkowo rozdziałke na 1024x768 [chyba już standard].... i po włączeniu prawie wszystkiego na maxa gierka skakała.... co prawda mam 256 ramu i sądzę że to za mało.... dzisiaj na gg kolega mi powiedział, że jego kumpel ma 256 i Athlona 2000 i twardy 5400 i u niego chodzi git... no chyba musze się pogodzić, że nie będzie mi to lepiej chodziło... instalowałem nawet jakieś omegi, ale to nic nie pomogło... co prawda wynik w 3d marku skoczył z 2800 na 5600, czyli o połowe, ale co z tego, jak NFS się zacina...
Niestety tą kartę muszę jutro oddać, a tata za tydzień może pożyczy coś ciut lepszego i oczywiście koljne 256 ramu, bo jak twierdzą jago koledzy z pracy po dołożeniu do mojego 256 kolejnego 256... powinno spowodować wzrost wydajności kompa o całe 40%.... i jest to lepsze niż zamontowanie na raz 512 MB. A oto parametry tego RADKA...myśle, że są w pożądku
|
|
|
|
#3 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ale na boga co to za radeon? 9000? 9100? 9200? - sadze ze 1 albo 3 - bo 9100 dalby ci na tym kompie jednak 'lekko' wiecej...
|
|
|
|
#4 |
|
![]() |
niech ci podrzuci z pracy gf4titanium albo gf3ti500 - albo moze radka o numerku wiekszym lub rownym 9500 - wtedy pogadamy - bo raeony 9000 i 9200 to karty z nizuiktiej poleczki
|
|
|
|
#5 |
|
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
ja sie tutaj zgodze z Sid'em na temat NFS:U.
choc nie duzy skok ale jednak przesiadlem sie z Athlon 1.4 na 2.4 a gra jak sie przycinala tak dalej sie przycina Karte grafiki mam geforce 4 ti 4400 128mb i nic... wiec sam nie wiem co dalej robic, wyminc ram na ddr to wiem napewno, ale dalej co... shuma02 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dziwia mnie te osiagi nowych kart - mam GF2Pro Winfasta 64 MB, Thunderbirda 1200 i 512MB na sdramach - NFSU smiga (1024x768x32), Max Payne 2 smigal tez jak glupi... z tego wynika ze to raczej kwestia konfiguracji OS'a (albo samego OS'a - ja jade na win2k3, wg mnie xp byl do bani)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
![]() |
a ten pożyczony radek to 9200..... sam teraz jade na omegach.... i wyłączonym aa.... a ja uważam ciągle, że to wina dysku.... zresztą na radku odojętnie czy włączyłem 640x480, czy 800x600 czy 1024x768 to skakało tak samo nawet na minimalnych detalach.... a dysk u mnie kręci się jak głupi.... zresztą co mi po tym jak będę miał pożyczonego GeForce.... tylko narobie sobie smaku... nakombinowane w windozie !? a co tu może być nakombinowane !?
|
|
|
|
#8 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam windows jest przekombinowany
popatrz ile uslug Ci lata w tle po instalacji windy to sie przezegnasz np rejestr zdalny - super bezpieczne albo indexowanie - super zwalnia wydajnosc dysku ![]() ale z ostatniego opisu faktycznie moze dysk - super glupie pytanie - DMA wlaczone? UDMA tez? dla twardziela ofkorz |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
![]() |
wiesz NIMAL.... z reguły to wyłączam sobie DMA, bo chyba mi to nie potrzebne ^_^. A tak na poważnie to oczywiście, że jest włączone, bo inaczej strasznie by się wszystko ślimaczyło.....
|
|
|
|
#10 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Twój problem tak naprawdę to: celeron czyli wykastrowane pentium.
Celerony nadają się praktycznie tylko do zastosowań biurowych i podobno do oglądania filmów (tu niesprawdzałem). Gry wymagają szybkiego podawania danych do grafy i to przerasta możliwości celerona - już lepsze są durony. Przy celeronie żadna grafa Ci nie pomoże ani ram ani mobo (w grach). 8)
|
|
|
|
#11 |
|
![]() |
hmm - to chyba w tych nowych - celeron tualtain 1.3ghz to procesor godny miana DOBREGO procesora
kumpel ma tulipana 1.3, 512 sdramow i asus TULS2costam no i gf4ti4200 - gry zapierniczaja mu jak oszalale w 1280*1024 faktem jest ze celinki robione z p4 to porazka - ale nie az taka zeby miec tak marne wyniki - gdyby dalo rade wsadzic w ten komp cos naprawde dobrego - a nie kastraty jak gf4mx czy radek 9000/9200 - to mozna pogadac i podyskutowac - narazie to sprawdzamy jak jezdzi czolg na kolach ze szmacianymi gasienicami pokaz ojcu te teksty, moze zmadrzeje - choc ciezko stereotypy zwalczac - intele to fajne sprzety - tylko a) drogie b) na boga nie celerony! gieforce - tez - szybkie choc srednia jakosc grafiki - i na boga nie MXy! NFS:underground to jak GTA3 - u jednych zasuwa - u innych skacze jak nacpany krolik - nie sugeruj sie wynikami z tej gry mowie jeszcze raz - q3! to jest DOBRZE napisana gra, daje miarodajne rezultaty ps. te pamieci moga faktycznie pomoc - choc tylko wtedy keidy beda w dualu - a nie wiem czy ta plyta to umie choc i sama ilosc pomoze
|
|
![]() |
|
|