![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Problem z karta tv.
Kupilem sobie wczoraj karte telewizyjna Leadtek Winfast Tv 2000 XP i cos za dobrze mi nie dziala.
Problem jest z obrazem.Po ustawieniu jak nalepszego odbioru przez obraz przechodza kropkowane linie z lewej strony na prawa,dzwiek jest dobry. Nie wiem co robic |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Zakłócenia te są spowodowane słabym sygnałem albo konfliktem z innym urządzeniem. Też tak kiedyś miałem, ale występowało to jedynie na kilku kanałach.
|
|
|
#3 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Jezeli to sygnal jest slaby to jak go wzmocnic? Kupic wzmacniacz?
Co do urzadzen to mam jeszcze zainstalowane karte muzyczna na isa(AWE 64) i na pci karte sieciowa realteka,modem pentagram no ikarte graficzna rive.To ktore to by moglo byc urzadzenie? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz
![]() |
"Komputerowe karty TV potrzebują zazwyczaj silniejszego sygnału niż zwykły TV. Nawet jeżeli podłączyłeś kartę bezpośrednio do gniazdka kablówki lub anteny, sygnał może być za słaby. Podłącz dodatkowy wzmacniacz antenowy a efekt zniknie." - cytat z FAQ od bTV. U mnie problem sam się rozwiązał (bez użycia wzmacniacza) - sądzę, że to zasługa serwisantów z TV kablowej.
|
|
|
#5 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Tez mi sie tak wydawalo, ze to moze byc za slaby sygnal bo pamietam kiedys jak nie mialem jeszcze kablowki a byly tylko 3 lub 4 programy to mialem antene ze wzmacniaczem bo sygnal byl za slaby. Tylko ciekawe ile takie cos kosztuje.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wyjadacz
![]() |
Mógłbyś jeszcze zamieścić screenshota? Zwykle takie coś występuje w postaci zaszumionych pionowych pasów, ale piszesz, że u Ciebie te linie występują w poziomie.
|
|
|
#7 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Nie one nie wystepuja w poziomie tylko w pionie i sa w postaci pionowych kropek przesuwajacych sie z lewej strony na prawa. Nizej zrzut
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wyjadacz
![]() |
He he:-D :-D. Myślałem, że masz gorzej, nic nie widzisz na ekranie, a tu - malutkie kropki. Wątpię, czy wzmacniacz coś tu pomoże. Zobacz na mojego screenshota - tak to kiedyś u mnie wyglądało.
|
|
|
#9 |
|
***Fakt jest faktem..***
![]() |
Miałem to samo ale tylko na kanałach UHF (ale nie na wszystkich. Jak kiedyś pokombinowałem w skrzynce od kablówki (przełączyłem antene do innego gniazda) miałem idealny obraz. Myślę że może był tam silniejszy sygnał i dlatego mój problem zniknął. Jeżeli masz kablówkę to dzwoń do operatora i reklamuj - za coś im chyba płacisz, nie ? 8)
Ostatnio zmieniany przez Ice : 06.07.2002 o godz. 18:28 |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Hmm kiedyś miałem problem z obrazem na TV z kablówki. Mam tak sprytnie zrobione że jeden kabel wchodzi do takiego rozgałęziacza który rozdziela sygnał na dwa wyjścia jeden do Tv a drugi do tunera radiowego. Podłanczając kable myślałem że te wyjścia są jednakowe pod względem mocy sygnału a jednak sygnał radiowy jest słabszy. Kable miałem podłączone dokładnie na odwrót dopiero po ich zamienieniu / dojrzałem wreszcie znaczki na rozgałęzniku co jest do czego / wszystko wróciło do normy więc jeśli masz możliwośc jakiejkolwiek kombinacji z kablami to pokombinuj i pooglądaj wszelkiego rodzaju urządzenia może gdzieś się pomyliłeś . |
|
|
|
|
|
#11 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
To wyglada zdecydowanie na zaklocenia. Na innym forum polecili abym uziemnil komputer.Co o tym myslicie?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Co do podlaczenia to mam takze dwie mozliwosci radio i tv ale mam podlaczone do tv.A jak kiedys mialem podlaczone do radia bo nie zauwazylel tego to rzeczywiscie obraz na wyjsciu od radia byl duzo slabszy.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Gość
|
Co prawda mam kartę AverMedia, ale takie zakłócenia powstawały mi tylko w systemie XP i NT, pod 98SE chodzi pięknie, TV i RT.
(zasilanie masz bez "ziemi"?, u mnie listwa+"ziemia" i teraz za kilka? dni UPS) co to znaczy "uziemić kompa"
|
|
|
|
#14 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Na 98 mam tak samo.Chodzi o to zeby podlaczyc kompa do uziemnionego kontaktu tylko, ze u mnie nie mam uziemnionego.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |