![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 | |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Moglbys napisac o co chodzi z ta listawa, co ona daje i gdzie ja mozna dostac . |
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#18 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Panowie!
Nie wiem czy ma to z tym jakikolwiek związek ale u mojego kumpla było dosłownie to samo z tym że nie na TV (bo takiej karty nie ma) tylko na filmach Divx. Może to nie kwestia sygnału tylko kompresji wideo? Kumpel po wielkich zmaganiach poddał się i przeinstalował Win98SE i jak ręką odjął. |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Listwa przeciwprzepięciowa / to coś w rodzaju rozdzielacza prądu taka listwa z kilkoma uziemionymi gniazdkami do której powinno sie mieć podłaczony cały komputer włącznie z peryferiami / i nie powinno sie do niej podłączać niczego innego np.lampki. Zasada działania jest prosta . Listwa ma w sobie wbudowane bezpieczniki o bardzo krótkim czasie reakcji które odłączają dopływ prądu w razie np.zwarcia instalacji lub skoku napiecia podczas burzy. Listwa taka może / raczej jush wszystkie to mają / mieć wbudowane jakieś tam / nie pamietam nazwy / układy filtrujące prąd / np jak włącza się lodówka powoduje zakłócenia / a ta listwa to filtruje. Takie cdo kusztuje od ok 50PLn w górę. W Twoim wypadu szukałbym przyczyny w instalacji kablówki / możliwe że gdzieś kabel ma przebicie ?? / w ostateczności pokusiłbym się o sprawdzenie karty w innym miejscu / podpięcie do innej anteny bądz kablówki / taki test możesz zrobić jeśli masz antenę radiową tylko ze wzmacniaczem to możesz podłaczyć ją za pomocą zwykłego koncentryka do karty i sprawdzić czy to właśnie nie wina karty możliwe ze jakoś filtr obrazu jest walnięty. Sprawdź czy nie ma do niej sterowników / nowszych / . Przyczyną takiego zachowania może być także za długi kabel - koncentryk ma małą pojemność i opór ale przy długości ponad 6,7 m potrafi płatać figle. / Jeśli z jednego kabla masz wyprowadzone parę kabli na parę Tv to odłącz je i podłącz kartę pod przewód główny. AHA czy kabel nie leży koło silnego żródła promieniowania eletromagnetycznego , może jest poskręcany , czy idą razzem z nim jakieś inne kable równolegle które mogły by emitować zakłócenia , może używasz telefonu bezprzewodowego, albo koło kompa leży koórka lub stoi mikrofalówka ?? ... Czy twój sąsiad nie używa radiotelefonu ? Dodam tyle że jeśli podłaczysz przedłużacz listwę z uziemieniem do źródła prądu które go nie ma to uziemienia nie uzyskasz musisz znaleśc gniazdko z uziemionym bolcem / sprawdza się to jakoś miernikiem / ALE NIE WIEM JAK WIĘC JEŚLI SIE NIE ZNASZ TO NIE KOMBINUJ / To by było na tyle jest troche późno więc ne zwaracj na styl i błędy napisz o wynikach a ja idę do klopa bo tam się najlepsze pomysły rodzą :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
No wiec dzieki wszystkim za rady i informacje.
Na poczatek bede musial chyba kupic wzmacniacz. Karte sprawdzalem jeszcze na kompie szwagra, ktory ma kablowke z tego samego gniazda co ja z tym, ze on jest podlaczony do wyjscia radiowego i te same objawy czyli te pionowe, kropkowane pasy przechodzace przez ekran no i jeszcze obraz lekko skacze(u mnie tez skacze, zapomnialem dodac). Wiec odpadalo by tu juz jakies zaklocenie z innego podzespolu. Myslalem, ze to myszka radiowa ale odlaczylem, pasy byly nadal. Sterowniki nowsze mam zainstalowane i nic sie nie zmienilo jak je wrzucilem.Kabel, ktory dochodzi do karty ma z 15m wiec jest dosc dlugi.Bede chyba musial jeszcze ja sprawdzic u kogos innego. Dzieki wszystkim jeszcze raz. P.S. Jakbyscie jeszcze mieli jakies info to zawsze mozecie napisac. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Witam ! Ja przed kupnem wzmacniacza najpierw podłączuyłbym kartę możliwie najkrótszym koncentrykim i sprawdził czy to jest wina kabla a podejrzewam ze tak ! |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
to może ktoś mi powie, dlaczego ja mam taki obraz
![]()
|
|
|
#23 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Gdybys mial taki obraz w telewizorze to bym powiedzial, ze kineskop ci pada ale w karcie... moze glowica?
Kurcze a z moja to jeszcze jutro ide do kumpla a jak bedzie to samo, to odrazu ide do sklepu z reklamacja. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Chcialem jeszcze dodac, ze karta okazala sie felerna. Teraz czekam na nowa az sprowadza a jak nie to zwrot kasy.
|
|
|
|
![]() |
|
|