Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.07.2002, 21:03   #16
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Laser napisa***322;(a)
Witam !

A masz filtr przeciw zakłuceniowy / listwe /
No nie bardzo a nawet nie wiem o co ci chodzi.
Moglbys napisac o co chodzi z ta listawa, co ona daje i gdzie ja mozna dostac .
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.07.2002, 22:10   #17
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)
To wyglada zdecydowanie na zaklocenia. Na innym forum polecili abym uziemnil komputer.Co o tym myslicie?
To dobry pomysł - ja tak zrobiłem mając fatalny obraz w tv-out; kupiłem listwę zasilającą z filtrem przeciwzakłóceniowym, w pobliżu komputera założyłem gniazdko elektryczne z kołkiem uziemniającym - teraz jest wszystko ok.
Stary 06.07.2002, 23:04   #18
Flacha1
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2002
Flacha1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie!
Nie wiem czy ma to z tym jakikolwiek związek ale u mojego kumpla było dosłownie to samo z tym że nie na TV (bo takiej karty nie ma) tylko na filmach Divx. Może to nie kwestia sygnału tylko kompresji wideo?
Kumpel po wielkich zmaganiach poddał się i przeinstalował Win98SE i jak ręką odjął.
Flacha1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.07.2002, 23:38   #19
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)

No nie bardzo a nawet nie wiem o co ci chodzi.
Moglbys napisac o co chodzi z ta listawa, co ona daje i gdzie ja mozna dostac .
Witam !

Listwa przeciwprzepięciowa / to coś w rodzaju rozdzielacza prądu taka listwa z kilkoma uziemionymi gniazdkami do której powinno sie mieć podłaczony cały komputer włącznie z peryferiami / i nie powinno sie do niej podłączać niczego innego np.lampki.

Zasada działania jest prosta . Listwa ma w sobie wbudowane bezpieczniki o bardzo krótkim czasie reakcji które odłączają dopływ prądu w razie np.zwarcia instalacji lub skoku napiecia podczas burzy.

Listwa taka może / raczej jush wszystkie to mają / mieć wbudowane jakieś tam / nie pamietam nazwy / układy filtrujące prąd / np jak włącza się lodówka powoduje zakłócenia / a ta listwa to filtruje.

Takie cdo kusztuje od ok 50PLn w górę.

W Twoim wypadu szukałbym przyczyny w instalacji kablówki / możliwe że gdzieś kabel ma przebicie ?? / w ostateczności pokusiłbym się o sprawdzenie karty w innym miejscu / podpięcie do innej anteny bądz kablówki / taki test możesz zrobić jeśli masz antenę radiową tylko ze wzmacniaczem to możesz podłaczyć ją za pomocą zwykłego koncentryka do karty i sprawdzić czy to właśnie nie wina karty możliwe ze jakoś filtr obrazu jest walnięty.

Sprawdź czy nie ma do niej sterowników / nowszych / .

Przyczyną takiego zachowania może być także za długi kabel - koncentryk ma małą pojemność i opór ale przy długości ponad 6,7 m potrafi płatać figle. / Jeśli z jednego kabla masz wyprowadzone parę kabli na parę Tv to odłącz je i podłącz kartę pod przewód główny.

AHA czy kabel nie leży koło silnego żródła promieniowania eletromagnetycznego , może jest poskręcany , czy idą razzem z nim jakieś inne kable równolegle które mogły by emitować zakłócenia , może używasz telefonu bezprzewodowego, albo koło kompa leży koórka lub stoi mikrofalówka ?? ...

Czy twój sąsiad nie używa radiotelefonu ?

Dodam tyle że jeśli podłaczysz przedłużacz listwę z uziemieniem do źródła prądu które go nie ma to uziemienia nie uzyskasz musisz znaleśc gniazdko z uziemionym bolcem / sprawdza się to jakoś miernikiem / ALE NIE WIEM JAK WIĘC JEŚLI SIE NIE ZNASZ TO NIE KOMBINUJ /

To by było na tyle jest troche późno więc ne zwaracj na styl i błędy napisz o wynikach a ja idę do klopa bo tam się najlepsze pomysły rodzą

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.07.2002, 07:22   #20
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No wiec dzieki wszystkim za rady i informacje.

Na poczatek bede musial chyba kupic wzmacniacz.
Karte sprawdzalem jeszcze na kompie szwagra, ktory ma kablowke z tego samego gniazda co ja z tym, ze on jest podlaczony do wyjscia radiowego i te same objawy czyli te pionowe, kropkowane pasy przechodzace przez ekran no i jeszcze obraz lekko skacze(u mnie tez skacze, zapomnialem dodac).
Wiec odpadalo by tu juz jakies zaklocenie z innego podzespolu.
Myslalem, ze to myszka radiowa ale odlaczylem, pasy byly nadal.
Sterowniki nowsze mam zainstalowane i nic sie nie zmienilo jak je wrzucilem.Kabel, ktory dochodzi do karty ma z 15m wiec jest dosc dlugi.Bede chyba musial jeszcze ja sprawdzic u kogos innego.

Dzieki wszystkim jeszcze raz.

P.S.
Jakbyscie jeszcze mieli jakies info to zawsze mozecie napisac.
Pozdrawiam
Stary 07.07.2002, 14:42   #21
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)
No wiec dzieki wszystkim za rady i informacje.

Na poczatek bede musial chyba kupic wzmacniacz.
Karte sprawdzalem jeszcze na kompie szwagra, ktory ma kablowke z tego samego gniazda co ja z tym, ze on jest podlaczony do wyjscia radiowego i te same objawy czyli te pionowe, kropkowane pasy przechodzace przez ekran no i jeszcze obraz lekko skacze(u mnie tez skacze, zapomnialem dodac).
Wiec odpadalo by tu juz jakies zaklocenie z innego podzespolu.
Myslalem, ze to myszka radiowa ale odlaczylem, pasy byly nadal.
Sterowniki nowsze mam zainstalowane i nic sie nie zmienilo jak je wrzucilem.Kabel, ktory dochodzi do karty ma z 15m wiec jest dosc dlugi.Bede chyba musial jeszcze ja sprawdzic u kogos innego.

Dzieki wszystkim jeszcze raz.

P.S.
Jakbyscie jeszcze mieli jakies info to zawsze mozecie napisac.
Pozdrawiam

Witam !

Ja przed kupnem wzmacniacza najpierw podłączuyłbym kartę możliwie najkrótszym koncentrykim i sprawdził czy to jest wina kabla a podejrzewam ze tak !
Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.07.2002, 02:17   #22
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to może ktoś mi powie, dlaczego ja mam taki obraz

Stary 08.07.2002, 16:01   #23
Weron
All Eyez On Me

Gdybys mial taki obraz w telewizorze to bym powiedzial, ze kineskop ci pada ale w karcie... moze glowica?

Kurcze a z moja to jeszcze jutro ide do kumpla a jak bedzie to samo, to odrazu ide do sklepu z reklamacja.
Stary 12.07.2002, 15:54   #24
Weron
All Eyez On Me

Chcialem jeszcze dodac, ze karta okazala sie felerna. Teraz czekam na nowa az sprowadza a jak nie to zwrot kasy.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: