![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.07.2002
![]() |
dma
wylacza mi sie dma w cd-romie (lg x52) i trzeba na nowo ustawiac...
co sie dzieje? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Jezeli windows nie chce ci przyjac ustawienia dma to nic nie zrobisz z tym. Napisz jeszcze jaka masz plyte glowna i jakiego windowsa zainstalowales na swoim sprzecie.
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
odp
plyta to abit kt7a win xp prof.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Widze ze z tym windowsem xp to same klopoty
. Ale powaznie to lgx52 obsluguje ata33 wiec dma powinno dzialac po wlaczeniu, ale tak naprawde to radze ci wrocic do windowsa millenium, lub 98se nie bedziesz mial tego problemu.
|
|
|
#5 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Temat jest mocno "oklepany" - szukaj odpowiedzi w innych postach.
A może DMA Ci się wogóle nie włącza, a Ty myslisz że masz włączone - przecież to tylko LG! 8) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
wlacza sie
dma napewno sie wlacza, bo o wiele szybszy transfer jest i moge kopiowac w locie, a poza tym jak wlacze to pisze ze jest tryb dma, a jak sie wylaczy to jest pio! dma wylacza sie tak srednio po wlozeniu 5-tego cd do napedu... pozniej musze juz tylko odinstalowac pomocnicza magistrale ide i znow zainstalowac, zeby moc wlaczyc dma!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.02.2002
![]() |
Ja na twoim miejscu jednak bym zapodal winde 98se
Nie bedziesz mial klopotow ze sprzetem i innymi rzeczami. Mialem rozne windy i jednak zostalem przy 98SE bo jest rulez 8) 8)
|
|
|
#8 |
|
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
A dajcie ludzie spokoj z narzekaniem na XP. W mojej opini to najlepsze co M$ wymyślił dotychczas tyle że wymaga stosunkowo nowego sprzetu. Ja sam wróciłem z XP na w2k ale tylko ze względu na 'barierę psychiczną' - jak widzę ile zajmuje mi sam sys na dysku to mnie kur*.*ca trafia ;-) Wracając jednak do tematu tego postu. Obawiam się że zmiana systemu może niewiele zmienić. I nawet nie zmierzam tu do odpowiedzi w stylu tyo tylko LG więc ciesz się że wogóle działa. Mam jeden pomysł który choć trochę dziwny parę razy już mi pozwolił wybrnąć z podobnych kłopotow - zmień sposób przypięcia napędu. Był na slave? to daj go na slave na innym kontrolerze, nie działa to na master i tak do skutku - czasami najśmieszniej bywało jak wracałem do pierwotnej konfiguracji i nagle DMA działało ;-))) Sposób może głupi ale jak nie ma się innego to i taki czasami ratuje ;-)
Pozdrawiam!!
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
ok
no zobaczymy co da sie zrobic - narazie jest jedyny na kablu (master)... jezeli chodzi o system, to faktycznie dzialalo na poprzednich wersjach! nie chce jednak wracac do tamtych bo xp jest bardzo stabilny - zero zwiechow!
pozdroofa |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Gość
|
Niemożliwe że LG 52x obsługuje UDMA 33 miałem ten napęd i tak szybko jak go kupiłem wyleciał przez okno 8) On przecierz obsługuje tylko PIO ps. jaką masz wersje firmware
|
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
hmm
jezeli chodzi o bios to nie sprawdzalem, a jezeli chodzi o udma, to ten model akurat obsluguje bez problemow pod wczesniejszymi wersjami wina! tylko w xp sa problemy
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Gość
|
Spowodowane jest to pewnie tym iż win XP i 2000 używają innych aspi niż 98se lub me ... A W NIDOWSE 98 JAKĄ WERSJE ASPI MIAŁEŚ ZAINSTALOWANĄ
?
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
?
nie sprawdzalem w 98, ale nie instalowalem zadnych aspi, tylko via 41in1, ale ten pakiet chyba nie zawiera aspi - byly wiec standardowe...
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
Ja też miałem taki problem z tym cd-romkiem, nadal go używam
![]() Rozchodziło mu się o to, że nie miałem zainstalowanych sterów od płyty głównej 8). Z tym, że ja mam 98se .Sprubuj stery instalnąć.
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
stery to ja zawsze instaluje odrazu po instalacji systemu (via 4in1) i sa napewno
|
|
|
|
![]() |
|
|