![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.09.2002
![]() |
Dobra chłopaki dzięki Wam......
..... zdecydowałem się na athlona 1700XP. Mam nadzieję że będzie OKI. Mam tylko dwa pytania:
1) Za ile kupić wiatrak na procesor (tak do 60 zeta starczy?? ) 2)Którą kartę graficzną wybrać : Radeon 7000 64Mb DDr czy Geforce2 MX 400 64MB>>>> (chcę pograć normalnie i filmy też chciałbym czasami obejżeć a na kartę przeznaczam tylko max 220zł) Wiem że tojuż było, ale w tym tygodniu na 100% kupuje, to ostatnia niewiadoma.
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Ja cie juz nawet polubilem
ale na miłość boską, opanuj się !!! Nie zakładaj co chwile nowego topica w tym samym temacie bo się już w tym gubie. Dzisiaj naliczyłem już 4, a wszystkie twoje i o tym samym. Jak chcesz dodać nową wypowiedź to zrób to w tym samym topicu.A teraz do rzeczy: wiatrak za 60 zł kupisz spokojnie. Jeszcze ci zostanie. Chyba że chcesz jakiś specjalny układ przeznaczony do ekstremalnego overclockingu. Ale to juz zupełnie inna bajka. Co do karty graficznej to myślę że są porównywalne. Ja mam akurat GF ale Radeon wydaje mi się równie dobry. Rzecz gustu. Jeśli chodzi o jakość obrazu 2d to słyszałem wypowiedzi że ATI pod tym względem jest na drugim miejscu zaraz za Matroxem. Pomijam tu wydajnośc w 3d. Najlepiej poczytaj sobie porównania np. w Chipie albo w Enterze. Tam były testy. Dla mnie tak jak wcześniej mówiłem obie karty są porównywalne. Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 25.09.2002 o godz. 22:01 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Gość
|
Re: Dobra chłopaki dzięki Wam......
Cytat:
Ew. przy 500 zaliczymy pamieci RAM:-D |
|
|
|
|
#4 | |
|
Gość
|
Re: Re: Dobra chłopaki dzięki Wam......
Cytat:
))))))))))))))
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
TOMMYx wrocil...
wow a jusz myslalem ze zniknal jak dragal czy cz... a co do kompa - chcesz pograc kup gf2mx400 - ATI ma lepszy obraz ale jest zauwazlanie wolniejsza w grach - jesli masz gdzies tak ze 450 to popatrz uwazniej na ATI 9000 - bylem zaskoczony tym co ta karta umie za taie malutkie pieniadze
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
![]() |
Dobra.....
....będę pisał w jednym poście.
Mój komp na 95 % Athlon 1.7XP NEC FT 700+ 17" Gigabyte KT400, 8x AGP, 2.0 USB, muza na karcie, 5 PCI Seagate 40GB 256 DDR DVD Pioneer 16x CDRW Liteon 40\12\48 Radeon 7000 64 DDR (lub Geforce2 mx 400 64mb)>>>>>chcę pograć trochę ale i chcę oglądać filmy razem z dobrą jakością obrazu....to już jedyna niewiadoma więc jak możecie to doradźcie (na grafę max 220zł)
|
|
|
#7 | |
|
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
czyżby panowie budzą się po wakacjach
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a jako went to titan "korytko"
d5 coś tam / wolnoobrotowy/ jest bardzo tani i o dziwo wydajnya grafa to zamiast mx400 poszukałbym jakiegoś gf2 gts albo g3ti200 / ze wskazaniem g3 i załozeniem ze od razu grafa będzie o/c robiona/ pozdro
|
|
|
|
#9 | |
|
Gość
|
Re: Dobra.....
Cytat:
Apropos grafy - GF2 |
|
|
|
|
#10 | |
|
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Re: Dobra.....
Cytat:
wg. mnie kombinacja dobra (weź geforca2) |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
nie bierz pioneerka z tacką bo jest cienki / już lepiej wziąść szajsunga 616 ->własnie robię taką wymianę bo ten 116 mnie już do szału doprowadza
a szasung u qmpla się już łądnych parę miechów sprawuje idealnie /
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
![]() |
Ale.......
....Cana chciałem wziąść DVD Liteona 16x a w sklepie powiedzieli, że ten Pioneer jest lepszy i mi go doradzili.
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
![]() |
Mała zmiana.....
......biorę seageta Barracude 60 GB. (powiedzieli mi że praktycznie nie ma różnicy pomiędzy 5400 a 7200 w codziennym użytkowaniu)
|
|
|
#14 | |
|
odeszły MAJSTER
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
Re: Mała zmiana.....
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
fakt wez gf ale nie mx dożuc troche kasy i kup pełnego - taka moja rada - . Kiedys maiłem celerke , duronka i wkoncu kupiłem athlonka.
qumpel namawiał mnie na własnie mx a ja dozuciłem kase i kupiłem pełnego gf2 titanium na ddr-ach i wiesz jaka róznica bo tu koledzy operuja cały czas 3dmark2001 wiec włożyłem qumpla gf2 mx 440 max 3500 pkt - wsadziłem swoja 4970 - róznica oczywista
|
![]() |
|
|