![]() |
Cytat:
Po naładowaniu i założeniu dzisiaj dopiero się wyładowały na.. zdjęciu numer 2695. Czyli tym razem prawie 1400, w tym trochę filmów i mniej zdjęć seryjnych. Nie jest źle ;) |
Cytat:
Od tamtej pory miała jakieś 20 sesji ładowania i nie piszczała. Pozostanie tajemnicą... |
BC nie są niezniszczalne - spytaj elektroników, co sądzą po jej rozebraniu. Ja słyszałem - nie jest to produkt najwyższej jakości. Często trzeba luty poprawiać, padają, piszczą - co ciekawe - częściej BC900 niż 700. :)
Mi już jedna BC700 padła - wymieniona na gwarancji. |
Cytat:
W poprzedniej poprawiałem luty gniazda zasilacza bo mi gasła skubana, trzeba było mostek zrobić bo się oderwało ze ścieżką. Cytat:
Sam nie wiem po co ten buzer w tej ładowarce (po rozebraniu innej, poprzedniej, jak byk był wstawiony tam buzer - więc to on piszczy). |
Potwierdzam, ponoć ich wykonanie w środku pozostawia sporo do życzenia. Ale moja póki co ma prawie 4 lata i działa (odpukać).
|
Właśnie wyzionął mi ducha zasilacz od bc-700. Okopcony dół płytki z rezystorami smd. Nie ma ktoś na zbyciu? Jak nie, to trzeba będzie bc-900 kupić....
|
Jak masz wtyczke ze starego to tylko dobierz nowy z odpowiednim napieciem i nie mniejszym pradem obciazenia.
|
Nowy zasilacz o zbliżonych parametrach - szukany na szybko kosztuje ponad połowę ceny nowej ładowarki.
Czy napięcie 3,3V (MEAN WELL 3,3 V 2,72A) nie zrobi krzywdy ładowarce? |
jak sądzicie drodzy forumowicze, ma sens taka mobilna ładowarka to telefonu czy tabletu?
https://www.hurt.com.pl/mobilna-bate...ode=newsletter |
|
Chyba nic w temacie nie zmieniło się od lat, brać.
|
W końcu kupiłem ładowarkę i mam jedno pytanie. Jakim prądem ladujecie aku? Tak jak w standardzie 200 mA? Czy jakoś inaczej?
|
Jak mi się nie spieszy, to 200. Jak mi się bardzo spieszy, to max.
|
Rozumiem :)
|
zwykle ładuję AA na 500
a AAA 200-tką. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |