Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   DVD na CD-ROM-ie Prawda, czy brednie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dvd-cd-rom-ie-prawda-czy-brednie-32354/)

mr_spock 09.03.2004 22:52

Cytat:

Napisany przez adams_a
Ja mam jedna ale jest okragla i troche wieksza od tych maluch cd

A stosunek cenowy jest tez taki sam jak w przypadku CDR durze i CDR male/wizytowka??

adams_a 09.03.2004 22:52

Ale wydaje mi sie ze nie oto ci chodzi??

REi 09.03.2004 22:52

Mini-DVD to też widziałem ale chodzi mi właśnie o taką kwadratową :)

adams_a 09.03.2004 22:54

To nie posiadam. Przykro mi.

adams_a 09.03.2004 22:57

Cytat:

Napisany przez mr_spock
A stosunek cenowy jest tez taki sam jak w przypadku CDR durze i CDR male/wizytowka??

NIe wiem bo dostalem w prezencie.

Edwardo 09.03.2004 23:18

moze koledze chodzilo ze bedziesz mogl odtwarzac Mini-DVD? da sie takie cosik zrobic na zwyklej plycie cdr... cdrom czyta jak i dvdrom. tylko ze pojemnosc nie ta sama co dvdr :)

ja tez mowie ze sie nie da w cdromie czytac dvd plytek.... laser, laser, laser!

adams_a 09.03.2004 23:20

Nie chodzilo mu o Mini-DVD, tylko wyraznie podkreslil ze cd-rom bedzie czytal plyty DVD jak DVD-rom

mr_spock 09.03.2004 23:23

To robil cie w balona i jeszcze chcial za to kase... :(

Swoja droga, ostatnio pelno takich "cudow" na allegro jest :D

Edwardo 09.03.2004 23:48

mozesz kupowac pod warunkiem ze da ci gwarancje ze bedzie dzialalo, jak nie to zwrot pieniedzy.

47 10.03.2004 02:01

Moim zadaniem gościu szuka frajera żeby troche kasy zarobić, bo nie było, nie jest i nie będzie można odczytać płyty DVD w napedzie CD.To jest troche inna technologia zapisu i odczytu. Pozrównie do gramofonu za***iście pasuje do tego.

POzdro

andrzejj9 10.03.2004 09:13

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Kwadratowe czy trojkatne dzialac to nie bedzie. Tak samo jak plyta DVD w napedzie CD-ROM.

ps.
Te kwadratowe to zdaje sie na pocztaowkach byly - fatalny dzwiek z tego szedl.

pozdr. ;)

Ja ostatnio kupilem sobie jeden singielek w ksztalcie reki trzymajacej plonaca plyte. Fajnie to wygladalo, tylko, ze glupi wrzucilem to najpierw do CD-Romu. Jak sie rozpedzilo do predkosci 48, to dobrze, ze szybko kapnalem sie, co robie, bo pewnie by sie rozlecialo w drobny mak (szum byl, trzeba przyznac, niezly). Na szczescie zdazylem. A w wiezy odtwarza sie juz normalnie :)

mr_spock 10.03.2004 09:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja ostatnio kupilem sobie jeden singielek w ksztalcie reki trzymajacej plonaca plyte. Fajnie to wygladalo, tylko, ze glupi wrzucilem to najpierw do CD-Romu. Jak sie rozpedzilo do predkosci 48, to dobrze, ze szybko kapnalem sie, co robie, bo pewnie by sie rozlecialo w drobny mak (szum byl, trzeba przyznac, niezly). Na szczescie zdazylem. A w wiezy odtwarza sie juz normalnie :)

Rzyczywiscie fajnie to wyglada, ja widzialem serce, statule wolnosci i inne dziwaczne ksztalty:).
Powiem ci, ze nawet do odtwarzacza CD nie dobrze jest to wsadzic, w wiekszosci instrukcji jest to opisane. Niestety taka plytka pieknie psuje machanike :(

andrzejj9 10.03.2004 09:35

Cytat:

Napisany przez Edwardo
mozesz kupowac pod warunkiem ze da ci gwarancje ze bedzie dzialalo, jak nie to zwrot pieniedzy.

No tak, ale po co to w ogole kupowac, skoro to po prostu nie ma prawa dzialac :)

andrzejj9 10.03.2004 09:36

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Rzyczywiscie fajnie to wyglada, ja widzialem serce, statule wolnosci i inne dziwaczne ksztalty:).
Powiem ci, ze nawet do odtwarzacza CD nie dobrze jest to wsadzic, w wiekszosci instrukcji jest to opisane. Niestety taka plytka pieknie psuje machanike :(

Oj wierz mi, ze wieza, do ktorej do wlozylem, ma juz wszelka mechanike tak skutecznie spi...., ze nic jej juz nie grozi ;)

A przy okazji - czym wyczyscic laser tak, zeby nie musial tego robic kilka razy dziennie i zeby chociaz na powiedzmy tydzien starczylo?

mr_spock 10.03.2004 09:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A przy okazji - czym wyczyscic laser tak, zeby nie musial tego robic kilka razy dziennie i zeby chociaz na powiedzmy tydzien starczylo?

Dziwne jest to, ze musisz to robic czesto, wg mnie swiadczy to o tym, ze laser sie juz wypala. Spotkalem sie z tym w dobitym cd-romie, najmniejszy kurz powodowal brak odczytu.
Jesli musisz to robic bardzo czesto to chyba jedynie taka plyta czyszczaca, nie ma sensu otwieracz non-stop urzadzenia i czyscic alkoholem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51.