Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   DVD na CD-ROM-ie Prawda, czy brednie? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dvd-cd-rom-ie-prawda-czy-brednie-32354/)

Edwardo 11.03.2004 17:19

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Z tym starym sprzetem to sie zgadzam. Mam w domu wieze Diory (duzy sprzet, z bardzo duzymi kolumnami) i gra tak, ze zadna z tych najnowszych wiez (mam na mysli te miniwieze za okolo 1000 - 2500 zlotych) nawet sie do niej nie umywa.

Natomiast jesli chodzi o rozne marki to ja mam taki prywatny podzial. Panasonic dla mnie jest najlepszy do muzyki, Sony do obrazu, pozostale roznie. W kazdym razie kupujac wieze prawie na pewno kupie Panasonica, a przymierzajac sie do telewizora najpierw sprawdze, co Sony ma w ofercie.

I moze to tylko moje przekonanie, ale kiedy ostatnio sluchalem, jak te nowe miniwieze graja, to od Sony i Aiwy mnie odrzucilo, natomiast, kiedy wlaczylem Panasonica (na tej samej plycie) to przypomnialem sobie, czemu piec lat temu wlasnie na niego sie zdecydowalem :)

dokladnie!
z tym, ze ja do dzwieku na pierwszym miejscu postawilbym chyba Technicsa, chociaz jak juz wspomnialem Technics i Panasaonic to Mitsushita.
ale Technics przemawia do mnie jeszcze wygladem :)

obraz - zgadzam sie z Toba - soniaki.
jeszcze moge powiedziec ze Przenosne urzadzenia Soniak robi mocarne... szczegolnie linie walkman (md, mp3, kaseciaki)
mam do tej pory jeden model slim na kasete z pilotem, ma juz kolo 6 lat a gra lepiej niz najnowsze philipsy, thomsony i inne...

andrzejj9 11.03.2004 17:44

Cytat:

Napisany przez Edwardo
dokladnie!
z tym, ze ja do dzwieku na pierwszym miejscu postawilbym chyba Technicsa, chociaz jak juz wspomnialem Technics i Panasaonic to Mitsushita.
ale Technics przemawia do mnie jeszcze wygladem :)

Dla mnie Technics i Panasonic do dokladnie to samo :)

Edwardo 11.03.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dla mnie Technics i Panasonic do dokladnie to samo :)

elektorinika moze i tak... ale design inny :)
wole Technicsa

adams_a 11.03.2004 22:43

Ja mam wieze Techniksa i Pnasonika z tego samego roku. Design zupelnie inny Techniks lepiej wykonanay, bardziej starannie i wogule, a Panasonik robiony na masowke.

andrzejj9 12.03.2004 07:58

Cytat:

Napisany przez Edwardo
elektorinika moze i tak... ale design inny :)
wole Technicsa

A to prawda. Najwieksza wada obecnych wiez Panasonica (zreszta nie tylko - jak patrze na Aaiwe to nie wiem, czy smiac sie czy plakac) jest wlasnie wyglada. Taka jedna z odtwarzaniem MP3 jeszcze ujdzie, ale do podobania mi sie jeszcze daleka droga. Tylko Technics caly czas jest tradycyjny i musze przyznac, bardzo ladny.

Ormianin 12.03.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A to prawda. Najwieksza wada obecnych wiez Panasonica (zreszta nie tylko - jak patrze na Aaiwe to nie wiem, czy smiac sie czy plakac) jest wlasnie wyglada. Taka jedna z odtwarzaniem MP3 jeszcze ujdzie, ale do podobania mi sie jeszcze daleka droga. Tylko Technics caly czas jest tradycyjny i musze przyznac, bardzo ladny.

Technics i panasonic to jest tedna firma... tylko panasonic to low end, a Technics to niby hi end... ale te same podzespoly w srodku... mam radiomagnetofon panasonika... stoi sobie w kuchni... dziala dobrze, ma 10 lat ale gra tylko radio, wiec ciezko porownywac jego eksploatacje w calosci...

Mam kino domowe Sony, amplituner, magnetofon,DVD i bardzo sobie chwale... natomiast mam tv philps, naladowany elektronika, ma 6 lat i juz 4 razy byl w naprawie, czuje ze znowu zacznie siadac...

poza tym inwestycja w elektronike to strata pieniedzy,...

ostatnio podlaczylem glosniki creativa nie pamietam modelu, 4 sat. x subwofer, to gralo dla mnie tak samo jak markowe wieze... szkoda inwestowac w jakas weze, lepiej taki zestaw z prostym cichym kompem

CIAPEK 12.03.2004 09:39

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

Philips! To dla mnie pionier w produkcji zestawów domowych grających hi-fi(mini wieże i wieże, nie mówie o 'cegiełkach'). Sam mam wieżyczke ok. 5 lat i gra pięknie, jedyne co to laser padł :}, ale wieża podłączona z komputerem ma się rozumieć :).
Teraz jakbym miał kupić wieże tak samo postawiłbym na Philipsa - duży wybór, nie wygurowane ceny, fajny wygląd, parametry. Ceny poszły w dół, za tą cenę jaką zapłaciłęm 5 lat temu teraz by, dostał wieże o podwójnej mocy, może nawet z 4 głośnikami, mp3... :) fajnie.

*Vojtas* 12.03.2004 12:17

Ech, kiedyś siedziałem w tematach audio bardzo mocno...

Zwróćcie jeszcze uwagę na sprzęt Yamahy (zestaw Yamaha Piano Craft). Natomiast, jeżeli ktoś może wydać na sprzęt trochę więcej kasy to polecam złożyć sobie zestaw audio z osobnych elementów (CD + wzmacniacz + kolumny) nic nie zagra lepiej niż dobrze dobrane klocki.
Mój zestaw to CD Pioneer PD-S707 + wzmacniacz Creek 5250SE + kolumny Dali 505. (ale lepiej nie pytajcie ile to kosztowało.:))

No cóż każdy ma jakiegoś bzika każdy jakieś hobby ma***8230;;)

Pozdro.:)

gallus 12.03.2004 14:09

Cytat:

Napisany przez REi
o ile mi wiadomo to do czytania DVD potrzebny jest laser którego czytniki CD nie posiadają :D to jest po prostu MISSION IMPOSSIBLE :D

Ja zgadzam się z tą wypowiedzią to BREDNIE!!!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:59.