![]() |
Cytat:
chociazby z ciekawosci co za shit ten koles sprzedaje :) |
A ja mam program do odtwarzania plyt cd w magnetofonie
sprzedam za 100zł + vat :D Pozdro 47 cudotwórca |
NO teraz dowaliles 47. hehehe
|
Cytat:
Tak swoja droga mam w domu stary CD player Fonica rok 1991 (pamieta to ktos jeszcze?) to byl jeden z pierwszych CD Playerow w Polsce... nie jest rewelacyjna, szuka utworu na koncu plytki wciagu polminuty, ale! odtwarza bezblednie kazde CDR i CDRW! nawet te nagrane z predkoscia 40x ... pokazcie mi urzadzenie firmowe z tamtych czasow typu Sony czy Technics co by potrafil taka rzecz :) |
Ormianin: cos mi sie nie chce wierzyc ze czyta ci plytki rw... troszeczke nie ta dlugosc lasera...
ja mam technicsa z 94 roku i wciaz czyta cdr, zarowno te porysowane, z poodpryskiwanym lakierem, jak i te nagrane x48 :) |
Każdy potwierdzi, że CDRW czytają cdromy od 20x w górę... Oczywiście tak jest z cdromami komputerowymi... co się tyczy odtwarzania płyt w wieży to niestety nie wiem na czym tam to polega... Jeżeli chodzi o płytki Audio to nagrywam je z prędkością 12x. Zresztą co mi za róznica czy czekam na płytkę około 7 minut czy 4 lub 3 !? Nadal uważałem i będę się trzymać tego, że najlepiej płytki nagrywać z bezpieczną prędkością, gdyż wtedy nie ma problemu z ich odczytem. Oczywiście każdy ma swoje zdanie...
|
Moze mu chodzilo o Daemon Tools'a? :P... zeby emulowac obraz DVD? CO? :P
pozdro ;) ps - ten temat to jeden wielki LOL :D |
Cytat:
|
no to pozostaje mi tylko Ci pogratulowac :D
ja tam niestety przez pewien czas zalowalem ze nie czyta CDRW ale teraz mam podpietego sprzeciora do niego, wiec nawet juz cd nie wkladam do technicsa... wszytko leci z mp3, a i tak muzy raczej slucham w osobistym grajku. |
KIT KIT i KIT co za brednie, nieznam się aż tak bardzo ale laser w cdromie jest inny a laser w dvd inny o większej mocy. A poza tym tochyba niemozliwe żeby cdrom czytał dvd bościeżka w dvd jest owile węższa. Przykład: plextor Premium nagrywał na płytkach cdr 700 mb około 1 gb i tylko nieliczne napędy dały sobie rade z odczytem tak nagranej płytki. A co diopiero odczytać dvd opojemności 4,7 gb........ ściema.
|
Cytat:
|
Ja nie mogę, natępny Matrix:D
A wracając do rzeczy, powiem jak koledzy przedemną NIE DA SIĘ. Cd-rom nie ma takiego nazwijmy to osprzętu, żeby móc odtwarzac płyty dvd. |
Cytat:
laser wysiada podobnie jak opisales rowniez w philipsach... winna za to jest moc lasera, ktory sie bardzo szybko wypala, mozesz znalezc majstra co wykalibruje Ci moc lasera |
powiem tyle... jak jakas firma robi wszytko to jest do dupy... i tak np philips robi RTV i AGD... i co? moze ma wybujane wieze ze swiecidelkami, lodowki z ostrzeganiem przez uplywem terminu spozycia zywnosci...ale jaka to ma jakosc... dzwiek? pusty...pudelkowy...
Sony z tego co zauwazylem torszeczke zdziadzial, ale dalej reprezentuje wysoki poziom (szczegolnie cenami ;) ) (ps. wiecie ze Soniak przejal AIWE?) Panasanic i technics to prawie jedno i to samo... wszytko nalezy do Mitsuszity (nie wiem jak to sie pisze) zeby sie nie wywiazala klotnia... nie mowie ktora firma jest lepsza... bo w kazdej znajda sie modele lepsze od drugich...wszytko jest dla ludzi, jednych z zasobnymi portfelami (np ONKIO) dla innych z mniej... moja graj Technicsa ma juz swoje lata... ani razu nie byl w servisie, przezyl paredzisiat imprez przy max obciazeniu non - stop przez 6-8h oraz wyniesienie z domu w worku na ziemniaki i transport zukiem na najblizsze bazary... i do tej pory gra niejednokrotnie lepiej od najnowszego sprzetu roznych firm... tak kiedys ze znajomymi doszlismy do wniosku ze te parenascie lat temu poziom jakosci sprzed byl znacznie wyzszy niz teraz... |
Cytat:
Natomiast jesli chodzi o rozne marki to ja mam taki prywatny podzial. Panasonic dla mnie jest najlepszy do muzyki, Sony do obrazu, pozostale roznie. W kazdym razie kupujac wieze prawie na pewno kupie Panasonica, a przymierzajac sie do telewizora najpierw sprawdze, co Sony ma w ofercie. I moze to tylko moje przekonanie, ale kiedy ostatnio sluchalem, jak te nowe miniwieze graja, to od Sony i Aiwy mnie odrzucilo, natomiast, kiedy wlaczylem Panasonica (na tej samej plycie) to przypomnialem sobie, czemu piec lat temu wlasnie na niego sie zdecydowalem :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:17. |