Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2004, 17:19   #46
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Z tym starym sprzetem to sie zgadzam. Mam w domu wieze Diory (duzy sprzet, z bardzo duzymi kolumnami) i gra tak, ze zadna z tych najnowszych wiez (mam na mysli te miniwieze za okolo 1000 - 2500 zlotych) nawet sie do niej nie umywa.

Natomiast jesli chodzi o rozne marki to ja mam taki prywatny podzial. Panasonic dla mnie jest najlepszy do muzyki, Sony do obrazu, pozostale roznie. W kazdym razie kupujac wieze prawie na pewno kupie Panasonica, a przymierzajac sie do telewizora najpierw sprawdze, co Sony ma w ofercie.

I moze to tylko moje przekonanie, ale kiedy ostatnio sluchalem, jak te nowe miniwieze graja, to od Sony i Aiwy mnie odrzucilo, natomiast, kiedy wlaczylem Panasonica (na tej samej plycie) to przypomnialem sobie, czemu piec lat temu wlasnie na niego sie zdecydowalem
dokladnie!
z tym, ze ja do dzwieku na pierwszym miejscu postawilbym chyba Technicsa, chociaz jak juz wspomnialem Technics i Panasaonic to Mitsushita.
ale Technics przemawia do mnie jeszcze wygladem

obraz - zgadzam sie z Toba - soniaki.
jeszcze moge powiedziec ze Przenosne urzadzenia Soniak robi mocarne... szczegolnie linie walkman (md, mp3, kaseciaki)
mam do tej pory jeden model slim na kasete z pilotem, ma juz kolo 6 lat a gra lepiej niz najnowsze philipsy, thomsony i inne...
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2004, 17:44   #47
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
dokladnie!
z tym, ze ja do dzwieku na pierwszym miejscu postawilbym chyba Technicsa, chociaz jak juz wspomnialem Technics i Panasaonic to Mitsushita.
ale Technics przemawia do mnie jeszcze wygladem
Dla mnie Technics i Panasonic do dokladnie to samo

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2004, 17:54   #48
Edwardo
..::Blue Machine::..

Data rejestracji: 12.11.2003
Edwardo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Dla mnie Technics i Panasonic do dokladnie to samo
elektorinika moze i tak... ale design inny
wole Technicsa
Edwardo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2004, 22:43   #49
adams_a
Ważne: CDRinfo i ŻYWIEC!!

Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Bełchatów (wiocha w centrum jeszcze wiekszej wiochy)
adams_a zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja mam wieze Techniksa i Pnasonika z tego samego roku. Design zupelnie inny Techniks lepiej wykonanay, bardziej starannie i wogule, a Panasonik robiony na masowke.
Stary 12.03.2004, 07:58   #50
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Edwardo
elektorinika moze i tak... ale design inny
wole Technicsa
A to prawda. Najwieksza wada obecnych wiez Panasonica (zreszta nie tylko - jak patrze na Aaiwe to nie wiem, czy smiac sie czy plakac) jest wlasnie wyglada. Taka jedna z odtwarzaniem MP3 jeszcze ujdzie, ale do podobania mi sie jeszcze daleka droga. Tylko Technics caly czas jest tradycyjny i musze przyznac, bardzo ladny.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2004, 09:39   #51
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A to prawda. Najwieksza wada obecnych wiez Panasonica (zreszta nie tylko - jak patrze na Aaiwe to nie wiem, czy smiac sie czy plakac) jest wlasnie wyglada. Taka jedna z odtwarzaniem MP3 jeszcze ujdzie, ale do podobania mi sie jeszcze daleka droga. Tylko Technics caly czas jest tradycyjny i musze przyznac, bardzo ladny.
Technics i panasonic to jest tedna firma... tylko panasonic to low end, a Technics to niby hi end... ale te same podzespoly w srodku... mam radiomagnetofon panasonika... stoi sobie w kuchni... dziala dobrze, ma 10 lat ale gra tylko radio, wiec ciezko porownywac jego eksploatacje w calosci...

Mam kino domowe Sony, amplituner, magnetofon,DVD i bardzo sobie chwale... natomiast mam tv philps, naladowany elektronika, ma 6 lat i juz 4 razy byl w naprawie, czuje ze znowu zacznie siadac...

poza tym inwestycja w elektronike to strata pieniedzy,...

ostatnio podlaczylem glosniki creativa nie pamietam modelu, 4 sat. x subwofer, to gralo dla mnie tak samo jak markowe wieze... szkoda inwestowac w jakas weze, lepiej taki zestaw z prostym cichym kompem
Stary 12.03.2004, 09:39   #52
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Philips! To dla mnie pionier w produkcji zestawów domowych grających hi-fi(mini wieże i wieże, nie mówie o 'cegiełkach'). Sam mam wieżyczke ok. 5 lat i gra pięknie, jedyne co to laser padł :}, ale wieża podłączona z komputerem ma się rozumieć .
Teraz jakbym miał kupić wieże tak samo postawiłbym na Philipsa - duży wybór, nie wygurowane ceny, fajny wygląd, parametry. Ceny poszły w dół, za tą cenę jaką zapłaciłęm 5 lat temu teraz by, dostał wieże o podwójnej mocy, może nawet z 4 głośnikami, mp3... fajnie.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2004, 12:17   #53
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ech, kiedyś siedziałem w tematach audio bardzo mocno...

Zwróćcie jeszcze uwagę na sprzęt Yamahy (zestaw Yamaha Piano Craft). Natomiast, jeżeli ktoś może wydać na sprzęt trochę więcej kasy to polecam złożyć sobie zestaw audio z osobnych elementów (CD + wzmacniacz + kolumny) nic nie zagra lepiej niż dobrze dobrane klocki.
Mój zestaw to CD Pioneer PD-S707 + wzmacniacz Creek 5250SE + kolumny Dali 505. (ale lepiej nie pytajcie ile to kosztowało.)

No cóż każdy ma jakiegoś bzika każdy jakieś hobby ma***8230;

Pozdro.
Stary 12.03.2004, 14:09   #54
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
o ile mi wiadomo to do czytania DVD potrzebny jest laser którego czytniki CD nie posiadają to jest po prostu MISSION IMPOSSIBLE
Ja zgadzam się z tą wypowiedzią to BREDNIE!!!

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: