![]() |
Cytat:
|
Ech, kiedyś siedziałem w tematach audio bardzo mocno...
Zwróćcie jeszcze uwagę na sprzęt Yamahy (zestaw Yamaha Piano Craft). Natomiast, jeżeli ktoś może wydać na sprzęt trochę więcej kasy to polecam złożyć sobie zestaw audio z osobnych elementów (CD + wzmacniacz + kolumny) nic nie zagra lepiej niż dobrze dobrane klocki. Mój zestaw to CD Pioneer PD-S707 + wzmacniacz Creek 5250SE + kolumny Dali 505. (ale lepiej nie pytajcie ile to kosztowało.:)) No cóż każdy ma jakiegoś bzika każdy jakieś hobby ma***8230;;) Pozdro.:) |
Cytat:
Teraz jakbym miał kupić wieże tak samo postawiłbym na Philipsa - duży wybór, nie wygurowane ceny, fajny wygląd, parametry. Ceny poszły w dół, za tą cenę jaką zapłaciłęm 5 lat temu teraz by, dostał wieże o podwójnej mocy, może nawet z 4 głośnikami, mp3... :) fajnie. |
Cytat:
Mam kino domowe Sony, amplituner, magnetofon,DVD i bardzo sobie chwale... natomiast mam tv philps, naladowany elektronika, ma 6 lat i juz 4 razy byl w naprawie, czuje ze znowu zacznie siadac... poza tym inwestycja w elektronike to strata pieniedzy,... ostatnio podlaczylem glosniki creativa nie pamietam modelu, 4 sat. x subwofer, to gralo dla mnie tak samo jak markowe wieze... szkoda inwestowac w jakas weze, lepiej taki zestaw z prostym cichym kompem |
Cytat:
|
Ja mam wieze Techniksa i Pnasonika z tego samego roku. Design zupelnie inny Techniks lepiej wykonanay, bardziej starannie i wogule, a Panasonik robiony na masowke.
|
Cytat:
wole Technicsa |
Cytat:
|
Cytat:
z tym, ze ja do dzwieku na pierwszym miejscu postawilbym chyba Technicsa, chociaz jak juz wspomnialem Technics i Panasaonic to Mitsushita. ale Technics przemawia do mnie jeszcze wygladem :) obraz - zgadzam sie z Toba - soniaki. jeszcze moge powiedziec ze Przenosne urzadzenia Soniak robi mocarne... szczegolnie linie walkman (md, mp3, kaseciaki) mam do tej pory jeden model slim na kasete z pilotem, ma juz kolo 6 lat a gra lepiej niz najnowsze philipsy, thomsony i inne... |
Cytat:
Natomiast jesli chodzi o rozne marki to ja mam taki prywatny podzial. Panasonic dla mnie jest najlepszy do muzyki, Sony do obrazu, pozostale roznie. W kazdym razie kupujac wieze prawie na pewno kupie Panasonica, a przymierzajac sie do telewizora najpierw sprawdze, co Sony ma w ofercie. I moze to tylko moje przekonanie, ale kiedy ostatnio sluchalem, jak te nowe miniwieze graja, to od Sony i Aiwy mnie odrzucilo, natomiast, kiedy wlaczylem Panasonica (na tej samej plycie) to przypomnialem sobie, czemu piec lat temu wlasnie na niego sie zdecydowalem :) |
powiem tyle... jak jakas firma robi wszytko to jest do dupy... i tak np philips robi RTV i AGD... i co? moze ma wybujane wieze ze swiecidelkami, lodowki z ostrzeganiem przez uplywem terminu spozycia zywnosci...ale jaka to ma jakosc... dzwiek? pusty...pudelkowy...
Sony z tego co zauwazylem torszeczke zdziadzial, ale dalej reprezentuje wysoki poziom (szczegolnie cenami ;) ) (ps. wiecie ze Soniak przejal AIWE?) Panasanic i technics to prawie jedno i to samo... wszytko nalezy do Mitsuszity (nie wiem jak to sie pisze) zeby sie nie wywiazala klotnia... nie mowie ktora firma jest lepsza... bo w kazdej znajda sie modele lepsze od drugich...wszytko jest dla ludzi, jednych z zasobnymi portfelami (np ONKIO) dla innych z mniej... moja graj Technicsa ma juz swoje lata... ani razu nie byl w servisie, przezyl paredzisiat imprez przy max obciazeniu non - stop przez 6-8h oraz wyniesienie z domu w worku na ziemniaki i transport zukiem na najblizsze bazary... i do tej pory gra niejednokrotnie lepiej od najnowszego sprzetu roznych firm... tak kiedys ze znajomymi doszlismy do wniosku ze te parenascie lat temu poziom jakosci sprzed byl znacznie wyzszy niz teraz... |
Cytat:
laser wysiada podobnie jak opisales rowniez w philipsach... winna za to jest moc lasera, ktory sie bardzo szybko wypala, mozesz znalezc majstra co wykalibruje Ci moc lasera |
Ja nie mogę, natępny Matrix:D
A wracając do rzeczy, powiem jak koledzy przedemną NIE DA SIĘ. Cd-rom nie ma takiego nazwijmy to osprzętu, żeby móc odtwarzac płyty dvd. |
Cytat:
|
KIT KIT i KIT co za brednie, nieznam się aż tak bardzo ale laser w cdromie jest inny a laser w dvd inny o większej mocy. A poza tym tochyba niemozliwe żeby cdrom czytał dvd bościeżka w dvd jest owile węższa. Przykład: plextor Premium nagrywał na płytkach cdr 700 mb około 1 gb i tylko nieliczne napędy dały sobie rade z odczytem tak nagranej płytki. A co diopiero odczytać dvd opojemności 4,7 gb........ ściema.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:01. |