![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
powiedz jakie auto - widac ze niezbyt duze - latwiej bedzie dobra gume znalezc ja bym kupowal albo tania ... kormoran, debica, barum, bfgoodrich, fulda, kleber lub z gornej polki toyo, yokohama ...
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Cytat:
za pirelli to drogo? wydawalo mi sie ze to opony wlasnie z gornej polki ale widocznie sie nie znamzaznaczam ze w cenie jest przelozenie na felgi wywazenie i mycie felg ![]() hmm jezeli "tania" debica nowa kosztuje mnie ok 170 zl to myslalem ze 180 za pirelli to tanio dzieki za wszelkie sugestie
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Drogie ??!! Uważam, że jak na Pirelli, to cena jest atrakcyjna (zależy jeszcze jaki to model). Pirelli ma cholernie drogie opony, ale i dobre... tak to jakoś jest, że jakość idzie w parze z ceną, niestety. Przed zakupem opon polecam odwiedzić tę stronkę i poczytać wpierw opinie użytkowników tychże oponek: http://www.opony.com.pl/ A to jest ponoć najtańszy sklep z oponkami: http://www.baloon.pl/ Tak, jak napisałem wcześniej, ja jeżdżę na Pirelli SnowControl 165/70/R14 i po przesiadce z letnich, to rewelacja, ale... to są moje pierwsze oponki zimowe i trudno mi cokolwiek powiedzieć o innych Producentach. Może wcale gorszych opon nie robią i może nie warto przepłacać. A tak na marginesie, to nie polecam opon letnich FireStone. Porażka... niby drogie, a niewiele warte. Kiedyś miałem letnie Pirelli i to były opony, a na tych FireStonach można się nieźle "przejechać", gdy jest mokra nawierzchnia. Sporo lepsza jest Dębica od wspomnianych FireStone, nie wspominając o cenie. Ostatnio zmieniany przez Proton : 30.11.2004 o godz. 15:23 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
.. no to mam juz 4 używane zimówki Fuldy, dwie jednoroczne i dwie 2-letnie po 50 zł sztuka (155/65 R-13), ździebko głośniejsze niż letnie, ale to chyba normalne. Będę trochę spokojniejszy. Jeszcze raz dzięki wszystkim za rady
|
|
|
#5 | |
|
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
najtansze pirelki w takim wymiarze chodza po okolo 140 zeta a montaz/przekladka standard 30-50 dmuchane azotem
ostatnio do xj'ta kupilem zimowe uzywki yokohama'y 255/55R16 po 100 za opone a na rover'ze mam zalozone zimowe 185/60R14 kleber'a - te to tanie kupilem nowe
|
|
|
#7 |
|
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Ja w zimie jeżdżę na tych: http://www.opony.com.pl/opony/opony_...u=zimowe&link= z tym, że jak patrzę na cenę (242,- zeta) tej opony na stronie to mam wrażenie, że ich pogięło (gdzieś widziałem je niedawno w o wiele niższej cenie). Jeżdżę na tych oponach już czwartą zimę i nie zdarzyła mi się jeszcze sytuacja żeby gdzieś nie dojechać.
imho Zalety: Świetnie spisują się na śniegu. Wady: Na mokrej nawierzchni trzeba trochę uważać z hamulcem, hałasują. pozdr. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
*Vojtas* - przecież to cena katalogowa. Przecież u nich cena jest 169PLN
A co do Pirelli - zależy jeszcze jakie, ale za tę cenę, to raczej warto. Ja mam Fuldy (202PLN/szt z transportem w opony.com) i jak na razie (ale jeszcze po większym śniegu czy lodzie nie jeździłem) są OK.
|
|
|
#9 |
|
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
Nie czytałem wszystkiego w tym temacie, ale w zeszłym tygodniu wymieniałem 4 (prawie łyse) opony letnie na 4 używane (jak nówki) opony zimowe. W serwisie wulkanizacyjnym kosztowało mnie to wraz z wymianą opon na felgach, wyważeniem itp 300zł. Mowa tu o oponach 15''/195 (tego trzeciego wymiaru nie pamiętam
)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Wawelski no tak masz rację (coś nie doczytałem
), ale to nie zmienia faktu, że widziałem je za około 150,-zł szt. + wrzucenie na felgę i wywarzenie. Nowe oczywiście.pozdr. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
hmm mam jak zwykle dylemat wybór padł na pirelli ale teraz do wyboru mam dwa modele i nie wiem która lepsza będzie na jazdę głównie po mieście może ktoś z was miał okazję mieć albo wie coś więcej o niżej wymienionych modelach
pirelli carving - kosztuje 155,18 zł (w sklepie internetowym) pirelli w160s - kosztuje 138,51 zł (w sklepie internetowym) wszelkie uwagi mile widziane ![]() PS kurde przy kupowaniu takich rzeczy zachowuje się prawie jak baba - nie mogę się zdecydować
- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - - 66 zarejestrowany użytkownik ![]() Pierwszy Moderator/Administrator ![]() - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|
|
|
#12 |
|
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
biez Pirelli W 160 S lepiej trzyma na sniegu
|
|
|
#13 |
|
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
wyobrażam sobie jazdy na letnich oponach zimą, przecież te systemy głupieją i powodują, że wyjście z opresji jest już w sumie nie możliwe. Wiem coś o tym po testach w A4, gdzie nawet napęd quatro nie pomoże, dlatego zimą jeżdżę tylko na zimówkach obecnie Dunlop WinterSport M3 195/65 R15. Aha i można odłożyć między bajki wymiane opon tylko na jednej osi, spróbujcie sami założyć na jedną nogę but zimowy a na drugą jakiegoś adidasa na lato
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
z ta cena to juz spoko ...
no i co Majonez@ ... tamta cena byla dobra ...
|
|
|
#15 | |
|
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() aczkolwiek i tak chyba zamowie w tym sklepie internetowym bedzie 40 zl wiecej na autoalarm - cos lepszego bede mogl kupic
|
|
|
|
![]() |
|
|