Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.10.2005, 10:07   #1
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
swoją drogą, śmieszą mnie lekko te wszystkie nawiedzone interpretacje dzieł.
kolesie pisali dla kasy, z miłości do laski (lub faceta ) albo z nudów będąc pod "wpływem" a my doszukujemy się cudów na kiju w tym częstokroć bełkocie.
zgodzę się ze recenzenci są walnięci. Czytając np. napuszone recenzje Beetovensa symfoni wykonanej przez miernego dyrygenta, peany na temat jego nowatorstwa to się śmiać się mi chce. każde dzieło ma indywidualny styl, albo się podoba, i rozumiemy je podkreślam rozumiemy. Albo nie czytajmy, niesłuchajmy. Bo wszystko stanie się analizą i utraci piękno...

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2005, 14:17   #2
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
swoją drogą, śmieszą mnie lekko te wszystkie nawiedzone interpretacje dzieł.
kolesie pisali dla kasy, z miłości do laski (lub faceta ) albo z nudów będąc pod "wpływem" a my doszukujemy się cudów na kiju w tym częstokroć bełkocie.
Może nie dosłownie, ale w podobnym tonie wypowiedziałem się na maturze ustnej z polskiego, kiedy wylosowałem interpretację wiersza Szymborskiej (jej szczególnie nie czaję). Co najlepsze zdałem
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2005, 14:25   #3
rycho
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 16.01.2002
rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>rycho ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Może nie dosłownie, ale w podobnym tonie wypowiedziałem się na maturze ustnej z polskiego, kiedy wylosowałem interpretację wiersza Szymborskiej (jej szczególnie nie czaję). Co najlepsze zdałem
Oni chlali i ćpali, a ty teraz wykształcony jesteś.
Coś w tym jest.
rycho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2005, 14:32   #4
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez rycho
Oni chlali i ćpali, a ty teraz wykształcony jesteś.
Coś w tym jest.
ja piłem pół litra przed polskim, siedziałem i takie mówiłem, interpretyacje, że polonistka mnie stawiała w gronie najlepszych ucznió do matury. Potem pijany wracałem do domu. Wypijałem ćwiarkę. I spałem do następnego dnia. # lata piłem jak alkoholik co śmieszniejsze nie widać było tego po mnie
Stary 19.10.2005, 14:41   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez memorando
ja piłem pół litra przed polskim, siedziałem i takie mówiłem, interpretyacje, że polonistka mnie stawiała w gronie najlepszych ucznió do matury. Potem pijany wracałem do domu. Wypijałem ćwiarkę. I spałem do następnego dnia. # lata piłem jak alkoholik co śmieszniejsze nie widać było tego po mnie
są nawet zdjęcia z tamtych czasów

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 11.03.2020 o godz. 19:21
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2005, 16:28   #6
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
ja piłem pół litra przed polskim, siedziałem i takie mówiłem, [...]. Potem pijany wracałem do domu. [...]
A zdarzylo Ci sie po drodze (po pijaku oczywiscie) zaczepic przypadkowo wiate PKS?

W sumie musze przyznac ze prowadziles bardzo literackie zycie w szkole...
Stary 19.10.2005, 15:33   #7
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mialem to w 2 klasie, ale nie jako wypracowanie do domu ale niezapowiedziany sprawdzian z czytania ze zrozumieniem. Jestes na mat-fizie ze tak was rozpuszczaja domowymi wypracowaniami. O ile dobrze pamietam to model do tego byl kosmiczny.... Najpierw zinterpretuj to co masz we fragmencie, czyli strach przed utrata posady, wladza pieniadza, zazdrosc itp itd. najciekawszym argumentem jaki uczen musi sie domyslic z tego fragmentu, to w modelu jest takie cos: "Rosja jest imperium diabla" czy cos takiego, nie zapomnij o tym napisac
pozdro
Stary 19.10.2005, 15:41   #8
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mallow
"Rosja jest imperium diabla"
mówiąc młodzieżowym slangiem - Evil Empire
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post