![]() |
Cytat:
Nie rób z siebie jakiegoś guru torrentowego i wymiatacza P2P. Nie chodzi mi w mojej wypowiedzi o udostępnienie wielu plików, tylko o coś zupełnie innego. Jeżeli tworzona jest pozycja przez wstawiającego torrent to uploaduje przykładowo film. Torrent jest więc pozycją z filmem, ale całe łącze poświęcasz tylko na tą pozyje. Dla szłabszych łącz synchronicznie ilość jednoczesnie odpalonych torrentów rośnie. Na polskie realnia neostrady jest to 2-3 pozyje maksymalnie, więcej nie ma sensu z powodów czysto technicznych. Co za tym idzie nie udostępniasz innego pliku w tym momencie, tylko dany torrent. Sieć eMule zachowuje się jak każdy P2P tylko, że posiada kolejkowanie wysyłania danych plików (pozycji w torrencie..). Twórcy musieli to jakoś rozwiązac, tworząc kredyty przyznawane userom. Ździwie Cie Qbi@k, ale potrafie korzystać z torrenta i ładnie chodzą mi obydwie sieci. Nie kieruj się moim avatarkiem, na początku walczyłem tylko z eMule jak jeszcze torrent nie był tak popularny, dlatego bardzo go lubie. Torrent mi się również podoba, ale bez przesady, aby go jakoś wywyższać. Wiadomo, że ma wiele minusów związane z wyszukiwaniem plików. Wiele osób chciało Ci to uświadomić, ale ty nie dajesz się przekonać. Znalezienie ELI było fartem, na pewno nie wszystkie pliki znajdziesz. Jestem tego pewnien i nie mówi mi, że na torrrencie jest wszystko. Ankiety mnie mało interesują, co ma dadzą jakieś liczby. Jak Ci eMule nie chodzi jak torrent to bardzo mi przykro, ja mam bardzo porównywalne prędkości i nie mam problemów natury technicznej w wyborze z sieci jakiej będe korzystał. Jak dalej będziesz się kierował większością to daleko nie zajdziesz, nie zawsze ona ma racje (przykład wyborów prezydenckich?). Zdaje sobie sprawe, że moja wypowiedz nic nie da bo i tak będziesz siedział przy swoim, że torrent jest OK, a eMule Ble.. Trzeba być wszechstronnym, wykorzystać odpowienio sieci. Jak się nie potrafi używać eMule to chodzi powoli (bez urazy..). Wszystko jest kwesią podejścia i zrozumienia architektury. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Spoko nierobie z siebie guru bo niejestem :) hehe ja tylko dziele sie swoimi wlasnymi doswiadczeniami ;] Prawie przez rok uzywalem emule i mam z niego takie a nie inne doswiadczenia. A wiez mi ze robilem wszystko zeby jakos przyspieszyc sciaganie. Proby wiadomo jak sie skonczyl. Wtedy wlasnie poznalem torrent i moje nastawienie do eMule sie zmienilo... Niewiedzialem ze przez p2p da sie tak szybko... Nic tego niezmieni ze eMule kojarzy mi sie z muleniem lacza i niska predkoscia. Co do wiekszosc osob... Na poczatku byl eMule... puzniej Torrent... Jak myslisz dlaczego wiekszosc mimo wszystko wybrala Torrent a nie pozostala przy eMule? Wiekszasc nowych uzytkownikow ucieka od eMule a przechodzi do innych sieci... Czyms to musi byc spowodowane... Ale spoko napewno wiekszosc sie myli i nikt nieumie skonfigurowac eMule dlatego tak wolno. Jak narazie uzywam DCC++ (znajde tam kazdy plik :) ) i torrent... Niemam problemow z predkosciami i znajdowaniem plikow. Co do ELI... Jasne na kazdym pliku bede mial farta... jak niema jakiegos pliku to pisalem juz ze jest cos takiego jak REQUEST. Hehe ta rozmowa i tak do nieczego niedoprowadzi... Ty bedziesz obstawial przy swoim a ja przy swoim. Czas pokaze ktora siec przetrwa :) :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Powiedzcie mi o co chodzi z tymi rozmowami w emule przychodzi do mnie mnóstwo tych wiadomości rzekomo żadnej treści tylko nazwa urzytkownika(chyba ,że ja jestem taki zielony ,że nie wiem jak to odczytać,nic nie widać a komp chodzi cały czas)Nie wiem co Oni mi chcą przekazać
|
Cytat:
|
Cytat:
|
1. chcę zainstalować nowego emula,(a sciągam kilka plików)czy stracę te dane?
2.chiałbym też zainstalować Bit torrenta.czy on dobrze współgra z emule i co muszę zrobić aby one chulały ze sobą? |
artur - torrent to ZUPELNIE co innego i w zaden sposob nie jest powiazane z emulem
pozdro ;) |
Cytat:
zastanawiam się tylko czy jeżeli mam łącze bezprzewodowe to który bardziej się nadaje (głównie ściagam muzykę )-filmy też choć w mniejszym stopniu.Pozdro. ??? |
Cytat:
jak masz eMule tak jak ja i do tego Torrenta co tez mam to nie ma problemu zeby ze soba wspolgramy... oczywiscie nie moge Ci powiedziec ze napewno... bo np taki klient ed2k jak eDonkey2000 ma w sobie plugin przynajmniej mial jeszcze przed wakacjami jak wtyczka Torrenta i nie wiem jak by sie zachowywal wlasnie z zainstalowana ta wtyczka a osobnym klientem Torrenta... ja mam teraz osobno eMule 0.46c i BitCome'a 0.60 i spokojnie bez problemow i zadnych konflikotw sobie dzialaja.. oczywiscie nie naraz !! sciagalem tylko kilka razy muzyke na torrencie i w porownaniu do osiolka ktorego mam juz 1,5 roku to taki albumik sciagnalem w kilka nascie minut a mam neo i jest fajnie zwykle bynajmniej u mnie na taki albumik z doswiadczenia wiem ze jest roznie mozesz sciagnac tak samo szybko a czasem az kilka dni sie moze ciegnac... to wszystko nie jest takie proste i fajne jak sie wydaje... masa czynnikow wplywajacych na dzialanie tego czy tamtego... moze nie wyjasnilem co i jak ale cos tam moze jednak... chociazby w malej czesci... :piwo: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:41. |