Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   E-Mule - czemu tak wolno? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-mule-czemu-tak-wolno-52933/)

spider_84a 04.06.2005 11:59

W torrencie jedynie co jest dobre to Transfer , ciężej jest znaleść plik ,który chcesz ściągnąć bo nie posiada wewnętrznej wyszukiwarki torrent a eMule ma , Ja ostatnio ściągałem filmy z torrenta a dokładniej z eXema - dobry jest , lecz jest jeszcze mało plików udostępnionych . Ale jak eMule się rozkręci to też ma cool transfer ;)

Pozdrówki SPiDER

Weron 04.06.2005 12:03

Zgadza sie emule jest lepszy od torrenta. I to o wiele. Nie musze wchodzic na jakies dziwnie podejrzane strony, rejestrowac sie i szukac czegos tam. Po czym nic nie znajduje wchodza wiec na nastepna strone znowu musze sie rejestrowac itp. W emule wystraczy uzyc search i to wszystko zalatwia.

woitas 04.06.2005 18:49

używam emule 0.46a przede wszystkim do ssania filmów, seriali i mp3.
wszytko zależy od odpowiedniego konfigu.
mam max upload 20 kilo, daje 15 i emule ssie jak szalony.
trzeba tylko wiedzieć, jak ściągać i co.
no i ustawić sobie odpowiedni nick :P (zdradzę wam coś: o wiele łatwiej dopchać się do chińczyków, mając w ksywce [CHN] )...

spider_84a 04.06.2005 19:05

Ksywke ... hehe nie wiedziałęm , że to zależy od ksywki || Kolejki nie da się oczukać - jedynie można zrobić to podpiąd się do serwera , który posiada największą liczbę użytkowników np. Rozorback 2 ;)

Pozdro SPiDER

Luis 04.06.2005 19:10

Ja w ksywce mam [Pl] i tez równo sciągam od chińczyków. Jeden gość nawet po 200-250 mb potrafi przesłać z Chin (w jednej sesji non stop transfer) z czym sie jeszcze nie spotkałem...

Weron 04.06.2005 19:27

Pare razy mialem tez taki przypadek, ze od jednego goscia szlo mi nawet 400MB.
Moze dal mi slota? Nie wiem ale fakt czasami niezle idzie. Najlepeij jak sie trafi kiedy chinczycy release daja. Idzie wtedy na maksa.

spider_84a 04.06.2005 19:34

Ten , który udostępnia i przesyła np. niech to będzie Chińczyk nie patrzy jaki kto nik tylko udostępnia i nich ten plik leci po sieci :)

Yarozelsky 04.06.2005 19:35

Cytat:

Napisany przez Weron
Pare razy mialem tez taki przypadek, ze od jednego goscia szlo mi nawet 400MB.
Moze dal mi slota? Nie wiem ale fakt czasami niezle idzie. Najlepeij jak sie trafi kiedy chinczycy release daja. Idzie wtedy na maksa.

chinczycy,anglicy,szwedzi spoko transfery daja ,najwieksze gnoje to w/g mnie to niemcy i hiszpanie dodatkowo lecherow u nich w cholere i walą fake'ami bez opamietania

woitas 05.06.2005 10:43

fakt, chińczycy chętnie się dzielą tym co mają:

http://img244.echo.cx/img244/4294/emule7se.th.png

Slavvo 21.06.2005 10:44

Wielkie Dzęki Wszystkim! Pomogło!

mikas 29.06.2005 17:38

Mam problem z emule, ostatnio gdzieś mi się łączy z małą ilością osób i przez to bardzo wolno ściąga. Nawet po jakimś czasie używania, przestaje działać mi Outlook, gg a czasami www. Rozmawiałem z adminem czy nie zmniejszył mi ilości połączeń (jestem w sieci LAN), bo kiedyś tak zrobił, ale mówi, że nic takiego nie przestawiał . Czy jest jakiś program do sprawdzenia ilości połączeń przychodzących i wychodzący . Bo wydaje mi się, że ustawił jakiś mały limit.

spider_84a 29.06.2005 19:07

A może połączyłeś sięz serwerm z małą ilością użytoowników? A weź skonfiguruj emule pod przepustowość swojego łącza w tym topicu są konfiguracje łączy pod dane łącze ;)

Yarozelsky 29.06.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez mikas
Mam problem z emule, ostatnio gdzieś mi się łączy z małą ilością osób i przez to bardzo wolno ściąga. Nawet po jakimś czasie używania, przestaje działać mi Outlook, gg a czasami www. Rozmawiałem z adminem czy nie zmniejszył mi ilości połączeń (jestem w sieci LAN), bo kiedyś tak zrobił, ale mówi, że nic takiego nie przestawiał . Czy jest jakiś program do sprawdzenia ilości połączeń przychodzących i wychodzący . Bo wydaje mi się, że ustawił jakiś mały limit.

moze czesto ci zrywa poloaczenie? przez to mozna dostac bana w emulu -na poczatku nieidzie polaczyc sie z serwerem potem juz idzie tylko jest bardzo malo uzytkownikow i dopiero po jakims czasie wraca prawidlowa liczba uzytkownikow na danym serwerze.Sprawdz tez antywirem moze jakis shit ci w systemie siedzi.

qfir 29.06.2005 20:57

Cytat:

Napisany przez mikas

a moze masz winXP bez zmienionej ilosci polaczen?

mikas 29.06.2005 22:29

Cytat:

Napisany przez qfir
a moze masz winXP bez zmienionej ilosci polaczen?

Nie mam zmienionej ilości , poprostu admin jest troche upierdliwy. Dzisiaj z nim troche pogadałem :klotnia: i odrazu jest lepiej , ale do niczego się nie przyznał , oczywiście ;) on nic nie zmieniał :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15.