Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   E-Mule - czemu tak wolno? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-mule-czemu-tak-wolno-52933/)

Qbi@k 05.01.2006 21:57

Cytat:

Napisany przez pepperman
tylko w czym. latwo go shaltowac, a pliki czasem szybciej znikaja niz sie zdazy je podciagnac

Ciekawe ktore pliki szybko znikaja? :) Na polskim torrencie prosisz zeby ci seed posedowal i niema problemu ;) Narazie emule jest dla mnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o szybkosc a ta jest chyba najwazniejsz :) bo w koncu niebede mial wlaczonego PC przez 2tyg 24h zeby cos sciagnac (przypomnial mi sie sciaganie pewnej nowej swego czasu gierki z emule) ;) A co do plikow unikatow to naprawde wszystko jest na najszybszej chyba aktualnie sieci DC++ :)

kraluk 05.01.2006 22:10

Cytat:

Napisany przez Smartek
podsumowujac - torrent narazie rzadzi i rzadzci bedzie poki nie wymysla czegos, co jest tak latwe w obsludze i osiaga maksymalne transfery lacza..
pozdro ;)

A eMule nie??? W każdym razie u mnie (256kbps) jak jest dużo źródeł o idzie całym łączem, nawet jak miałem Neo 640 to mułek wyjkorzystywał CAŁY potencjał tegoż łącza.

A wracając do torrenta, to on zły nie jest, ale posiada swoje wady. Starszych plików nie ma co szukać, a poza tym jest on bardziej "niebezpieczny" od eMula w sensie namierzenia przez pewne nielubiany służby.
A poza tym śmieszy mnie to całe "zamieszanie", gdy się chce dostać do dobrego trackera. Piractwo dla "wybranych"? Ktoś powie, że się mylę, ale tak to widzę. I dlatego wolę eMula - nie ograniczeń i nikt nie liczy tego, jakże ważnego dla torrentowców ratio.

Smartek 05.01.2006 22:12

w takim razie co powiesz na zamkniete boardy warezowe?
tez uwazasz, ze sa zle, bo niedostepne dla zwyklych ludzi (czesto leecherow)?
pozdro ;)

pepperman 05.01.2006 23:35

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Ciekawe ktore pliki szybko znikaja? :) Na polskim torrencie prosisz zeby ci seed posedowal i niema problemu ;) Narazie emule jest dla mnie na ostatnim miejscu jezeli chodzi o szybkosc a ta jest chyba najwazniejsz :) bo w koncu niebede mial wlaczonego PC przez 2tyg 24h zeby cos sciagnac (przypomnial mi sie sciaganie pewnej nowej swego czasu gierki z emule) ;) A co do plikow unikatow to naprawde wszystko jest na najszybszej chyba aktualnie sieci DC++ :)

sam sobie odpowiedziales, ze problem jest.
ludzie, ktorzy uzywaja mula od x czasu nie maja zadnych problemow z kolejkami. a w ogole porownywanie obu sieci jes bez sensu. to dwie rozne koncepcje.

Artur S. 06.01.2006 20:22

wypluwa mi taki tekst:: WARNING DonkeyServer No2 (62.241.53.16:4242) - Your 8702 port is not reachable. Please review your network config.
o co chodzi?

pablocoo 06.01.2006 20:33

Nie jestes dostepny na tym porcie.
Albo blokuje firewall, albo jestes w sieci i nie masz przekierowanego portu

Artur S. 06.01.2006 20:55

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Nie jestes dostepny na tym porcie.
Albo blokuje firewall, albo jestes w sieci i nie masz przekierowanego portu

nie wiem co to jest port,nie wiem co to jestfirewall,nie wiem co to jest przekierowanie portu,jestem z tych zielonych proszę o pomoc? ???

pablocoo 06.01.2006 21:42

Laczysz sie z internetem bezposrednio czy przez siec?

Artur S. 06.01.2006 22:11

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Laczysz sie z internetem bezposrednio czy przez siec?

mam łącze bezprzewodowe nie wiem czy przez sieć jak mam to sprawdzić?

pablocoo 07.01.2006 00:07

Pogadaj ze swoim adminem, czy nie przekierowal by ci portu (on bedzie wiedzial), albo jeszcze lepiej sprobuj sobie z nim zalatwic (o ile sie da) zewnetrzne ip.
Bez tego nigdy nie bedziesz mial HighID przy podlaczeniu do huba, jakie sa transfery przy LowID chyba nie musze pisac?

qfir 07.01.2006 15:13

Cytat:

Napisany przez Qbi@k
Prosze bardzo http://www.torrent.net.pl/tort.php?o...dd8a388274a519 Jak jestes zalogowany to ci wejdzie :) jak nie to trudno ;)
Mowilem ze niema takich plikow ktorych bym nieznalazl na torrentach :) A jak niema to jest cos takiego jak prosba o Request ;)

nie wejdzie mi bo strona nie dziala, a zanim zacznei dzialac to juz sciagne z emula

Piterniel 07.01.2006 15:36

Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co?:)
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś...

Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent

yahol 07.01.2006 16:14

Cytat:

Napisany przez Artur S.
mam łącze bezprzewodowe nie wiem czy przez sieć jak mam to sprawdzić?

Lacza bezprzewodowe, bardzo, ale to bardzo, nie lubia sie z sieciamiP2P!!
Na twoim miejscu, pogodzilbym sie z tym stwierdzeniem.
Jezeli mi nie wierzysz, zapraszam na fora osiolkowe. Torentowe tez, ale to juz nie moja bajka.

Qbi@k 07.01.2006 16:15

Cytat:

Napisany przez qfir
nie wejdzie mi bo strona nie dziala, a zanim zacznei dzialac to juz sciagne z emula

Zalogujesz sie to ci wejdzie. Limit kont (100tys. zostal wykorzystany).

Qbi@k 07.01.2006 16:30

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co?:)

lol ale problem... Robisz paczke plikow w jednym torrencie i po sprawie. Nie to pakujesz rarem i masz jeden plik... Pozatym po ch*&^%$ mialbym odpalic 100 torentow na raz? Komu to potrzebne? Odrazu widac ze niepotrafisz kozystac z torrentow :) Trudno pozostaje ci tylko eMule...

Cytat:

Napisany przez Piterniel
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś...

Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent

Ciekawe czym jestem zaslepiony? moze tym ze na emule mam predkosc 2kB a na torrencie 35kB (cale lacze). No coz niemam 2 tyg na sciaganie plikow z eMule... Wole poswiecic na to kilka dni...

Przykładowa ankieta O sile danej sieci swiadcza jego uzytkownicy (glownie ich ilosc). Takich ankiet jest wiele i w kazdej wygrywa siec torrent (napewno nie eMule :) ). Wiekszosc osob o eMule ma takie samo zdanie jak ja - czyli wolno.

Zreszta moze lepiej nieporownujmy tych sieci :) Uzytkownicy sami zobacza co lepsze jak wyprobuja z kilka sieci.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12.