![]() |
Cytat:
|
Cytat:
A wracając do torrenta, to on zły nie jest, ale posiada swoje wady. Starszych plików nie ma co szukać, a poza tym jest on bardziej "niebezpieczny" od eMula w sensie namierzenia przez pewne nielubiany służby. A poza tym śmieszy mnie to całe "zamieszanie", gdy się chce dostać do dobrego trackera. Piractwo dla "wybranych"? Ktoś powie, że się mylę, ale tak to widzę. I dlatego wolę eMula - nie ograniczeń i nikt nie liczy tego, jakże ważnego dla torrentowców ratio. |
w takim razie co powiesz na zamkniete boardy warezowe?
tez uwazasz, ze sa zle, bo niedostepne dla zwyklych ludzi (czesto leecherow)? pozdro ;) |
Cytat:
ludzie, ktorzy uzywaja mula od x czasu nie maja zadnych problemow z kolejkami. a w ogole porownywanie obu sieci jes bez sensu. to dwie rozne koncepcje. |
wypluwa mi taki tekst:: WARNING DonkeyServer No2 (62.241.53.16:4242) - Your 8702 port is not reachable. Please review your network config.
o co chodzi? |
Nie jestes dostepny na tym porcie.
Albo blokuje firewall, albo jestes w sieci i nie masz przekierowanego portu |
Cytat:
|
Laczysz sie z internetem bezposrednio czy przez siec?
|
Cytat:
|
Pogadaj ze swoim adminem, czy nie przekierowal by ci portu (on bedzie wiedzial), albo jeszcze lepiej sprobuj sobie z nim zalatwic (o ile sie da) zewnetrzne ip.
Bez tego nigdy nie bedziesz mial HighID przy podlaczeniu do huba, jakie sa transfery przy LowID chyba nie musze pisac? |
Cytat:
|
Torrent, a eMule to dwie całkiem inne sieci. Programem eMule udostępniasz wszystkie pliki jakie posiadasz, spróbuj na torrencie odpalić ze 100 torrentów w jednym momnecie. Fajnie będzie, co?:)
Qbi@k - Nie zachwycaj się tak tym torrentem, bo jeszcze jajko zniesiesz. Myślisz, dlaczego transfery są wysokie i szybciej się "rozpędza". Jak użytkownik komputera udostępnia jeden plik albo dwa w jednym momencie to wykorzystuje całe swoje łącze na daną pozycje. W programie eMule jest inna sytuacja, są kolejki aby nie było sytuacji typu (100 torrentów w jednym momencie..). Trzeba czekać, aż program obsłuzy Ciebie razem z twoim REQ o dany plik. To jest ta różnica, której ty nie widzisz bo jesteś zaślepiony czymś... Jak nie potrafisz korzystać z eMule to trudno, zostaje Ci torrent |
Cytat:
Na twoim miejscu, pogodzilbym sie z tym stwierdzeniem. Jezeli mi nie wierzysz, zapraszam na fora osiolkowe. Torentowe tez, ale to juz nie moja bajka. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Przykładowa ankieta O sile danej sieci swiadcza jego uzytkownicy (glownie ich ilosc). Takich ankiet jest wiele i w kazdej wygrywa siec torrent (napewno nie eMule :) ). Wiekszosc osob o eMule ma takie samo zdanie jak ja - czyli wolno. Zreszta moze lepiej nieporownujmy tych sieci :) Uzytkownicy sami zobacza co lepsze jak wyprobuja z kilka sieci. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:12. |