Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   E-Mule - czemu tak wolno? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-mule-czemu-tak-wolno-52933/)

Weron 04.06.2005 00:02

Dokladnie Yarozelsky ma racje. Udostepnia sie tylko pliki, ktore sa rozpowszechniane za pomoca emula i jego pochodnych. Udostepnianie innych nic nie daje.

Cytat:

Napisany przez Air

MorphXt jest najlepszy ;)

I tu bym sie niez zgodzil. Co prawda widze mordke wiec wiem o co chodzi i nie bede sie sprzeczal. :)
Tylko napisze, ze u mnie to on niestabilnie sciaga. Za bardzo skacze. Poza ciekawym interfejsem wedlug mnie nic on nie wnosi. Pawcio jest kilka razy lepszy.

qfir 04.06.2005 00:08

Cytat:

Napisany przez Weron
Dokladnie Yarozelsky ma racje. Udostepnia sie tylko pliki, ktore sa rozpowszechniane za pomoca emula i jego pochodnych. Udostepnianie innych nic nie daje.

I tu bym sie niez zgodzil. Co prawda widze mordke wiec wiem o co chodzi i nie bede sie sprzeczal. :)
Tylko napisze, ze u mnie to on niestabilnie sciaga. Za bardzo skacze. Poza ciekawym interfejsem wedlug mnie nic on nie wnosi. Pawcio jest kilka razy lepszy.

a co takiego niby ma pawcio, ze jest kilka razy lepszy od morphXt??

Banana Coctail 04.06.2005 00:12

A ja wam polece Ackronic 2.1c. Jest lepszy niż te wasze morphy i pawcie.

Weron 04.06.2005 00:20

Cytat:

Napisany przez qfir
a co takiego niby ma pawcio, ze jest kilka razy lepszy od morphXt??

Czy jest lepszy? Dla mnie tak. Ma stabilne transfery. I oto mi glownie chodzi jak sie polaczy to ladnie ciagnie. Morph zas polaczy sie i ciagnie np 10kilo. Po chwili spada do 2, za chwile ciagnie 7, znowu 2, skacze do 6 i tak w kolko. To mnie dobijalo.
Pawcio zas polaczy sie na 8 to ciagnie 8 i jest gitara :)
Zreszta z uplodem tez dziwne rzeczy wyczynial. Jedynie co mi sie podobalo to ta muzyczka, ktora sie pojawia jak sie wlaczy morpha, kolory (czerwon i pogrubiona czcionka) sciaganych plikow, oraz procent dostepnych plikow u innych.
A z funkcjonalnoscia to nie ma nic wspolnego co najwyzej zabiera ci jeszcze pamiec. Wiec sie go pozbylem.

Weron 04.06.2005 00:21

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
A ja wam polece Ackronic 2.1c. Jest lepszy niż te wasze morphy i pawcie.

A to co za wynalazek?

Banana Coctail 04.06.2005 00:25

Jest to włoski mod... nie ma webcache ale tak ściąga, że szkoda gadać. Rozpędza się nawet bez kredytów na łączu 16/6 KB/s po jakiś 13 H.

Air 04.06.2005 01:08

Cytat:

Napisany przez Weron

I tu bym się nie zgodził. MorphXt jest jak dla mnie najlepszym klientem. Porównuję dużo i zazwyczaj średnia prędkość mam w granicach 25 KB/s. Jak dla mnie ok. Bardzo dużo daje Webcache.

Weron 04.06.2005 01:19

Webcache bardzo duzo daje? A jakiego uzywasz? I jakie masz statystyki?

Air 04.06.2005 01:26

Cytat:

Napisany przez Weron
Webcache bardzo duzo daje? A jakiego uzywasz? I jakie masz statystyki?

Używam w3cache.icm.edu.pl.

Jak sprawdzić statystyki webcache?

Ogólnie to z osobami porównującymi jesteśmy dogadani do jednego webcache.

Weron 04.06.2005 01:34

Mam to samo.
Wchodzisz w statystyki. Transfers- Downloads - Cumulative - Downloaded data - Clients i webcache. Tam bedziesz mial tyle ile sciaganles.
Podaj zawartosc procentowa. U mnie jest to w tej chwili 1.7%.
Wiec moge stwierdzic, ze prawie nic nie daje. Niestety.

Air 04.06.2005 01:41

Cytat:

Napisany przez Weron
Mam to samo.
Wchodzisz w statystyki. Transfers- Downloads - Cumulative - Downloaded data - Clients i webcache. Tam bedziesz mial tyle ile sciaganles.
Podaj zawartosc procentowa. U mnie jest to w tej chwili 1.7%.
Wiec moge stwierdzic, ze prawie nic nie daje. Niestety.

Dogrzebałem się, w chwili obecnej wynosi 10, 5 %.

Weron 04.06.2005 01:43

10% to nawet niezle bym powiedzial. Bo te niecale 2% jakie mam to krotko mowiac lipa. Nawet tego nie odczuje jak je wylacze.

Yarozelsky 04.06.2005 09:51

a ja uzywam takiego kombajnu || :
eMule v0.44d Lsd19a Kappa10 (Gold) v19.1060 Pawcio 5.15F
wiem ze to mod zabroniony ze wzgledu na leecherskie mozliwosci, ale ja nieuzywam go w leecherski sposob,obsluguje mi ladnie webchace z tpsa,na moim laczu uzyskuje maxymalne predkosci okolo 17kb[neo128,uwazam ze to najlepszy mod dla posiadaczy neostrady],nigdy niedostalem bana na jakim kolwiek serwerze.

pozdrawiam :piwo:

spider_84a 04.06.2005 10:03

Każda wersja eMule jest taka sama tylko trzeba ją odpowienia skonfigurować , pobrać liste nowych serwerów i nabić sobie kredytów bo kolejki nikt nie oszuka :) skały szczały nie da się przyspieszyć :). I nie ma mułków szybszych i wolniejszych w nowszych są tylko poprawiane błędy starych.

Pozdrawiam SPiDER

Smartek 04.06.2005 10:50

ja sie juz calkowicie przerzucilem na torrent'y, a z mula ciagne tylko mniejsze pliczki [mp3 itd.]
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:37.