![]() |
Cytat:
Druga sprawa że gro posiadaczy zamiast jarać smakowy tytoń jara z tego zioło :fiu: |
Cytat:
Sceptykom, niedowiarkom i kpiarzom polecam spróbować. Niewiele jest jeszcze stacjonarnych sklepów, gdzie można wejść i posmaczyć nie będąc zobowiązanym do kupna, ale przybywa ich. Sam w to nie wierzyłem, póki nie spróbowałem i nie od razu też byłem przekonany, że przy tym zostanę. Palę ponad 3 miesiące, od prawie 3 miesięcy nie wypaliłem zwykłego papierosa. Spróbowałem, owszem, ale zaraz wylądował w koszu. Po e-papierosie nie ma powrotu do analogowego palenia. |
Cytat:
|
Mój ojciec rzucił palenie za pomocą plastrów niquitin. Na początku mocne, później słabsze. Trwało to parę miesięcy. Ale nie pali już rok czasu i nie zapowiada się coby zapalił. ;)
|
ja zucilem palenie za pomoca biegania :P nie polecam nikomu, kto sam nie chce - tez nalog :D
|
Cytat:
Potem mi pokazali sssss. |
Cytat:
Widać słabiutką wolę masz :D |
A co ma do tego wola?
Homo sum humani nihil a me alienum puto. Rozumiem, że jak widzisz ekstra dziewczynę, to odwracasz się i idziesz w drugą stronę? Bo masz silną wolę... ;) |
Cytat:
I jeszcze czuć ;-). Spróbowałem z własnej woli... Podeszło. |
Cytat:
"Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce" Narkotyki, też nie są Ci obce ? Czytając ten cytat ma się wrażenie o akceptacji różnych rzeczy... Mówię tu o własnych ustalonych zasadach, wg których żyjemy i wg których dobrze się prowadzimy. Słabą wolę okazujemy poprzez łamanie własnych zasad. Wg mnie abstynencja (pomijam tu degustację) i brak nałogów to są wartości w dzisiejszym świecie. Ja się cieszę, że mam zasady - ludziom bez zasad życie układa się gorzej. Cytat:
|
@Patrix - jak to mowia, ze brak zasad tez jest pewnego rodzaju zasada postepowania. Nie majac wiekszych zasad nie ma sie wyrzutow sumienia i mozna sie dobrze dostosowac do pewnych nieprzewidywalnych wydarzen.
Dobrze, ze masz zasady i ich sie trzymasz-takich ludzi sie szanuje (choc sa zasady ktorych nie dzierze i wtedy tez ludzi ich trzymajacych sie nie znosze). Co do uzywek-jest ich sporo, jedna z nich jest tez zycie (bardzo uzaleznia), ich akceptacja/brak jest wylacznie osadem danej jednostki i tyle. Nie udowodnisz formalnie ze moralnosc X jest lepsza od Y; ale mozna uznac jedna z nich za lepsza i forsowac jej krzewienie. |
Rzecz w tym, że zupełnie nie traktuję tego jako uzależnienie, bo uzależniony nie jestem.
Raczej jako "dobrą zabawę" czy też "rozrywkę", najczęściej w towarzystwie. |
Nie mam w zwyczaju truć ludzi swoją filozofią, to się u mnie odzywa jak ktoś namolnie mnie namawia do czegoś czego nie akceptuję.
Cytat:
|
ty nie bądź taki mądry pingwin :sciana:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:15. |