![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A propo (trochę) tematu... Przejrzałęm sobie ostatnio przypadkowo oferty płyt na niemieckim Ebayu i ceny niektórych singli naprawdę mnie zaskoczyły. Zestawy po 20 - 30 płyt można już było kupić za 3 - 4 euro. Mam w związku z tym pytanie: jak wygląda kupowanie na zagranicznym ebayu. Że muszę mieć konto, to się domyślam (i nie jest to problemem), ale jak wygląda kwestia przesyłania pieniędzy? Można to zrobić z konta, ewentualnie wpłacić w Banku czy na poczcie? A jeśli z konta, to MBank obsługuje takie przelewy? (że Inteligo nie, to już wiem).
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
trzeba jeszcze pomyslec ile bedzie kosztowac Cie taka przesyłka...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#19 | |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
1) zależy to od sumy (tzn chyba do paru tyś PLN - jest jednakowa stawka) 2)polski bank pobiera prowizje 3)zagraniczny bak tez pobiera prowizje (w angli ok 3f) - jest to chyba nie zalezne od sumy , tylko kasa pobierana jest za operacje 4)pamietaj ze jak wplacasz na zagraniczne konto to bank zamienia PLN na zagraniczna walute Np. EURO po swoim kursie (jest on korzystniejszy niż w kantorach) 5)pieniądze ida chyba do 3 dni wyglądało to tak że za wysłanie 1,5tyś PLN prowizja wynosiła 40zl + 3f (o ile dobrz pamiętam) najlepeij iść do banku i sie popytac co i jak,oni powinni cie poinformować i podac konkretną sumę oraz wyliczc koszta poszczególnych operacji AHA ja załatwiałem to z WBK bo było chyba najtaniej, no i była miła obsługa która wszystko wyjaśniła co i jak załatwiałem to też w PKO ale tylko się nastałem, powkur***łem i nic nie załatwiłem(cos tam zaczeli mi kręcić, jak widziałem jaki przeliczaja PLN na Funty to dałem sobie spokój), zdecydowanie nie polecam tego banku pozdrawiam
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!! Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 31.03.2005 o godz. 00:49 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
the one
CDRinfo VIP
Ale w sumie to ja przecież nie chcę wysyłać pieniędzy za granicę. Jesteśmy w końcu w Unii, więc pomiędzy nami a Niemcami nie ma żadnych granic. Dlaczego więc przesłanie pieniędzy tam ma się różnić czymkolwiek od płacenia w Polsce?
![]() |
#21 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
Jako uzytkownik ebeya.de powiem tak, przeslanie pieniedzy w rejonie UE nie kosztuje nic extra, trzeba miec tylko miedzynarodowe oznaczenie konta i banku IBAN i BIC, przesylka do PL w formie standardowej paczki to koszt ok 4-5 EUR
![]() |
#22 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I bardzo dobrze, im więcej konkurencji tym lepiej. Może pracownicy Allegro zaczną się bardziej do swojej pracy przykładać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
Ludzie pomocy bo już nie mam pomysłu!!!! Ostatnio zmieniany przez Ufil123 : 31.03.2005 o godz. 09:16 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Teraz tylko muszę się dowiedzieć, jak wygląda sprawa w moim banku i ewentualnie, jeśli będzie to konieczne, założyć konto w innym. A i wysyłkajest w całkiem rozsądnej kwocie.
![]() |
![]() |
#25 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.02.2003
![]() |
ano bank zdecydowanie nie polski
![]()
![]() |
#26 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Eee przesyłka z Niemiec do Polski kosztuje 13 Euro a nie 17
![]() Ostatnio się pytałem gościa, więc wiem ![]() I tak przeważnie jest. Chyba, że mówimy od już wiekszej paczce to wtedy 17 Euro, ale taka zwykła <1Kg to 13 Euro ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 31.03.2005 o godz. 13:37 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() |
![]() |
#29 | |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() Nie jest to na dodatek za pobraniem ![]() Taki offtopic: Ja teraz zakładam konto w Deutsche Banku, ponieważ można robić przelewy na zagraniczne konta i opłata za to wynosi 0,2% od tej kwoty, którą chcemy przelać ![]() I wypłaty w bankomatach ich sieci za granicą są bezpłatne ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
mysle ze jak wejdzie te polskie ebay i beda mozliwe transakcje miedzynarodowe to wiecej bankow zajmie sie ta sprawa i bedzie łatwiej oplacac kupione zagraniczne produkty
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|