Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.04.2005, 10:30   #1
devil-80
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2004
devil-80 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mi też już ta strona nie wchodzi co za kicz,jednak allegro jest lepsze(choć ma dużo minusów).
devil-80 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.04.2005, 10:35   #2
Stef
Guru

Data rejestracji: 26.04.2002
Stef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
poczekajcie,poczekajcie.. tomdopiero 1dzien ebaya w polsce.....
z allegro tez pewnie bylo podobnie,ze na poczatku byla to jedna wielka wioska....
tearz trzba tylko poczekac na jakies fajne ceny i bedzie konkurencja roila swoje.
Stef jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 10:37   #3
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Stef
z allegro tez pewnie bylo podobnie,ze na poczatku byla to jedna wielka wioska....
i tu sie mylisz
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 12:08   #4
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Totalna porażka.

Po chyba 100 próbach wreszcie udało mi się założyć konto.

Maila z potwierdzeniem dostałem 16 razy.

Rewelacyjny start.

Teraz próbuję wpisać kod i przejść dalej.

Liczę na to, że 4 godziny mi wystarczą. :\
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 14:15   #5
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
to jest chyba najbardziej odwiedzana dzis strona w polsce wiec co sie dziwisz
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 15:15   #6
jazonik
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.06.2004
jazonik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mi też się nie otwiera A druga sprawa, na którą chciałem Wam zwrócić uwagę to pozycjonowanie tej strony w google. Jak to jest, że jak wpisuję ebay albo ebay.pl, to w żadnym z wyników nie ma tej strony??!!
jazonik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 15:22   #7
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co wy gadacie, że nie przychodzi list aktywacyjny?

Na każdym przecież tak jest

Rejestrowałem się na ebay.de i miałem dwie mozliwości do wyboru

I mozliwość:

Przychodzi list jak na Allegro

II mozliwość:

Podajesz numer karty kredytowej i sprawdzają na podstawie danych bankoych

Co jest dziwne to ja z tej opcji skorzystałem mając 15 lat i kartę debetową Inteligo

Konto działa do dzisiaj i jest w pełni aktyne

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 15:24   #8
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie wiem czy starczą mi te godziny na aktywację konta.
Teraz to nawet strona ebay.pl się nie otwiera
Stary 22.04.2005, 15:28   #9
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Cytat:
Napisany przez joujoujou
Nie wiem czy starczą mi te godziny na aktywację konta.
Teraz to nawet strona ebay.pl się nie otwiera
U mnie to samo pod FF

Chciałem sobie poustawiać konto na naszej stronce, bo jednak po niemiecku to nie to samo

A mam pytanie dlaczego wchodząc w "mój ebay" mam niektóre rzeczy po niemiecku?

Np. "hasło"?

EDIT:
Wszedłem

Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 22.04.2005 o godz. 15:33
Stary 22.04.2005, 15:39   #10
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Ta strona to katastrofa.
Udało mi się wreszcie aktywować konto.
Teraz od kilkunastu minut bezskutecznie próbuję się zalogować.
Stary 22.04.2005, 15:39   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Ja wszedłem dalej już bez "większych" proglemów. Co prawda kiedy rejestrowałęm się na stronie, to za każdym razem wyskakiwał błąd, ale potem okazało się, że za każdą próbę przyszedł mail z potwierdzeniem...

A co do trudnych początków to nie jest to usprawiedliwienie. Allegro czy jakiś inny pionier mógł sobie na to pozwolić. W przypadku ebay'a - największego serwisu akcyjnego na świecie, coś takiego jest niedopuszczalne i jest po prostu jawną kpiną.

Zarejestrować się zarejestrowałem, ale specjalnego korzystania z serwisu nie przewiduję. Chyba, że przyda mi się ta opcja sprzedawania na cały świat, ale musiałaby jeszcze najpierw zacząć działać..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 18:48   #12
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nikt nikomu nie kaze korzystac z ebay. Jezeli porownujecie allegro.pl po kilku latach i ebay.pl nastepnego dnia po starcie, to rzeczywiscie nie ma oczym gadac. To ze teraz to wyglada tak jak wyglada to normalka. Najpierw musza wyczuc czego oczekuja polscy uzytkownicy i dopiero na tej podstawie stworza np. system kategorii tak jak w allegro, odpowiedni regulamin i inne usprawnienia.

A ze serwis wypada blado - no wypada, ale dla mnie nic z tego na dzien dziesiejszy nie wynika

Co do 'wielkiego swiatowego ebaya' - gdyby polski ebay powstal na podstawie ukladu kategorii i na regulaminie innych ebayow na sztywno, to to by byla dopiero wpadka ...

Zreszta ebay nie rozkrecil sie nawet w 10% jeszcze. Jak beda sklepy, rozwinie sie sprzedaz i konkurecncja oraz powstanie rozbudowane drzewo kategorii to wtedy zobaczycie co to jest ebay
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 18:58   #13
matteo
Indywidualista

Data rejestracji: 16.08.2002
matteo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Exclamation

Po konferencji złudzenie marki minęło, a zaczęła się eBayka...

Nie będę wspominał o tragicznie śmiesznym serwerze, na jakim działa eBay.
Katastrofalnie wolno ładują się poszczególne strony - parodia

Na konferencji "krawaciarze" twierdzili, że zabezpieczeń na eBay nie
przewidują - za to będą się starali 'edukować polskiego użytkownika'
I cała sala w śmiech... ehhhh.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak sobie myśle, że eBay wszedł do Polski na zasadzie "mamy marke!"
Nie oferują praktycznie nic, co by ich wyróżniało np. w stosunku do Allegro,
brak zabezpieczeń, brak informacji, serwisik taki biedny... ogólnie niewiele
zaprezentowali (co widać choćby po konferencji) i widze ciemność.

Z takim podejściem będzie im niezmiernie trudno dorównać (sic!), a co dopiero
pokonać Allegro w tym pojedynku - wydawało się, że będzie to przełom,
pojawi się gigant na polskim, zdominowanym rynku aukcji internetowych.
A z założeń, planów i strategii eBay Polska można wnioskować, że pojawiła
się pchełka ze znanym logotypem nie oferująca tak naprawdę nic dobrego.

Założyłem konto w "ibeju", jednak poczekam spokojnie, aż polski oddział
zobaczy światełko w tunelu i ocknie się dość szybko, inaczej będzie kiepsko.
Poza tym bez jakichkolwiek zabezpieczeń, bez usługi PayPal, bez porządnego
pogrupowania przedmiotów ... mamy maleńki amatorski serwis ze znanym logo

Najlepsze w tym wszystkim jest to, iż Allegro wzorowało się na zagranicznych
serwisach eBay i wiele pomysłów doskonale 'przemycili' do polskiego produktu.
A ludzie z eBay? Zafundowali polskim użytkownikom bardzo dziki zachód... kpina.

Co więcej, oni bardzo szybko zderzą się z prawdziwą rzeczywistością
Ich problem polega na braku znajomości (jakim cudem?!) polskiego rynku
aukcji internetowych - nie mają pojęcia o tym, że polski użytkownik zaczął
doceniać jakość i nie pozwala robić się 'w balona' tak łatwo jak kiedyś...

Także to się może źle skończyć, wszak "Polak potrafi"

P.S. Mimo wszystko będe bardzo dokładnie śledził poczynania tego "giganta"
i miejmy nadzieje, że sytuacja ta bardzo szybko się zmieni - na korzyść oczywiście!
matteo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.04.2005, 19:09   #14
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Nikt nikomu nie kaze korzystac z ebay. Jezeli porownujecie allegro.pl po kilku latach i ebay.pl nastepnego dnia po starcie, to rzeczywiscie nie ma oczym gadac. To ze teraz to wyglada tak jak wyglada to normalka. Najpierw musza wyczuc czego oczekuja polscy uzytkownicy i dopiero na tej podstawie stworza np. system kategorii tak jak w allegro, odpowiedni regulamin i inne usprawnienia.

A ze serwis wypada blado - no wypada, ale dla mnie nic z tego na dzien dziesiejszy nie wynika

Co do 'wielkiego swiatowego ebaya' - gdyby polski ebay powstal na podstawie ukladu kategorii i na regulaminie innych ebayow na sztywno, to to by byla dopiero wpadka ...

Zreszta ebay nie rozkrecil sie nawet w 10% jeszcze. Jak beda sklepy, rozwinie sie sprzedaz i konkurecncja oraz powstanie rozbudowane drzewo kategorii to wtedy zobaczycie co to jest ebay
@pawelblu masz rację, przecież początki allegro nie wyglądały za dobrze

Teraz np. zaczynaja dodawać nowe kategorie i tak samo, będzie na ebayu

Stary 22.04.2005, 19:27   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
@ Matteo

Idealnie to wszystko ująłeś, zresztą podobnie starałem się sam wypowiedzieć. Ludzie się na to rzucą, ale i szybko się myślę przejadą. A wspomniany przeze mnie regulamin to dobry dowcip..

@ pawelblu

Też możesz mieć rację, ale nie zgadzam się, że początku muszą być trudne. Nie przy największym serwisie aukcyjnym świata.. Wchodząc na nowy rynek warto by było najpierw zrobić na nim jakiekolwiek rozeznanie...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: