Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   eBay wchodzi do Polski (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ebay-wchodzi-polski-50424/)

Kris 25.04.2005 13:21

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To już bym im proponował, żeby opłaty jednak jakieś wprowadzili, ale w zamian cokolwiek od siebie oferowali..

Dokładnie. :spoko:

PS. Nie chciałem zachwalać tylko poinformować... :)

andrzejj9 25.04.2005 12:30

Cytat:

Napisany przez Kristoferros
Dostałem w piątek takiego maila od ebay.com:
(...)Wystawianie przedmiotów na witrynie eBay.pl jest całkowicie darmowe
Zerowa opłata za standardowe wystawienie przedmiotu
Zerowa prowizja od ceny końcowej wystawionego przedmiotu
Zerowa opłata za używanie opcji dodatkowych (feature fee)
(...)

Pozdrawiam,

To już bym im proponował, żeby opłaty jednak jakieś wprowadzili, ale w zamian cokolwiek od siebie oferowali..

Kris 25.04.2005 07:45

Dostałem w piątek takiego maila od ebay.com:
(...)Wystawianie przedmiotów na witrynie eBay.pl jest całkowicie darmowe
Zerowa opłata za standardowe wystawienie przedmiotu
Zerowa prowizja od ceny końcowej wystawionego przedmiotu
Zerowa opłata za używanie opcji dodatkowych (feature fee)
(...)

Pozdrawiam,

Lwiczek 24.04.2005 20:17

Tu się muszę zgodzić... ebay.pl jest do bani... nie wiem czemu tak go oszpecili... już chociażby wersja uk jest ciekawiej zrobiona...

Wawelski 24.04.2005 19:15

ebay wszedł i się wyłożył. Polski serwis to przecież jak dla idiotów - byle jaka byle jak łażąca stronka z mniej niż minimum funkcjonalności. Bałagan. Qrde - czy oni nie wiedzieli, że w Polsce ten rynek jest mocny i z takim shitem nie mogą konkurować z Allegro (czy nawet pomniejszymi serwisami)?
Weszli bez przemyślenia, bez rozpoznania rynku i konkurencji i myśleli, że jak wielki eBay raczy otworzyć byle szopkę, to będą same ochy i achy. Chcieli zacząć edukować Polaczków jak się handluje w necie - i to od zera (albo i poniżej, bo taki poziom prezentuje ich serwis w pl).

Sorki - nie tędy droga. Tu naprawdę trzeba się postarać bo rynek jest wymagający, szeroki (wymawiają się, że strona pełzała, bo za dużo ludzi handlowało - ROTFL, powinni pogadać z Allegro) i nie zadowoli się byle ochłapem. Jak szybko nie zrównają poziomu serwisu polskiego do zachodnich, to wylecą z rynku - szkoda, bo allegro to zdziercy i przydałaby się im sensowna konkurencja.

Lwiczek 23.04.2005 21:15

Heh... trzeba było wyczaić odpowiedni moment ;]

Ziele 23.04.2005 20:33

to ja 3 miesiące później i juz było listownie

wolfen3 23.04.2005 18:07

a ja sie rejestrowałem 2001-06-07 i tak jak pisze Lwiczek wypełniałem tylko formularz :)

Ziele 23.04.2005 18:04

można było? jak ja się rejestrowałem (w 2001) to było juz potwierdzenie na poczte

Lwiczek 23.04.2005 17:39

Hmm... przecież w allegro też na początku można było bez problemu założyć konto wypełniając tylko formularz...

B@rtek 22.04.2005 21:53

Cytat:

Napisany przez devil-80
a ja nadal nie mogę założyć konta:(mam znowu taki komunikat
Przepraszamy. System, do którego próbujesz uzyskać dostęp, jest obecnie nieosiągalny lub nie mógł zrealizować Twojego żądania. Możesz spróbować ponownie zgłosić swoje żądanie lub wybrać jedną z następujących opcji.
Co za szajs!

To wejdź na www.ebay.de lub www.ebay.com i tam się zarejestruj :D

Y@nkee_PL 22.04.2005 21:28

mi założenie konta poszło dosyć gładko, było to kilka godzin temu

ale czy przewiduje korzystanie z niego? nie sądze, przynajmniej nie w tym roku ;)

devil-80 22.04.2005 21:18

a ja nadal nie mogę założyć konta:(mam znowu taki komunikat
Przepraszamy. System, do którego próbujesz uzyskać dostęp, jest obecnie nieosiągalny lub nie mógł zrealizować Twojego żądania. Możesz spróbować ponownie zgłosić swoje żądanie lub wybrać jedną z następujących opcji.
Co za szajs!

woitas 22.04.2005 20:30

zarejestrowałem się raczej bez problemu.
martwi mnie brak aktywacji konta a'la allegro.
poczekam, co z tego wyjdzie.
jednak muszą zabrać się ostro do roboty, bo inaczej będą mieli kredki z całą maścią oszustów, stosujących najprzeróżniejsze tricki :P

B@rtek 22.04.2005 19:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Też możesz mieć rację, ale nie zgadzam się, że początku muszą być trudne. Nie przy największym serwisie aukcyjnym świata.. Wchodząc na nowy rynek warto by było najpierw zrobić na nim jakiekolwiek rozeznanie...

Faktycznie jest tam teraz śmietnik, ale trzeba ich wkońcu zrozumieć ;)

Stronka już chodzi normalnie, bynajmniej u mnie :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.