![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
mysle ze jak wejdzie te polskie ebay i beda mozliwe transakcje miedzynarodowe to wiecej bankow zajmie sie ta sprawa i bedzie łatwiej oplacac kupione zagraniczne produkty
|
Cytat:
Nie jest to na dodatek za pobraniem :nie: Taki offtopic: Ja teraz zakładam konto w Deutsche Banku, ponieważ można robić przelewy na zagraniczne konta i opłata za to wynosi 0,2% od tej kwoty, którą chcemy przelać :) I wypłaty w bankomatach ich sieci za granicą są bezpłatne :) |
Cytat:
|
Eee przesyłka z Niemiec do Polski kosztuje 13 Euro a nie 17 ;)
Ostatnio się pytałem gościa, więc wiem :D I tak przeważnie jest. Chyba, że mówimy od już wiekszej paczce to wtedy 17 Euro, ale taka zwykła <1Kg to 13 Euro :D |
Cytat:
|
ano bank zdecydowanie nie polski ;), jesli chodzi o cene paczki,wkradlo mi sie male przeklamanie 4 EUR na terenie DE, do PL zdecydowanie drozej 17 EUR (dla zainteresowanych tu macie cennik, PL jest w Zone1 http://www.dhl.de/dhl?check=yes&tpl=...DE&xmlFile=950)
|
Cytat:
Teraz tylko muszę się dowiedzieć, jak wygląda sprawa w moim banku i ewentualnie, jeśli będzie to konieczne, założyć konto w innym. A i wysyłkajest w całkiem rozsądnej kwocie. |
Cytat:
Cytat:
|
I bardzo dobrze, im więcej konkurencji tym lepiej. Może pracownicy Allegro zaczną się bardziej do swojej pracy przykładać ;)
|
Jako uzytkownik ebeya.de powiem tak, przeslanie pieniedzy w rejonie UE nie kosztuje nic extra, trzeba miec tylko miedzynarodowe oznaczenie konta i banku IBAN i BIC, przesylka do PL w formie standardowej paczki to koszt ok 4-5 EUR
|
Ale w sumie to ja przecież nie chcę wysyłać pieniędzy za granicę. Jesteśmy w końcu w Unii, więc pomiędzy nami a Niemcami nie ma żadnych granic. Dlaczego więc przesłanie pieniędzy tam ma się różnić czymkolwiek od płacenia w Polsce?
|
Cytat:
1) zależy to od sumy (tzn chyba do paru tyś PLN - jest jednakowa stawka) 2)polski bank pobiera prowizje 3)zagraniczny bak tez pobiera prowizje (w angli ok 3f) - jest to chyba nie zalezne od sumy , tylko kasa pobierana jest za operacje 4)pamietaj ze jak wplacasz na zagraniczne konto to bank zamienia PLN na zagraniczna walute Np. EURO po swoim kursie (jest on korzystniejszy niż w kantorach) 5)pieniądze ida chyba do 3 dni wyglądało to tak że za wysłanie 1,5tyś PLN prowizja wynosiła 40zl + 3f (o ile dobrz pamiętam) najlepeij iść do banku i sie popytac co i jak,oni powinni cie poinformować i podac konkretną sumę oraz wyliczc koszta poszczególnych operacji AHA ja załatwiałem to z WBK bo było chyba najtaniej, no i była miła obsługa która wszystko wyjaśniła co i jak załatwiałem to też w PKO ale tylko się nastałem, powkur***łem i nic nie załatwiłem(cos tam zaczeli mi kręcić, jak widziałem jaki przeliczaja PLN na Funty to dałem sobie spokój), zdecydowanie nie polecam tego banku pozdrawiam |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:25. |