![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Albo może byc tak, że własnie znajdą sobie sposób na zarabianie i opłaty spadną na początku, aby zachęcić wszystkich, a później znowu pójdą w górę :| W Polsce wszystko jest możliwe :( |
W piatek zostanie zwołana konferencja prasowa na której zaprezentują polską stronkę ebay'a.
Ciekawe jakie będą prowizje od sprzedaży, ale coś czuję że allegro poczuje oddech konkurencji na plecahc. Wreszcie |
No no no, ciekawe, czekam z niecierpliwoscia :)
|
Cos mi sie zdaje, ze poczatki beda trudne. Bedzie duzo ludzi z zerowym kontem :(
"Czekamy na prowizje" |
Jak zrobią tak, że będą punkty zaliczać z Allegro, to nie będzie tak trudno... IMHO będzie się liczyła prowizja, bezpieczeństwo, 'marka' eBay (to, co przyciągnie kupujących) i prowizja :) he he
Najważniejsze, że będzie większa konkurencja, polecą w dół prowizje, no chyba, że eBay podkupi Allegro ;) |
Cytat:
Będą napewno zliczane punkty z ebay'a zachodniego, jedno konto na całym świecie. |
Air:
Myślałem o JEDNORAZOWYM zaliczeniu punktów z Allegro. Jeśli by się ktoś rejestrował i miał np. 1000 pkt. na Allegro, to po jakiejś-tam weryfikacji mogliby mu te 1000 pkt zaliczyć lub przynajmniej część... Napisałem tak tylko dlatego, gdyż zarejestrowałem sie kiedyś w innym serwisie bodajże polceny.pl i zaliczyli mi punkty z Allegro 8 ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Według mnie to pomysł nierealny, jak i równeż nie do końca podoba mi się sam w sobie. A Allegro dla Ebay'a (o odwrotnie) to konkurencja, więc na pewno nie będą w żaden sposób chcieli do niego nawiązywać.
|
to dobrze.
nie będzie pajaców mających na koncie po 100 pozytywów ze sprzedaży zapałek, zapalniczek i innych bzdetów za symboliczne 1zł. a o przyszłość ebay bym się nie martwił. renoma tej firmy zrobi swoje. tak na marginesie, sam mam zamiar się zarejestrować zaraz po jego starcie. |
Kiedy ma wejść oficjalnie ebay do nas?
Jak już się rejestrowałem na ebay.de, wiem, ze nick działa na wszystkich ebayach, ale będę mógł się jeszcze raz zarejestrować pod tymi samymi danymi, ale na naszej stronce? Krótko powiem, że chcę zmienić nick'a :> Zablokują mi wtedy dwa konta jak to jest na allegro :| |
Cytat:
jeszcze zobaczysz ile Polacy zrobia swojego zanim sie znormalizuje (o ile) ;) :fiu: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:06. |