![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#61 | |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o ebay to zarejestrowałem sie tam jakieś 2 lata temu, ale nic nie kupiłem wkońcu bo koszty transportu przewyższały koszty zakupu. A jeżeli chodzi o interenet i forum to nie zaprzeczam. Jestem nałogowce, szczególnie w pracy ![]() -edit- Załapałem, chodzi pewnie o zakupy
Ostatnio zmieniany przez Air : 22.04.2005 o godz. 10:34 |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2004
![]() |
mi też już ta strona nie wchodzi co za kicz,jednak allegro jest lepsze(choć ma dużo minusów).
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
poczekajcie,poczekajcie.. tomdopiero 1dzien ebaya w polsce.....
z allegro tez pewnie bylo podobnie,ze na poczatku byla to jedna wielka wioska.... tearz trzba tylko poczekac na jakies fajne ceny i bedzie konkurencja roila swoje. |
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Totalna porażka.
![]() Po chyba 100 próbach wreszcie udało mi się założyć konto. ![]() Maila z potwierdzeniem dostałem 16 razy. Rewelacyjny start. Teraz próbuję wpisać kod i przejść dalej. Liczę na to, że 4 godziny mi wystarczą. :\
|
|
|
|
#67 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to jest chyba najbardziej odwiedzana dzis strona w polsce wiec co sie dziwisz
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#68 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.06.2004
![]() |
Mi też się nie otwiera
A druga sprawa, na którą chciałem Wam zwrócić uwagę to pozycjonowanie tej strony w google. Jak to jest, że jak wpisuję ebay albo ebay.pl, to w żadnym z wyników nie ma tej strony??!!
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Co wy gadacie, że nie przychodzi list aktywacyjny?
![]() Na każdym przecież tak jest ![]() Rejestrowałem się na ebay.de i miałem dwie mozliwości do wyboru ![]() I mozliwość: Przychodzi list jak na Allegro ![]() II mozliwość: Podajesz numer karty kredytowej i sprawdzają na podstawie danych bankoych ![]() Co jest dziwne to ja z tej opcji skorzystałem mając 15 lat i kartę debetową Inteligo ![]() Konto działa do dzisiaj i jest w pełni aktyne
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Administrator
Zlotowicz
Nie wiem czy starczą mi te godziny na aktywację konta.
Teraz to nawet strona ebay.pl się nie otwiera
|
|
|
|
#71 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Cytat:
![]() Chciałem sobie poustawiać konto na naszej stronce, bo jednak po niemiecku to nie to samo ![]() A mam pytanie dlaczego wchodząc w "mój ebay" mam niektóre rzeczy po niemiecku? Np. "hasło"? EDIT: Wszedłem
Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 22.04.2005 o godz. 15:33 |
|
|
|
|
|
|
#72 |
|
Administrator
Zlotowicz
Ta strona to katastrofa.
![]() Udało mi się wreszcie aktywować konto. Teraz od kilkunastu minut bezskutecznie próbuję się zalogować.
|
|
|
|
#73 |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja wszedłem dalej już bez "większych" proglemów. Co prawda kiedy rejestrowałęm się na stronie, to za każdym razem wyskakiwał błąd, ale potem okazało się, że za każdą próbę przyszedł mail z potwierdzeniem...
A co do trudnych początków to nie jest to usprawiedliwienie. Allegro czy jakiś inny pionier mógł sobie na to pozwolić. W przypadku ebay'a - największego serwisu akcyjnego na świecie, coś takiego jest niedopuszczalne i jest po prostu jawną kpiną. Zarejestrować się zarejestrowałem, ale specjalnego korzystania z serwisu nie przewiduję. Chyba, że przyda mi się ta opcja sprzedawania na cały świat, ale musiałaby jeszcze najpierw zacząć działać..
|
|
|
#74 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nikt nikomu nie kaze korzystac z ebay. Jezeli porownujecie allegro.pl po kilku latach i ebay.pl nastepnego dnia po starcie, to rzeczywiscie nie ma oczym gadac. To ze teraz to wyglada tak jak wyglada to normalka. Najpierw musza wyczuc czego oczekuja polscy uzytkownicy i dopiero na tej podstawie stworza np. system kategorii tak jak w allegro, odpowiedni regulamin i inne usprawnienia.
A ze serwis wypada blado - no wypada, ale dla mnie nic z tego na dzien dziesiejszy nie wynika ![]() Co do 'wielkiego swiatowego ebaya' - gdyby polski ebay powstal na podstawie ukladu kategorii i na regulaminie innych ebayow na sztywno, to to by byla dopiero wpadka ... Zreszta ebay nie rozkrecil sie nawet w 10% jeszcze. Jak beda sklepy, rozwinie sie sprzedaz i konkurecncja oraz powstanie rozbudowane drzewo kategorii to wtedy zobaczycie co to jest ebay
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Po konferencji złudzenie marki minęło, a zaczęła się eBayka...
Nie będę wspominał o tragicznie śmiesznym serwerze, na jakim działa eBay. Katastrofalnie wolno ładują się poszczególne strony - parodia ![]() Na konferencji "krawaciarze" twierdzili, że zabezpieczeń na eBay nie przewidują - za to będą się starali 'edukować polskiego użytkownika' ![]() I cała sala w śmiech... ehhhh. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tak sobie myśle, że eBay wszedł do Polski na zasadzie "mamy marke!" Nie oferują praktycznie nic, co by ich wyróżniało np. w stosunku do Allegro, brak zabezpieczeń, brak informacji, serwisik taki biedny... ogólnie niewiele zaprezentowali (co widać choćby po konferencji) i widze ciemność. Z takim podejściem będzie im niezmiernie trudno dorównać (sic!), a co dopiero pokonać Allegro w tym pojedynku - wydawało się, że będzie to przełom, pojawi się gigant na polskim, zdominowanym rynku aukcji internetowych. A z założeń, planów i strategii eBay Polska można wnioskować, że pojawiła się pchełka ze znanym logotypem nie oferująca tak naprawdę nic dobrego. Założyłem konto w "ibeju", jednak poczekam spokojnie, aż polski oddział zobaczy światełko w tunelu i ocknie się dość szybko, inaczej będzie kiepsko. Poza tym bez jakichkolwiek zabezpieczeń, bez usługi PayPal, bez porządnego pogrupowania przedmiotów ... mamy maleńki amatorski serwis ze znanym logo Najlepsze w tym wszystkim jest to, iż Allegro wzorowało się na zagranicznych serwisach eBay i wiele pomysłów doskonale 'przemycili' do polskiego produktu. A ludzie z eBay? Zafundowali polskim użytkownikom bardzo dziki zachód... kpina. Co więcej, oni bardzo szybko zderzą się z prawdziwą rzeczywistością Ich problem polega na braku znajomości (jakim cudem?!) polskiego rynku aukcji internetowych - nie mają pojęcia o tym, że polski użytkownik zaczął doceniać jakość i nie pozwala robić się 'w balona' tak łatwo jak kiedyś... Także to się może źle skończyć, wszak "Polak potrafi" P.S. Mimo wszystko będe bardzo dokładnie śledził poczynania tego "giganta" i miejmy nadzieje, że sytuacja ta bardzo szybko się zmieni - na korzyść oczywiście!
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
|
|
|
![]() |
|
|