![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.04.2003
![]() |
![]()
Na forum jestem troche ponad miesiac i troche juz widzialem. Ciezko bedzie tu wytrzymac dluzej, dlaczego spytacie ?
Ile razy wchodze na forum i zagladam do jakiegos dzialu to 3/4 nowych topicow to tak naprawde to samo o czym rozmawialo sie tydzien temu. Niektore pytania sa tak BANALNE ze az smiesza. Nie wiem czy ludzie juz mozgow nie maja , a moze sa tak leniwi ze nawet nie chce im sie chwile poszukac czy nawet pomyslec. Przykladowo kilka topicow z ostatnich dni z dzialu CDR Forum: - jak edytowac obraz iso - co to jest plik bin - dc++ - bios, jak sprawdzic jaki mam bios w nagrywarce Moglbym tu wymieniac , i mnozyc przyklady w nieskonczonosc. Na te pytania odpowiedzi znalezc mozna w 30 sekund bez niczyjej pomocy i to moze zrobic nawet laik. Ale nie , trezba odrazu zakladac nowy topic tylko po to zeby 3 osoby musialy napisac "uzyj najpierw wyszukiwarki" Naprawde nie wiem jak wytrzymuja to wszystko ci co siedza na forum roka albo dluzej. Rece opadaja jak sie czyta to samo po raz setny tylko w innym wydaniu. Bez obrazy dla nikogo ale wyglada na to wiekszosc nowych userow to tacy co napisza jednego posta ktory najczesciej jest trywialnej tresci i tyle ich widziano. Ludzie trzeba myslec bo forum zginie. Ekipa sie rozsypuje i moim zdaniem nie robi tego bezpodstawnie. Moze trzeba w czasie rejestracji zrobic specjalna adnotacje w stylu "zanim napisze pierwszego posta skozystam z wyszukiwarki " , a moze trezba banaowac takich ludzi lub zamykac takie tematy. Tylko kto to bedzie robil? Usuniecie 20 bezsensownych tematow dziennie to nie lada robota i sopro z tym zachodu. Bieda ludziska bieda ....
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Sid nasz ukochany moderator juz pare razy poruszal ten temat...
Widzisz sa tacy ludzie co sa dopiro pocztkujacymi lub sa kompletnie 'zieloni' z wiedzy o wypalaniu lub innych rzeczy... Tak wiec zycze Tobie i reszczcie Userow forum o wytrawalosc w odpowiadaniu na takie tematy... Nie wszyscy maja cos w mozgach... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Sugerowałbym trochę więcej tolerancji i cierpliwości.
Bo korzystanie na początku z forum nie jest takie proste. Nie każdy od razu zauważy wyszukiwarkę, wie co to jest priv i itp. Często zdarza się, że nowy jest osobą, która stała się szczęśliwym posiadaczem nagrywarki, ale nie jest pewny jak z niej skorzystać lub coś nie działa tak jak powinno. Oczywiście nie szkodzi przypomnieć, że jest wyszukiwarka, ale można to zrobić za pierwszym razem delikatnie, żeby taka osoba miała chęć tutaj wrócić. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Zieloni ?? To po co taki bierze sie odrazu za kopiowanie plyty zabezpieczonej najnowszym securomem jak kompa kupil 2 dni temu ??
Pisze to w przesadzie ale wiekszosc osob sprawia wlasnie takie wrazenie.
![]() |
#5 |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Forum jest dla ludzi. Przychodzą tu jedni którzy chcą sie podzielic wiedza ale także ci którzy chcą otrzymac konkretną odpowiedz a nie skorzystaj z wyszukiwarki. Polska biedny kraj
![]() co do tematów należy byc wyrozumiałym dla ludzi. I choc to 2 topic na stronie to nalezy to przebolec i dać odpowiedz . Przecież to nie taki trudne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
my tez kiedys bylismy nowi ... wiec trzeba byc cierpliwym i wybaczac ludzia . przytakiwac im ... popcyahac i pomagac
![]() |
#7 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja tam nie widze problemu
jak ktos nie chce odpowiadac na proste pytania, to nie musi najpewniej odpowie ten, co miesiac temu nauczyl sie czegos - bo zechce podzielic sie swiezo nabytą wiedzą a co do mózgów: doktor informatyki niekoniecznie musi wiedziec jak sie sprawdza bios w nagrywarce z wyszukiwarki to niekiedy nic nie wyskakuje, bo tematy są zle opisane, pelno literowek, itd róbmy FAQ - to jedyna droga |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
Sam się czasem nieźle głowie jak wiem że coś było i chcę to poszukać. Jak wiem to pisze, jak nie wiem to nie pisze. Ponadto zakładam że część tych nowych ludków ma modem i po prostu oszczędzają i pomoże im czasem tylko odpowiedź : Zobacz tu : .... Pozdrawiam Shifu - A co zrobiłeś pierwsze jak dostałeś pierwszy raz do ręki nagrywarkę? ^_^ ^_^ ^_^ Ja co prawda kopiowałem zabezpieczoną płytę po pół roku ale skończyło się to zonkiem i wizytą na forum. A tak pomijając wszystko to dzięki nagrywarce i problemowi z Overburningiem poznałem to sympatyczne forum . Pomóżmy nowym , niech będa z nami Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Hehe , jak kupilem nagrywarke to juz troche wiedzialem co i jak bo od czasu do czasu zagladalem na forum. Reszta to juz intuicyjnie, bo programy do nagrywania w wiekszosci wypadkow sprowadzaja sie do kilku klikniec, i zadnej filozofii do tego nie trzeba, tymbardziej ze jeszcze te progsy sa po polsku.
A dokotor informatyki to powinien cos takiego wiedziec ![]()
![]() |
#10 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Święta prawda - forum jest dla ludzi i jeżeli zakładane topiki nie są na prawdę idiotyczne to niech sobie są zakładane. W końcu jest to forum gdzie zadając pytanie możemy otrzymać wiele pożytecznych odpowiedzi i do tego uprawiamy tzw. życie towarzyskie, co w przypadku wyszukiwarki nie jest możliwe - to jest ta druga strona medalu.
Wracając jeszcze do idiotycznych tematów - nawet one są strawne, bo w końcu nie muszę się w nich udzielać, a tym bardziej czytać. Jak już wspominałem w zamkniętym topiku Sida - najgorsze jest chamstwo, brak tolerancji i szcunku nawet w tematycznych dyskusjach. Amen |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Każdy na początku błądzi.
Zawsze ktoś będzie Nowy. Lepiej zgubić z mądrym niz znajeźdź z głupim. Nowi to świeża krew a ona nam jest potrzebna do życia. Cieszmy się, że są NOWI. 8)
![]() |
#12 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Jak ktoś nie chce, to niech nie przychodzi, dla mnie to forum jest jednym z lepszych. I nie każdy musi wszystko wiedzieć. Kiedy po raz pierwszy ujrzeliście kompa, to od razu wszystko wiedzieliście? Jeśli ktoś chce zapytać, to niech pyta, ale niech sam się trochę uczy, bo ja znam i takich, co mają kompa dwa lata i skopiowanie pliku, to dla nich nie lada wyzwanie, o wstawieniu tabeli do Worda nie wspominając. Mówiąc krótko: uczcie się od innych, ale też uczcie się sami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Cytat:
Tez bylem kiedys nowy. Duzo sie dowiedzialem-baaardzo duzo , dzieki temu forum. A nowi uzytkownicy choc nie zawsze moga byc dobrymi i madrymi doradcami. Zawsze znajdzie sie ktos nowy kto wie wiecej od nas. A bez niego dluzej trzeba by bylo szukac! pozdrawiam
![]() |
![]() |
#14 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |