![]() |
Cytat:
Widać poczucie humoru kolegi nie zostało przez Ciebie pozytywnie odebrane, nie mniej jednak nie ma sensu się wykłócać o zbędne szczegóły. |
Czy ty próbujesz mnie ośmieszyć stosując zestawienia słów majtki-kalesowny-golarka itd.? Nie wiem o co ci chodziło, ale gratuluję sprytnej psychomanipulacji. Chwila, jesteś może pracownikiem tego sklepu? Jeśli tak to czy macie dział który maskuje zaniedbania innych na zewnątrz, taka propaganda sukcesu? Jeśli tak to gratuluję też refleksu, bo nie mogę normalnie skontaktować się przez e-mail ale na forum nie adresowanym do sklepu odpowiedz pojawia się błyskawicznie.
|
astr, co do istoty sprawy nie mam zdania.
A co do szczegółów: listem wysyłamy listy, wyznania miłosne, dokumenty, rachunki; z przedmiotów co najwyżej zdjęcia, znaczki pocztowe, zasuszone liście itp jako dodatek do treści właściwej. Koperty do listów prywatnych, handlowych i urzędowych są różne. Natomiast majtki, kalesony i golarki wysyłamy paczkami. Bo tu nie chodzi o prawo i regulaminy, ale o coś znacznie więcej. |
Nie polecam sklepu electro.pl. Proces zakupu towaru przebiega prawidłowo, ale to co się dzieje później, jeśli klient chce zwrócić towar jest koszarem. Kupiłem w elektro.pl golarkę. Nie spodobała mi się, mam prawo zwrócić towar w ciągu 10 dni, więc skorzystałem z tego prawa. W odpowiedzi dowiedziałem się ze sklep nie uznaje mojego zwrotu gdyż jak to sierdzili towar nosi wyraźne ślady użytkowania. Mimo moich zapewnień że nie używałem tego towaru, a towar odesłałem w dokładnie takim stanie w jakim go otrzymałem. Zaręczam że jedyne co zrobiłem z towarem to wyjąłem go z pudełka i włożyłem do niego ponownie. Golarka była zawinięta w folię z naklejką w rodzaju plomby producenta. Towar nie spełnił moich oczekiwań, więc skorzystałem z prawa zwrotu. Dziwi mnie reakcja sklepu. Do tego odesłanie golarki nastąpiło automatycznie, bez próby wcześniejszego kontaktu ze mną, zostałem poinformowany e-mailem, o tym że odrzucono zwrot i golarka została już wysłana. Ja natomiast musiałem czekać na odpowiedz czy mogę towar odesłać, później wypełniać formularz reklamacyjny. Dodatkowo miałem problem z wydrukiem tego formularza, drukarka wyrzucała czarną stronę zamiast tekstu. Nie wnikam czy wina leżała po stronie mojego oprogramowania (Foxit Reader i drukarka HP), ale w świetle reakcji sklepu śmiem podejrzewać, że to może być celowe działanie zmierzające do utrudniania zwrotu towarów. Próbowałem dalej kontaktować się ze sklepem, wysłałem trzy e-maile, do kierownika działu reklamacji, do kierownik działu sprzedaży i na adres sekretariatu. Otrzymałem dwie odpowiedzi, że kierownicy są na urlopach. Sklep odesłał golarkę na mój koszt, musiałem zapłacić za przesyłkę 18 zł (za pobraniem), wcześniej wysłałem do nich golarkę listem poleconym priorytetowym za 9 zł (Poczta Polska dostarcza to w ciągu 2 dni). Sklep wybrał droższą opcję wysyłki, sama procedura zwrotu kosztowała mnie zatem 27 zł i dużo nerwów. Dodam jeszcze że maszynka kosztowała 189 zł a koszt przesyłki przy zakupie wyniósł 13 zł (zapłat na konto sklepu). To był mój ostatni zakup u nich.
|
Mam pozytywna opinie o tym sklepie. Kupowalem kombajn Canona. W poniedzialek wplata, w srode kurier w domu. I to na dodatek przed swietami.
|
Ja ze swojej strony mogę dodać, że robiłem zakupy w elektro.pl już wielokrotnie poczynając od pierdół po rzeczy dość drogie i zawsze byłem zadowolony zarówno z cen, szybkości dostawy jak i jakości obsługi. Raz w przesyłce nie znalazł obiecany upominek od sklepu (o ile pamiętam był to zegarek na biurko) ale wystarczył jeden telefon, żeby upominek został do mnie przesłany kolejną przesyłką. W związku z tym jak mogę ten sklep tylko polecić.
|
napilibyśmy się w tym momencie, ale grypa...cholera:(
|
Prawda że piękne to były słowa :>
|
czuję się poruszony :'(
|
Cytat:
|
jeśli faktycznie miała miejsce taka sytuacja i chciałby Pan wyjaśnienia, proszę o nr zamówienia, chętnie sprawdzę i wyjaśnię zaistniałą sytuację.
Jednocześnie ponownie zaznaczam, że opisana przez Pana sytuacja i opinia jakoby ceny były "orientacyjne" jest absolutnie chybiona. |
@webmin: Dziekuję za nazwanie mnie oszczercą, jest mi niezmiernie miło to słyszeć. Oczywiście sprzęt był na magazynie, tyle że pan który do mnie dzwonił przekazał że nie chcą go wypuścić po tej cenie - nie wiem jak wyglądało to od wewnątrz, ale z mojej strony wyglądało jak napisałem.
ps, cena po tym jak zakupiłem zmieniła się na wyższa (po której propozycje zakupu otrzymałem - towar nie był dostępny, powiadomienie na maila o dostępnośći , zakup, chwile później wyższa cena i moja radość - która nie trwała długo - z dobrych zakupów) ... |
ODPOWIEDŹ DLA polakT
Szanowny Panie Jestem przedstawicielem skleu ELECTRO.pl i na tyle dotknęła mnie Pańska wypowiedź, ze aż postanowiłem zarejestrować się na tym forum aby ją skomentować. Otóż albo pomylił Pan sklep, albo jakaś złośliwość podpowiada Panu smarowanie takich oszczerstw. Jednoznacznie i kategorycznie zaznaczam i informuję, że nigdy wcześnie ani teraz nie było ni nie ma w sklepie żadnej "orientacyjnej" ceny. Wszystgkie ceny są podane, wszystkie są ostateczne. Ponadto zaznaczam, ze sklep nie sprzedaje produktów których nie ma na SWOIM magazynie. Tyle mojego komentarza dla tych, którzy oczekują rzetelnej informacji a nie spreparowanych bzdur. Pozdrawiam |
Edytowano sobie dzisiaj
Zdecydowałem się na zakup w Electro.pl- super zamówienie w niedzielę sprzęt dostarczony we wtorek rano, oczywiście płatne kurierowi-taniej niż na allegro 300zł,u idiotów 700zł.
|
Cytat:
Wychodzi na to, że opinie są jak zwykle takie i takie :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58. |