![]() |
Mówiłem, mówiłem żeby nie pić.
Nigdy nie jadę, jak mówię... |
A co tu taka cisza ? Po Brawnach widać, że chyba im kasy na rozwijanie auta brakuje :P a po reszcie jakby wszyscy poza Red Bullem skupili się już nad nowymi autami. No i jeszcze koniec Bourdais, swoją drogą to ciekawe, że w stanach wygrywał wszystko jak chciał a w F1 okładają go debiutanci najpierw Vettel a teraz Buemi.
|
Ale cienizna. :|
Heidfeld 16ty, Kubica 19ty. :sciana: |
W ogóle to fstyd jakiś...
Siedzą połowę kwalifikacji w garażu pewniacy i nie kwalifikują się do drugiej sesji. Fstyd... Do Hinwill... |
Dresiarze z BMW się przeliczyli :haha:
|
ale ich wszyscy zrobili w łonego :rotfl:
albo sami się.... |
Łosz, ale Massa to się konkretnie wbił w opony, pewnie jutro nie wystartuje...
|
Oglądam na zwolnieniu dojazd Massy i on dostał czymś w głowę przed dojazdem do zakrętu! Pewnie stracił przytomność, choć widać było, że hamuje. Tylko co to było? Przed nim nikt nie jechał... Ktoś czymś rzucił?
|
Dostał kawałkiem zawieszenia z samochodu Barrichello:
http://www.youtube.com/watch?v=b2dssDICDoA A tu sam Massa po wypadku ( UWAGA DLA CO BARDZIEJ WRAŻLIWYCH: NIE OGLĄDAĆ PRZY JEDZENIU ! ): http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutise...2009/07/920735 |
Konkretnie sprężyną amortyzującą (cokolwiek to znaczy) - IMO ważyła gdzieś ze 100-200 gramów - wyliczy ktoś siłę uderzenia? :pytanie:
|
Siła była spora. :taktak:
|
Jak myślicie, kto pojedzie w Ferrari w następnych wyścigach ? Badoer, Gene albo jakiś młody Włoch, a może zrobią reaktywację Schumachera ?
|
Chciałbym zobaczyć Schumiego. :D
BTW, na BBC pokazano dziś taką sprężynę - była w przybliżeniu rozmiarów półlitrowej puszki, skręcona z pręta grubości ~12mm, więc musiała ważyć 200 (jak nie więcej) gramów. :O |
Podczas transmisji ktoś powiedział, że ok. 800g, a później któryś z kierowców, że nawet ok. kilograma. Siła uderzenia musiała być ogromna.
|
Cytat:
Cytat:
Mogę sie mylić, ale sumaryczna sila uderzenia mogla osiągnąć 157Nm. To wychodzi na "cios" który mógł rozłupać nie tylko kask. (jako humanista, nie pamiętam oczywiście wzorów, ale tak mi sie jakoś zakołatało) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:40. |