![]() |
Zwróćcie uwagę, ze wygrywają zespoły, które poszły klasyczna droga rozwojowa.
Te wielkie stajnie stosujące KERS, sa znacznie gorsze. To cos znaczy :) A BMW i Kubica - no przespali i zaprzepaścili dobry sezon, zeszłoroczny. Szkoda. Niemiaszki pokpili sprawę. A Kubica, wcale nie taki orzeł, Vettel okazuje sie lepszy. I nie mam na myśli samochodu. Ps: Zientarskiego jakoś nie lubiłem od zawsze. Wydawało mi sie, a teraz mam pewność, ze gada bzdury. |
Tak yaholu jeden...
Ciebie też wytnę. |
Cytat:
|
jak vetell jest lepszy widzielismy w australii :D
|
Jest porozumienie FIA - FOTA i nie będzie rozpadu F1. Tutaj szczegóły porozumienia, a tutaj oficjalna i miejmy nadzieję ostateczna lista startowa na sezon 2010.
Na szczęście ta cała przepychanka FIA - FOTA w końcu się zakończyła i chyba to wyjdzie na dobre F1, bo po rozpadzie nie wiadomo co by mogło być. |
czyli teamy mogly odejsc...a mosley obiecal, ze nie bedzie kandydowal ale watpie w to
|
3 tygodnie przerwy i nowe części jakoś niestety nie pomogły BMW i raczej tracą kolejne pozycje, a nie zyskują. Robert z p.16 bez szans na punkty, chyba że jakiś cud się stanie na torze, HEI z 11-go też szanse marne.
Ale jest komu kibicować ;) Trzymam kciuki za pierwsze punkty Adriana Sutila i Force India - taką cysterną objechał Ferrarki na 7 miejsce, no, no... :spoko: |
Bardzo dziwne było zachowanie Roberta, który jadąc na ostatnim okrążeniu zamiast je skończyć (pomiar czasu) - zjechał do boksu. :sciana:
|
Nie masz na myśli chyba tego okrążenia, kiedy miał świeże opony, na torze zaczynał padać deszcze, a po dwóch sektorach Robert miał około 2 sekund straty? ;)
|
Mam na myśli ostatnie okrążenie w Q1- już przy 0:00 na zegarze. :>
|
No to to właśnie. Ale po co miał jechać do końca mając tak dużą stratę, nierozgrzane opony i gorsze warunki na torze? Nie było już szansy, żeby cokolwiek z tego wyszło.
|
Racja - źle odczytałem wskazania stoperów - do 15 międzyczasu miał ponad sekundę straty, a ja to wziąłem za 15 międzyczas z ponad sekundą straty do najlepszego. :zawstydz:
|
Podczas wyścigu ma padać.
Trochę szczęścia i może być ciekawie. Ten sezon i tak jest stracony dla BMW, ale tu (w Niemczech) Nick może być nawet na podium. Uważam, że Robert ma szansę na punkty. P.S. Po głębszym namyśle stwierdzam, że picie od rana mi nie służy:'( , a szkoda. |
Na razie jest nieźle - Hamilton na 1 prostej przebił się na 1 miejsce i zaraz spadł na ostatnie - bo przebił oponę.
Kubica z 16 wskoczył na 10. :spoko: |
Na początku wyścigu (tak do pierwszych pit stopów) zapowiadało się na dobry wyścig, może i punkty dla Roberta i może HEI, a skończyło się... hmm... jak zwykle, niestety.
No myślę BMW powinno już sobie darować ten sezon i więcej środków przerzucić na pracę nad przyszłorocznym bolidem (chociaż jeszcze do końca nie wiadomo jak tan sezon 2010 będzie wyglądał). |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:25. |