Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   F1 sezon 2009 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/f1-sezon-2009-a-81754/)

andrzejj9 13.09.2009 17:51

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1046680)
kibicowanie kibicowaniem
ale kazdy ma swoje preferencje i spojrzenie na sport. jak kubica odpada...coz, zdarza sie, ale nie ma co plakac, moze bedzie lepiej, ale wyscig sie nie skonczyl bo zostaje 19 innych zawodnikow..

W tym wypadku akurat zostało 18 (czy nawet 17) ;)

Masz oczywiście rację, ale też inaczej ogląda się zawody, kiedy występuje w nich Polak. Choć może nawet niekoniecznie Polak, ale zawodnik, któremu się kbicuje (i nie uważam, że jeśli jest tam też Polak, to od razu 'patriotycznie' trzeba kibicować jemu). Dla mnie jest nim Kubica i przyjemniej ogląda mi się wyścig, kiedy jest on w stawce, jeszcze lepiej, kiedy walczy o punkty czy czołowe pozycje. I chyba nic w tym dziwnego. Tak samo nie oglądam teraz walki o trzecie miejsce w mistrzostwach Europy w siatkówce, ale chętnie później zobaczę walkę o medal. Dlatego, że grają Polacy (i dlatego, że lubię ten sport).

Nic w tym chyba dziwnego, że sport jest bardiej emocjonujący, kiedy biorą w nim udział drużyny/zawodnicy, którzy z jakiegoś powodu są nam bliskie.

yahol 13.09.2009 17:59

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1046686)

Nie wiem natomiast, czemu starasz się usilnie pokazać, że Kubica nie jest dobry w tym, co robi. Według mnie jest i cały czas uważam, że ma potencjał, żeby być najlepszy. .

Zgadzam sie - ma potencjal. Ale nie jest, wbrew temu co twierdz Brednia-Zientarski, nastepca Schumachera, ani nawet nie jest potencjalnym kandydatem na Mistrza.
Jak na razie jest sredniej klasy kierowca, w sredniej klasy samochodzie, wokol ktorego kreuje sie nieuzasadniona histerie :)

demek 13.09.2009 18:21

a tu sie nie zgodze. jest wysokiej klasy kierowca, w srednim, awaryjnym aucie

Reetou 13.09.2009 18:28

Dokładnie tak.

Średniej klasy kierowca nie nawiąże walki o mistrzostwo z elitą F1, tak jak było w zeszłym sezonie. A ten sezon? Cóż, samochód jest kiepski - BMW za bardzo skupiło się na KERS na początek sezonu i wyszło to, co wyszło. A z awaryjnością jednostek napędowych w tym sezonie to już jakaś afera jest...

mdfire 14.09.2009 12:42

Kubica co prawda do mety nie dojechał, ale sam wyścig uważam za bardzo emocjonujący. Dawno nie widziałem tyle manerwrów wyprzedzania. Start Kubicy rewelacja, później już niestety jak zwykle.
To, co zrobił Hamilton powinno przejść do historii, jako jednak z najgłupszych wypadków w historii.
Przy okazji totalnie rozwalili mnie kierowcy Toyoty, którzy omal się nawzajem nie staranowali nie walcząc nawet o punkty. W ich teamie musi być niezła atmosfera ;)

Bartez 14.09.2009 12:57

To nie pierwsza tego typu akcja Hamiltona, co dowodzi tego, że w krytycznych momentach nie umie zachować zimnej krwi.

Szkoda, że w tym sezonie bolid BMW tak kiepsko się spisuje. To musi strasznie demotywować Kubicę. Jako jeden z niewielu kierowców, jeżeli tylko ma dobry samochód to jeździ równo, nie ma wpadek w stylu HAM i zdecydowanie jest w stanie nawiązać walkę z czołówką. Tylko ten samochód...:ysz:

W końcu wiadomo, co było powodem ściągnięcia Kubicy do garażu?

andrzejj9 14.09.2009 13:27

Coś było o wycieku oleju ze skrzyni biegów. Według mnie był to tylko pretekst (i słusznie).

icemac 14.09.2009 13:40

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1046827)
W końcu wiadomo, co było powodem ściągnięcia Kubicy do garażu?

cos w necie pisali o nosie - a Kubica ma taki rzymski ;)

http://newzar.files.wordpress.com/20...ert-kubica.jpg

pops 15.09.2009 19:01

Przesadzacie z tą głupotą Hamiltona. Po tym jego numerze widać dlaczego został mistrzem, bo dąży do zwycięstwa za wszelką cenę, czasem przegina i jak jest pod presją wywija różne numery, ale tylko tacy ludzie zostają mistrzami. Schumacher, Hill, Hakkinen czy Alonso dali by się pokroić żeby wygrać wyścig. Powodowali kraksy, rozbijali auta nie tylko swoje, czy chamsko blokowali innych kierowców w kwalifikacjach. Hamilton zalicza się właśnie do tej grupy kierowców. Wpycha się jak zobaczy 1 cm luzu, wpycha się nawet jak tego luzu nie widzi. Mogąc dowieść bezpiecznie 3 miejsce kasuje auto o ścianę próbując dojechać wyżej. Brakuje mu nieco zdrowego rozsądku, ale przynajmniej nie jest nudny. Tacy bezpłciowi dżentelmeni jak Button zostają mistrzami tylko wtedy gdy inni poszli w złą stronę projektując auto i nie mają wyraźnej konkurencji. Ostatnio nawet Barrichello go wyprzedza regularnie, no litości przecież ten koleś ma już chyba z 60 lat i przegrywał ze wszystkimi przez ostatnie kilkanaście.

Tak samo nie podobało mi się jak Vettel przepraszał za wjazd w Kubicę... Przecież oni tam nie są po to żeby się przytulać.

andrzejj9 15.09.2009 20:58

Kubica też w pierwszym wyścigu na krótko przed końcem wyprzedzał z trzeciego na drugie. Mimo wszystko jednak robił to rozsądnie i nie wyszło nie z jego winy. Myślę, że porównując jego i Hamiltona, wolę jednak Kubicę. On jeśli jest szansa, to ją wykorzystuje, ale jeśli jej nie ma, to nie szuka cudu.

yahol 16.09.2009 10:53

Wraca LOTUS :)
To lepsza wiadomosc niz starty Kibicy.
Legendarny zespol, cudownego konstruktora Colina Chapmana.
Nawet jak bedzie sie wlokl w ogonie - jest to Wielki Wydarzenie.
A badziewiarze z BMW niech sie wala, ze swoim zgloszeniem!

demek 16.09.2009 11:01

bmw f1 juz sprzedane

Reetou 16.09.2009 13:49

No proszę, trafiłem trójkę w typowaniu - może powinienem puścić totka? :haha:

andrzejj9 16.09.2009 14:08

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1047151)
Wraca LOTUS :)
To lepsza wiadomosc niz starty Kibicy.
Legendarny zespol, cudownego konstruktora Colina Chapmana.
Nawet jak bedzie sie wlokl w ogonie - jest to Wielki Wydarzenie.
A badziewiarze z BMW niech sie wala, ze swoim zgloszeniem!

W ogóle podobno w przyszłym sezonie ma być 14 zespołów i 28 startujących zawodników. W sumie pomysł mi się podoba, bo jak ostatnio pomyślałem o tym, że w tej całej formule 20 tych samych zawodników cały czas ściga się w kółko, to doszedłem do wniosku, że to idiotyzm (nie że się ścigają, ale że miliony osób to ogląda) ;) 28 to też niewiele, ale zawsze trochę więcej :)

Reetou 16.09.2009 14:37

Będzie 14 jeśli inne zespoły się na to zgodzą. Ale bardziej prawdopodobne, że wskoczą na wolne miejsce po jakimś zespole. Sprawa z Renault mocno zaczyna śmierdzieć, bo jeszcze nie było przesłuchań, a już wywalili Flavio i Pat'a z Renault. Poza tym nowe zespoły zostały dopuszczone, ale jeszcze nic pewnego, że wszystkie zdołają przygotować się do startu. Więc Sauber raczej będzie jeździł, ale niekoniecznie jako 14 zespół.

Co do ilości kierowców - nie przesadzajmy. Czy 20 tych samych, czy 28 tych samych - w sumie żadna różnica. Za to ogromna różnica na starcie - już teraz jest chaos i uszkodzone bolidy na pierwszych zakrętach, to co się będzie działo, gdy będzie o 8 więcej zapaleńców na starcie? Chciałbym widzieć więcej manewrów wyprzedzania, walkę na torze, a nie oglądać neutralizację i kupę złomu na torze.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:33.