Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.10.2009, 22:54   #376
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Właśnie przeczytałem o tym paliwie.
Znaczy musiało mu braknąć w trakcie jednego okrążenia po wyjeździe z pitstopu, bo już nie dojechał na tankowanie.
Coś takiego, to normalnie można się w dupe ugryźć...

Jemu nie dotankowali, drugi z wężem odjechał - aż dziw, że kolejny (Kovalainen?) się nie zapalił

Edit: To Kovalainen odjechał z wężem, a o mało co nie zapalił się jadący za nim Raikkonen

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 18.10.2009 o godz. 23:14
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2009, 09:07   #377
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
No a teraz, wyobrazcie sobie, ze to Kubicy nie dotankowali paliwa.
To by bylo!
Spisek, zmowa, i ogolnie Niemiecka agresja na Polske
Rok 1939 by poszedl w zapomnienie, krzywda by byla taka, ze tylko krew by ja zmazala!
Ech......
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2009, 09:24   #378
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
No a teraz, wyobrazcie sobie, ze to Kubicy nie dotankowali paliwa.
To by bylo!
Spisek, zmowa, i ogolnie Niemiecka agresja na Polske
Rok 1939 by poszedl w zapomnienie, krzywda by byla taka, ze tylko krew by ja zmazala!
Ech......
Jakoś nie widzę stwierdzenia, że Polak jest kiepskim kierowcą. Czemuż to..?

Co do wyścigu to rzeczywiście początek bardzo zamieszany, już się tylko bałem, żeby Kubica się gdzieś w te zderzenia nie zaplątał. Zwłaszcza, że 'zgubiłem' go już na samym początku i dopiero jak powiedzieli, że jest na 4 miejscu, to odetchnąłem. Swoją drogą, to nie wiem, jak tam się dostał i mimo powtórek nie udało mi się tego prześledzić. Ale dobrze, że był

Miejsce bardzo dobre i cieszy w końcu jakiś sukces. Co prawda i tym razem jak dla mnie nie obyło się od błędów zespołu (chociaż może w tym przypadku już rzeczywiście niewiele mogli zrobić). Pomijam Heidfelda, bo o tym jeszcze nie czytałem, ale Kubica też kiedy zjeżdżał na pierwszy pitstop był jakieś 0,6-0,8 sekundy za Webberem i jechał przynajmniej tam samo, albo i szybciej od niego. Po zjeździe tego ostatniego różnica wynosiła już ponad 5 sekund mimo, że Kubica dalej jechał szybciej, czasami dużo szybciej. Znowu różnica powstała w boksach, może nie przy samym tankowaniu, ale przy momencie tankowania, późniejszym wyjeździe na tor itp. A przy takiej jeździe Kubicy była szansa na zwycięstwo.

Ale i tak wynik mi się podoba, współczuję trochę zwycięzcy, bo mimo, że osiągnał sukces, to nikt nie wydawał się nim przejmować (Button). Dobrze, że realizatorzy w ogóle zauważyli, że zaczyna się uroczystość wręczenia nagród..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2009, 10:47   #379
yahol
Głupi Yasio

yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Jakoś nie widzę stwierdzenia, że Polak jest kiepskim kierowcą. Czemuż to..?
Dajcie spokoj!
Nie lubie Kubicy, jak spora czesc kibicow.
Nie uwazam, ze jest na tyle dobry, aby zdobywac mistrzostwa.
Drazni mnie jego malkontenctwo.
Drazni mnie histeria rozpetana przez tabloidy, ktorej sie wielu ludzi poddaje.
Ze, klody pod kola rzucaja, ze spiskuja, ze niemca faworyzuja (a niby kogo by mieli), ze costam...
Odnosi chlopak sukcesy, chwala mu - ale co z tego?
Drogi jakie sa, kazdy widzi, pilka nozna jaka jest, siatkarze maja sukcesy i co z tego wynika?
Troche realizmu i zdrowego rozsadku!
I jak na mojego idola, to tez troche nie pasuje, wymagam nieco wiecej niz krecenia kolkiem z kilka milonow dolarow.
Jak ide do cyrku, wiem czego sie spodziewac, jak ogladam wyscigi, to dla mnie jest to cyrk.
Cyrk dla maluczkich, bo na wiecej .... sami sobie dopowiedzcie
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Stary 19.10.2009, 11:35   #380
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
ale Kubica też kiedy zjeżdżał na pierwszy pitstop był jakieś 0,6-0,8 sekundy za Webberem i jechał przynajmniej tam samo, albo i szybciej od niego. Po zjeździe tego ostatniego różnica wynosiła już ponad 5 sekund mimo, że Kubica dalej jechał szybciej, czasami dużo szybciej. Znowu różnica powstała w boksach, może nie przy samym tankowaniu, ale przy momencie tankowania, późniejszym wyjeździe na tor itp. A przy takiej jeździe Kubicy była szansa na zwycięstwo.
W żadnych boksach. Kubica po pierwszym pitstopie wyjechał za karawaną prowadzoną przez Kobayashi i tam tracił czas. Webber zrobił jeszcze 2-3 szybkie kółka i po pitstopie wyjechał na 1 pozycji i tak powstało to 5 sekund...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2009, 13:08   #381
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Dajcie spokoj!
Nie lubie Kubicy, jak spora czesc kibicow.
Nie uwazam, ze jest na tyle dobry, aby zdobywac mistrzostwa.
Drazni mnie jego malkontenctwo.
Drazni mnie histeria rozpetana przez tabloidy, ktorej sie wielu ludzi poddaje.
Ze, klody pod kola rzucaja, ze spiskuja, ze niemca faworyzuja (a niby kogo by mieli), ze costam...
Odnosi chlopak sukcesy, chwala mu - ale co z tego?
Drogi jakie sa, kazdy widzi, pilka nozna jaka jest, siatkarze maja sukcesy i co z tego wynika?
Troche realizmu i zdrowego rozsadku!
I jak na mojego idola, to tez troche nie pasuje, wymagam nieco wiecej niz krecenia kolkiem z kilka milonow dolarow.
Jak ide do cyrku, wiem czego sie spodziewac, jak ogladam wyscigi, to dla mnie jest to cyrk.
Cyrk dla maluczkich, bo na wiecej .... sami sobie dopowiedzcie
Jak dla mnie mieszasz różne rzeczy, albo mówiąc inaczej bardzo upraszczasz.

Histeria jak to ująłeś rozpętana przez tabloidy to jedno i coś, co kompletnie mnie nie interesuje i te argumenty pominę (w ogóle rozważanie tego co piszą tego typu gazety uważam za bezcelowe). Traktowanie Kubicy jako idola to też duża przesada (rozumiem jeszcze, że może to być idol dla kogoś, kto swoje życie wiąże z wyścigami samochodowymi, czy wyścigami jako takimi, ale dla kogokolwiek innego?). Jednak docenienie jego umiejętności i zauważanie osiągnięć to już zupełnie inna sprawa, bliższa dla mnie obiektywnej ocenie.
Tego u ciebie nie widzę. Jak jest źle, jesteś pierwszy, żeby po Kubicy pojechać, jak się uda, to siedzisz cicho. Twoje prawo, ale ja tu obiektywizmu nie widzę.

Daleki jestem od wpadania w eurofię podobną do Małyszomani przy ocenie Kubicy, ale też staram się doceniać to, co robi. Uważam, że jest bardzo dobrym kierowcą i jednym z najlepszym, którzy obecnie startują w tym sporcie. Dlatego drażni mnie, jak ktoś bezpodstawnie go krytykuje, często zresztą opierając się właśnie na doniesieniach medialnych (jego domniemane malkontenctwo). Onet jest dobrym miejscem na takie rzeczy i tam już chyba nikogo nie rażą..

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
W żadnych boksach. Kubica po pierwszym pitstopie wyjechał za karawaną prowadzoną przez Kobayashi i tam tracił czas. Webber zrobił jeszcze 2-3 szybkie kółka i po pitstopie wyjechał na 1 pozycji i tak powstało to 5 sekund...
No to przecież sam to wyraźnie napisałem ("Znowu różnica powstała w boksach, może nie przy samym tankowaniu, ale przy momencie tankowania, późniejszym wyjeździe na tor itp. "). Tankowanie to nie tylko sam czas wymiany kół i ogólnej obsługi w boksie, ale także, a może przede wszystkim, odpowiednia strategia zjazdy do tegoż. Tu BMW od zawsze kuleje i kulało też w tym wyścigu. Nie twierdzę, że było to możliwe, ale niewykluczone, że zjazd wcześniejszy lub późniejszy (o ile możliwy) mógł dać szansę na walkę o zwycięstwo. Zjazd taki, jak był, tę szansę definitywnie odebrał.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 19.10.2009 o godz. 13:39 Powód: ppp
Stary 19.10.2009, 13:42   #382
Reetou
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Niewyraźnie...

Cytat:
Kubica dalej jechał szybciej, czasami dużo szybciej.
..bo po wyjeździe przez ten korowód dostawał w tyłek po 0,5-06 sek. na okrążeniu w stosunku do Webbera. Na pierwszym stincie jedzie się z reguły ile można, bo stawka jest jeszcze średnio rozjechana i trzeba sobie wyrobić jakąś przewagę. Owszem, KUB miał tyle samo paliwa co WEB, ale silnik Renault jest uważany za najbardziej oszczędny w stawce, więc przypuszczam, że ściągnęli Roberta do boksu, bo rzeczywiście na oparach jechał.
Stary 19.10.2009, 13:58   #383
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Nie czepiam się zużycia paliwa, to kwestia konstrukcji silnika i tego się nie przeskoczy (przynajmniej nie podczas wyścigu). Ale nie zawsze tankowanie we wcześniej założonym momencie jest najlepsze. Wraz ze zmieniającą się sytuacją na torze, można (i czasami powinno się) wprowadzać zmiany. Niestety BMW w tym najlepsze nigdy nie było.

Czy wczoraj coś by to zmieniło nie wiem. Faktem jest jednak, że na pewno zjazd w tym momencie Robertowi nie pomógł. Czy wcześniejszy miałby szansę, trudno powiedzieć, trzeba by analizować na bieżąco patrząc przynajmniej na Live Timing. Po prostu szkoda, że tak ostatecznie wyszło, bo była szansa na więcej, chociaż i tak jest bardzo dobrze, zwłaszcza patrząc na cały ten sezon.

Stary 01.11.2009, 15:50   #384
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
No to po wyścigu, no to po sezonie.

Tor w Abu Dhabu (czy jak mu tam) bardzo ciekawy, szczególnie jeśli chodzi o wygląd.

Ale sam wyścig - nuuuuuuuuuda.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.11.2009, 16:35   #385
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

No a właśnie według mnie to nudny.. Cały wyścig miałem wrażenie taki 'powolny', ospały.. Jakby już wszyscy jechali tylko, żeby dojechać i odpocząć trochę po sezonie.. Fakt, że duży wpływ miała na to realizacja i umieszczenie kamer, które przez większość czasu pokazywały samochody tak, że kompletnie nie było czuć prędkości. Ale i poza tym niewiele się działo i generalnie nie było co oglądać. W trakcie zresztą przestałem i tylko słuchałem z pokoju obok.

Stary 01.11.2009, 16:44   #386
yahol
Głupi Yasio

Osobiscie ogladalem start i dalej juz nie.
Wrazenia?
Nuda, nic nie wiadomo (np. gdzie Kub stracil czas), irytujacy jak zwykle Zientarski ijedyny ciekawy moment:
-jak tata Kubica mowil o synu "Kubica"
(nawiasem "nasz Kubica" przeszedl do innego, swiata, z tym normalnym juz nie ma nic wspolnego)
Stary 04.11.2009, 14:41   #387
yahol
Głupi Yasio

Toyota sie wycofała.
Bridgestone sie wycofuje.
Renault zwołuje nadzwyczajne posiedzenie.
Sauber wchodzi na miejsce Toyoty.
Force India oskarża Lotusa.
Sklady zespolow sa otwarte.

Robi sie slisko i pochylo.
Stary 05.11.2009, 13:34   #388
joujoujou
***1022; ***1023;
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nadzwyczajne posiedzenie w renault się odbyło.

http://sport.onet.pl/0,1248769,20724...wiadomosc.html

I kto wie, co będzie...
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2009, 15:26   #389
Reetou
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
I kto wie, co będzie...
Wiemy, co będzie... http://www.formula1.pl/F1_news-7381-...Formule_1.html
Stary 15.11.2009, 16:32   #390
yahol
Głupi Yasio

Znamy projekt toru w Indiach, w Jaypee Greens Sports City. Projekt Hermanna Tilke, i moim zdaniem!!! POWINNI MU ZABRONIĆ PROJEKTOWANIA TORÓW. Najlepszy dowód to tor w AbuZabi. Nudny, kiepski, wąski nie dający żadnych możliwości jazdy i wyprzedzania.
Jaypee
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: