![]() |
Wyścig bardzo fajny, głównie ze względu na to, że część czołówki musiała przebijać się z końca. Szkoda, że mają ograniczoną liczbę silników, bo jakby nie musieli ich oszczędzać mogło by być ciekawiej, wystarczy popatrzeć na Alonso dobierającego się do Buttona.
Odnoszę wrażenie, że jedyną osobą która ma tam problemy z wyprzedzaniem jest Schumacher. Cóż starość nie radość. Jak się nie będzie rył na siłę, to po dobroci nikt go nie wpuści. Nawet paczka Cosworthów. Pietrow fajnie się stawiał Hamiltonowi, szkoda, że tak krótko. Co chwile przestrzeliwał zakręty, ale może w Chinach już się trochę uspokoi. Myślę, że renówka nie zepsuła się sama z siebie tylko on brał w tym czynny udział tyrając ją za bardzo. |
Wyścig fajny i ciekawy, wbrew pozorom. Było całkiem sporo wyprzedzania, zwłaszcza w środku stawki. Ja się cieszę, że nie padało, bo jak pada to wyścig albo kwalifikacje to jedna wielka loteria i tyle.
Teraz wszyscy będą porównywać każdy GP w tym sezonie do Australii i dlatego każdy będzie dla nich nudny, ale Ci co się interesują i znają realia F1 to wiedzą na czym to polega i po czym ocenia się dobry wyścig. Na pewno nie po tym ile było kraks w czasie wyścigu. Pietrow chyba jako jedyny debiutant jeszcze nie ukończył wyścigu w tym sezonie, czy kogoś pominąłem? Walka z Hamiltonem była świetna jak na debiutanta, ale z Toro Rosso trochę się pogubił, ale może to wynikało z szwankującego samochodu. Ferrari ma chyba problem z silnikami, coś mi się wydaje, coś za dużo tych awarii i wymian w tak wczesnej fazie sezonu, chyba przekombinowali z ograniczeniem spalania. Zobaczymy jak stawka pokarze się w Chinach. |
Cytat:
Sauber bodajże też ciągnie na silnikach Ferrari i chyba obydwa mu wyleciały w tym wyścigu. |
Ilość załączników: 1
Zobaczcie co u mnie właśnie leży na biurku :D.
Tak chwalę się a co ! :D Na daszku własnoręczne podpisy obu aktualnych kierowców RF1 a więc... :D. :dancing: Załącznik 54582 |
Brzydka...
Mogę przyjąć do utylizacji... |
Troche to dziwne, na mojej podpisy sa dokladnie takie same i w tym samym miejscu:hmm:
|
Cytat:
|
Przykrą przygodę miał Buemi dziś rano na treningu. :kreci_gl:
|
Czytałem o tym wcześniej, ale wygląda naprawde.. Robi wrażenie :)
|
Ale jakże widowiskową... Pierwszy raz widzę jak komuś przy ostrym hamowaniu urywają się koła :fiu:
|
kola odskoczyly jak od resorowki
|
Za dużo Red Bulla? :szczerb:
|
Kubica w nowym teamie czuje sie jak ryba w wodzie ;)
|
Nie mogłem niestety obejrzeć wyścigu, ale z opisów wygląda, że był dość ciekawy. 'Ciekawe' było chyba również robienie machlojek, ale przynajmniej tak to z opisów wynika - mam tu na myśli drugi wyjazd SC bez większego uzasadnienia i spowolnienie wyścigu do momentu, aż czołówka (w tym Kubica) straciła całą przewagę. Kubice podobno kosztowało to 3 miejsce.
No i Hamilton chyba znowu szalał i tradycyjnie nie otrzymał żadnej kary. W sumie nic nowego. Jest gdzieś retransmisja? |
hamilton jechal prawie po wezach innych teamow w pitlane jak sie scigal z vetellem, pozniej podczas pobytu SC wyprzedzal webbera i zepchnal go na pobocze
"tylko" tyle z jednej strony dobrze, ze wyjechal bo wyrownala sie stawka i duzo sie dzialo a z drugiej to bylo mocne chamstwo wobec 3 zawodnikow z jajami, button, rosberg, kubica bo oni nie zjechali zmienic opon ze slickow na intermediaty, dzieki temu mieli 40 sek przewagi |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:05. |