Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   F1, sezon 2010 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/f1-sezon-2010-a-84645/)

Reetou 26.06.2010 12:08

Szykuje się niezła sesja kwalifikacyjna, Kubica na 3 treningu przedzielił ze świetnym czasem Red Bulle, nieźle pokazało się ForceIndia i o dziwo Wiliams.

ynsiwy 26.06.2010 15:13

coś się chyba ****ało w ostatniej rundzie kwalifikacji i z 6 pozycji jutro Robert startuje...

joujoujou 26.06.2010 19:40

Zapowiadało się dobrze, a wyszło jak zwykle. :|

NeoFighter 28.06.2010 08:24

Dla mnie tor w Walencji jest cholernie nudny. Zle rozmieszczenie kamer, bardzo nieciekawe otoczenie, wysokie bariery przy torze. Gdyby Webber nie zaprezentowal jak mozna latac bolidem F1, to juz calkiem bym zasnal na fotelu.

joujoujou 28.06.2010 13:10

Fakt - to było w zasadzie jedyne warte uwagi wydarzenie. :taktak:

andrzejj9 28.06.2010 13:54

Nie oglądałem, ale podobno Hamilton znowu z czymś wyskoczył.

I dla odmiany dostał karę.. w momencie dobranym tak, żeby przypadkiem mu a żaden sposób nie zaszkodziła..

Reetou 28.06.2010 19:18

Wyskoczył: najpierw wyprzedził samochód bezpieczeństwa, później podobno jeszcze wóz medyczny. Alonso, który jechał 5 m. za HAM zwolnił i jechał za SC. HAM za to dostał przejazd przez boxy, co zajęło mu tyle, że nie stracił nawet pozycji. W ten sposób skończył na 2 miejscu, a Alonso na 9, więc Ferrari krzyczy o skandalu. Ja nie wiem - karę w sumie dostał, ale nie ździwię się jak na następnych wyścigach wszyscy będą wyprzedzać SC za HAM.

Natomiast nie wiem, za co władowali karę Kubicy. Coś niektórzy mówią o przekroczeniu prędkości w okresie neutralizacji, ale to mi się wydaje bez sensu, bo KUB ledwo zdążył wykręcić na pit lane po włączeniu mu się światła o SC na kierownicy, więc jak za duża prędkość po dohamowniu przed zakrętem?

Jarson 28.06.2010 19:33

Temu Hamiltonu to się należy przesiedzenie w boxach tak ze dwóch następnych wyścigów. Swoją drogą Alonso musiał się w***, jak otrzymał odpowiedź na pytanie, na którym miejscu Hamilton był przed karą a na którym jest po...

SpeedFreaK 28.06.2010 20:27

Moim zdaniem tu powinna być kara stop&go, a nie DT. Wtedy Hamilton spadłby w okolice P6 i dymu by nie było :]

Webber powinien zrobić licencje pilota ^^

marek3233 30.06.2010 13:00

Mclaren dobrze do obliczył,szczerze to nienawidze takiego cwaniactwa

SpeedFreaK 04.07.2010 20:45

McLaren McLarenem, ale dlaczego sędziom zajęło tyle czasu nałożenie tej kary?
Gdyby się tak nie ociągali, to spadłby niżej ;P

andrzejj9 04.07.2010 20:55

Sam sobie odpowiedziałeś.

adax 07.07.2010 17:35

Robert Kubica przedłużył o dwa lata kontrakt z francusko-luksemburskim teamem Formuły 1 - Renault.

Ciekawe czy to będzie dobra decyzja Kubicy ?

NeoFighter 08.07.2010 08:34

Jezeli nadal bedzie zachowana wzmianka w kontrakcie o mozliwosci zerwania umowy bez konsekwencji dla Kubicy, to cala sprawa ma chyba tylko na celu zapewnienie miejsca pracy dla Roberta.
Swoja droga Renault wyraznie siedzi na ogonie najlepszym i odgryza skutecznie czesc zwycieskiego tortu, gdy tylko jakis Hamilton lub Button popelnia blad. Moze znow uda sie dopracowac bolid tak, aby walczyl o mistrzostwo, tak jak za czasow Alonso. :)

joujoujou 10.07.2010 16:17

Nie wiem jakie są wyniki kwalifikacji, ale zaraz się dowiem - oglądam powtórkę na BBC. Transmisja zaczyna się godzinę przed rozpoczęciem kwalifikacji - i przyznać muszę, że w sposób iście arcymistrzowski brytolska telewizja publiczna potrafi budować atmosferę - historyczny "wyścig" Alfy Romeo 158 (z "oryginalnym" kierowcą z roku 1950) vs. aktualny bolid Red Bulla, rozmowy starych mistrzów z kierowcami McLarena, relacje, wywiady, coś niesamowitego. :spoko:

I przyznam, że za taką oprawę relacji z imprez sportowych nie żałowałbym, że płacę abonament. :P

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51.