Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   F1, sezon 2010 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/f1-sezon-2010-a-84645/)

Jarson 24.10.2010 16:37

Gdyby jechał bardziej dynamicznie, być może podzieliłby los ośmiu kierowców, którzy ze swojej lub nie swojej winy spotkali się z poboczem. Tak więc niestety dziś sobie nie pooglądaliśmy widowiskowej jazdy z jego strony, ale przynajmniej widzieliśmy go na mecie.

demek 24.10.2010 20:10

kurde nie ogladalem, spalem po weselu ;/
a z opini wynika, ze calkiem ciekawy wyscig byl

NeoFighter 24.10.2010 21:19

Wyścig ciekawy, ale tylko momentami. Nie bylo mowy o sciganiu sie. Doswiadczeni kierowcy raczej trzymali sie miejsc wywalczonych w kwalifikacjach, nie narazajac bolidu i pozycji. Webber przypadkowo skonczyl wyscig. Wyjechal jednym kolem poza tor i to wystarczylo. Szczerze mowiac ucieszylem sie z defektu bolidu Vettela :), Alonso duzo zyskal, a Webber nie stracil na rzecz Vettela.
Sutil pokazal, ze w F1 znalazl sie zbyt wczesnie. Tyle razy, ile przestrzelil zakret opozniajac hamowanie, to wszyscy kierowcy razem wzieci w calym wyscigu nie zaliczyli.
No i odpadl Rosberg, co pozwolilo Kubicy podniesc sie w klasyfikacji generalnej.

Ogolnie kilka pozytywnych wydarzen, ale widowiska nie bylo.

Reetou 24.10.2010 21:31

Cytat:

Napisany przez NeoFighter (Post 1124727)
Sutil pokazal, ze w F1 znalazl sie zbyt wczesnie. Tyle razy, ile przestrzelil zakret opozniajac hamowanie, to wszyscy kierowcy razem wzieci w calym wyscigu nie zaliczyli.

Nie uważam. Przez cały wyścig miał problem z hamulcami, za co dowalili mu nawet 10tys $ kary.

yahol 24.10.2010 22:16

Powtórzę się:
chaos, destrukcja, przypadek.
Całkowicie bezbarwny Kubica.
Co zyskał pozycje, bo ktoś odpadł, to stracił bo następny go wyprzedził.
A nuda?
Jeżeli chcecie oglądać wypadki, stłuczki i wygłupy na torze proszę bardzo.
Jeżeli chcecie oglądać wyścig - to to było zaprzeczeniem, począwszy od decyzji sędziów - bo niby czemu wstrzymywali start? Kierowcy i zespoły są po to żeby jeździć, za to im płaca.
A jak było zbyt ryzykownie - czemu pościli wyścig?

joujoujou 24.10.2010 23:38

Bardzo ciekawy wyścig. :spoko:

Powtórzę się - obostrzenia wprowadzone w ciągu ostatnich kilku lat spowodowały, że wyścigi na suchym wieją nudą. http://img217.imageshack.us/img217/5481/ziewem4.gif

Jarson 25.10.2010 14:09

Mogli nie zatrzymywać wyścigu, tylko cały czas trzymać bolidy za SC. Kierowcy zmęczyli by się taką jazdą i po restarcie mogłoby być ciekawie ;) A może nawet wcześniej Mayländer zaliczyłby pierwszy w swojej karierze piruet podczas wyścigu? :haha:

Reetou 07.11.2010 17:49

No, ciekawe czy wbrew zapowiedziom Red Bulle zamienią miejscami pierwszą dwójkę. Jeśli zamienią, to mają jeszcze szansę na mistrzostwo dla Webbera, jeśli nie - raczej obaj umoczą z Alonso.

Mistrzostwo świata dla Renault za strategię - Kubica jechał na 6 miejscu za HAM ładnie się jego trzymając przed 1 pitstopem, natomiast po 1 pitstopie wylądował na 11 i się wlecze.

SpeedFreaK 07.11.2010 21:33

Tak nudnego wyścigu dawno nie widziałem...

Jarson 07.11.2010 22:52

Oglądałem od połowy i raczej żałuję. Druga część rzeczywiście do najciekawszych nie należała, a byłem ciekaw, jak Hülkenberg będzie się bronił przed rywalami (a z tego, co widziałem w migawkach, szło mu naprawdę dobrze).

Kubica nie mógł nic poradzić na to, że nie padało i jego umiejętności koncentracji, równej jazdy i kontrolowania samochodu w trudnych warunkach na nic się zdały (w deszczowej pogodzie pewnie miałby 3, a może i 4 oczka więcej).

A na miejscu Vebbera nie tylko bym się cieszył ze zwycięstwa w klasyfikacji konstruktorów, ale i zdenerwował. Rzeczywiście coś grubymi nićmi szyte były kłopoty jego silnika, a przez informacje o nich o mały włos nie miałby sporych problemów z Alonso, (nie mówiąc o teoretycznej możliwości atakowania Vettela, bo na to jednak chyba by się nie porwał mając na uwadze sytuację).

grzeniu 07.11.2010 22:55

Ja oglądałem do połowy....i też nic ciekawego nie było.

zene_k 08.11.2010 02:02

Kolejny prze.rany sezon w karierze Kubicy, szkoda.

demek 14.11.2010 16:02

kolejny mistrz z przypadku :D

ynsiwy 14.11.2010 17:15

dla mnie wazne ze Alonso i Hamilton nie wygrali, bo za nimi nie przepadam, takie cfaniaki, a sam wyścig był całkiem dobry!

joujoujou 14.11.2010 18:11

Fakt, wyścig do nudnych nie należał. :spoko:

Oby w nadchodzącym sezonie było jeszcze lepiej. :taktak:

Odliczanie czas zacząć - ile to jeszcze? 16 tygodni? 15? :hmm:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:07.