Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.07.2006, 20:56   #1
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zawsze kupowa***322;em nowe, a jak sie kupuje z drugiej r***281;ki to trzeba wiedzie***263; od kogo

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.07.2006, 22:02   #2
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ooo właśnie taką dyskusję chętnie poczytam

osobiście rozmawiałem z facetem od nauki jazdy (ma punto2 i corse na takich u mne egzaminy maja), wiecie jak to kursanci...pierwszy raz do samochodu wejdą itd... wozy troszkę są czasem katowane
powiedział mi, że większych (drozszych) awarii nigdy nie miał (pomijając naprawe skrzyni biegów, ktoś zapomniał o sprzęgle ale te przypadki pomijam)

Do fiata na pewno sa tanie części bo w Polsce klepany (fabryka fiata pod nosem prawie).

Z tego co pamiętam przeklinał na corse, zwłaszcza nadkola i te ich szajska blache.

Przebieg tych autek ? skoro są do nauki jazdy...
dobre kilka lat przez 13/14 godzin dziennie

osobiście nie znam nikogo innego co tak fury eksploatuje

Co do stanu/przebiegu pojazdu - będę szukać benzyniak 1.4 pierwszego właściciela, niebite rocznik niestarszy niż 2001, kolor mnie nie obchodzi (prawie, czerwonego nie nawidze)
To narazie plany mam trooooche czasu

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 02.07.2006 o godz. 22:05
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.07.2006, 23:23   #3
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Serwis fiata jest faktycznie jednym z najta***324;szych, o ile nie najta***324;szy u nas. To du***380;a zaleta.
Z autami jak z nagrywarkami, renomowane mog***261; si***281; psu***263; a te zwyczajne dla ludu b***281;d***261; chodzi***263; d***322;ugo i bezawaryjnie.

Co do nauki jazdy, to chyba powszechnie kr***243;luje punciak z racji ceny samego auta, jak i w***322;a***347;nie serwisu. One, wbrew pozorom, a***380; tak wielkich przebieg***243;w nie maj***261;, bo du***380;o godzin na placu robi***261; i pr***281;dko***347;ci te***380; nie pozwala si***281; kursantom du***380;ych robi***263;.
Stary 03.07.2006, 00:05   #4
Damianos L
Guru

Data rejestracji: 23.08.2004
Damianos L zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to moze poczytaj troche na autokacik.pl w punto clubie
Stary 03.07.2006, 00:24   #5
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
O Fiatach Punto slyszalem bardzo duzo zlego. W Punto rocznik (na oko) 1996-8 wysiada wszystko. Z wymiana silnika wlacznie. Czesci do napraw serwis montowal "nieoryginalne" (gdy auto bylo jeszcze na gwarancji). Pisma, prosby, wezwania, a nawet pismo do centrali we Wloszech niewiele zdzialaly (co prawda silnik wymieniono, ale samochod psul sie dalej). Az dziw bierze, ze to jezdzi.

Punto (na oko) 2003-4, sasiadowi wysiadlo elektryczne wspomaganie kierownicy. "Na dzien dobry" 2000zl za naprawe. Powiedzial tylko jedno: "Nigdy wiecej Fiata!".

Dla posiadaczy fabrycznie nowych Fiatow: serwis Fiata sluzy tylko do 1 - aby z niego nie korzystac. Tylko Fiat zamiescil w warunkach gwarancji klauzule, ze do napraw moze uzywac czesci nieoryginalnych. I uzywa.
Stary 03.07.2006, 00:34   #6
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
kup sobie lepiej jakiegos japnczyka <- jak zalezy ci na benzynie o malym litrarzu ... mazda, toyota, nissan

a wlochom zostaw buty i makaron
Stary 03.07.2006, 01:31   #7
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wink

Cytat:
Napisany przez AleX69
[...] wlochom zostaw buty i makaron
Pizzę też.

Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 08:46   #8
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Punto II? Podoba mi się wygląd - to chyba jego największy atut. Dostępność i niewielka cena cześci zamiennych to także plus, ale... awaryjność oraz kwestia wykończenia? pozostawia troche do zyczenia. Jeśli trafisz na dobry egzemplarz - spróbuj.
P.S.
Piszecie o Japońcach... spoko, za***iście, ale NOWE!! Używane też są niby trwałe ale sory bardzo jak się coś zacznie psuć-niedość, że części drogie to zamienniki mało dostępne bo nasi sąsiedzi z zachodu nie kupują tylu japońców i nie trafiają one do Polski a co za tym idzie nie ma tak wielu części jak np. do VW.
Ja polecam i jeżdze...
Dołączone obrazki
File Type: jpg small vw.jpg (8.8 KB, 170 oglądane)

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 03.07.2006 o godz. 08:52
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 12:11   #9
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
[..]Piszecie o Japońcach... spoko, za***iście, ale NOWE!! Używane też są niby trwałe ale sory bardzo jak się coś zacznie psuć-niedość, że części drogie to zamienniki mało dostępne bo nasi sąsiedzi z zachodu nie kupują tylu japońców i nie trafiają one do Polski a co za tym idzie nie ma tak wielu części jak np. do VW.[..]
Nie zgodze sie..
Ojciec kupil siedmioletnia Honde Accord, ktora jezdzilismy przez 5 lat i _nic_ w niej nie poszlo.
Faktem jest tylko, ze czesci drogie, ale skoro nic sie nie psuje.. to kogo to obchodzi? ;-).

Teraz Opel Vectra 1.6 Kombi i juz widac, ze autka troche gorsze - mimo, ze pieciolatek i byl bardzo czesto "ulepszany", lubi cos byc nie tak.. :<.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 09:39   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
kumpel ma drugiego Punto 2. pierwszy był zrobiony we Włoszech i psuł się mocno pomimo młodego wieku (zaczął gdzieś po roku jak gwarancja się skończyła). został ukradziony. teraz kumpel ma drugirego, ale produkcji polskiej i nie psuje się. Punto jest bardzo wygodnym samochodem, ilość miejsca nawet z tyłu spora, prowadzi się dobrze, przy silniku 1.2 malutkie spalanie, ale dość mocno odczuwalny brak mocy w trasie/górach (jeździłem Punto po Krecie), do miasta silnik idealny.
co do części to przepisy UE nakładają na firmy samochodowe obowiązek używania jakiejś ilości części regenerowanych, nie wiem czy już to weszło całkiem w życie, ale Fiat tak robi od dawna.
wiadomo, że Fiaty nie są trwałe, ale to nie jest to co kiedyś. Punto 1 psuło się tragicznie.
zauważyłem pewną regułę jeśli chodzi o Fiaty - wychodzi nowy model i na początku są kłopoty, potem niektóre modele się poprawiają, inne zostają dziadami. z Punto nie jest źle z Pandą jeszcze lepiej.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 10:40   #11
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !

Cytat:
Napisany przez ed hunter
(...)
co do części to przepisy UE nakładają na firmy samochodowe obowiązek używania jakiejś ilości części regenerowanych, nie wiem czy już to weszło całkiem w życie, ale Fiat tak robi od dawna.
(...)
Racja - i tak jak napisał kolega powyżej - chodzi tutaj o części regenerowane - a nie nieoryginalne jak wcześniej ktoś napisał - chodzi np. o to, że jak padnie alternator, to go wyjmuję, wkładają regenerowany, a ten jedzie do naprawy i wraca jako "regenerowany" itd.

Ogólnie co do Fiatów - owszem dość awaryjne - tylko - czy inne marki nie ?? Na pewno mniej - np. japońskie - ale jak już napisano - jeśli japoński to nowy - gdy o niego zadbamy mamy naprawdę kilka lat spokoju - ale jak już się zacznie psuć - ceny części strasznie drogie, serwis także itd. Akurat ileść lat temu sąsiedzi mieli Toyotę Corollę - przez 5 czy 6 lat - ideał - ale jak się zaczęły problemy, to sprzedali jak najszybciej ...
Tak naprawdę większość marek się psuje - mniej lub więcej - troszkę tutaj zależy od ... szczęścia
I niestety prawdą - ponoć - jest, że im nowszy samochód - tym gorsze wykonanie i gorsza jakość części ...

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 12:38   #12
tengu
Hitokiri Battousai

Data rejestracji: 14.09.2004
tengu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Punto 2. Hmmm jakby to powiedzie***263;.

1. Jak nie flotowy to mo***380;na zaryzykowa***263;.
2. Silnik 1.4 (niez***322;a jednostka w przeciwie***324;stwie do podstawowego 1.2)
3. Niby maj***261; fabryczny gaz zak***322;adany ale je***378;dzi na tym marnie
4. Wygl***261;d kwestia gustu (ja wol***281; mojego Golfera)
5. Jak dla mnie zbyt s***322;abe sprz***281;g***322;a, lec***261; ***380;e a***380; mi***322;o.

A le ja tam jestem fanem Panzerwagen***243;w (czyt VW) od lat wi***281;c wiesz co ci b***281;d***281; poleca***322;.
A z japo***324;czyk***243;w tylko Honda(osi***261;gi i prowadzenie) ew Toyota (wytrzyma***322;o***347;***263;)
Daichatsu na przyk***322;ad to wielka lipa. (rdza i psuje si***281;), a z mi***347;kami mam akurat z***322;e do***347;wiadczenia (Charisma 1.8 GDI)

vectra-unlimited

ASUS ASPIRE 9301AWSMi POWERED BY AMD
tengu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 13:09   #13
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Czytam sobie różne paści na różnych stronach o tej furce typu np. ta: http://www.autocentrum.pl/zuzycie_pa..._Punto_II.html

Interesują mnie Wasze opinie na temat tego samochodu
interesuje mnie silnik benzyna 1.4
Sorki, że nowy teamat, ale do wcześniejszego już nie chciałem dopisywać swojej opinii.
Od 2000 roku jeżdżę Punto II 1.2 8v (60KM). Do tej pory miałem jedną drobną awarię (na gwarancji). Zepsuły się przednie wycieraczki, a tak poza tym leję paliwo, zmieniam oleje, filtry i jakoś na szczęście nic się nie dzieje.
Osobiście bym Ci polecał rozejrzeć się za Punto II, ale z silnikiem 1.2 16v (80KM). Silniki mają bardzo dobrą opinię, jak chodzi o kulturę pracy, osiągi.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 13:43   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Sorki, że nowy teamat, ale do wcześniejszego już nie chciałem dopisywać swojej opinii.
Od 2000 roku jeżdżę Punto II 1.2 8v (60KM). Do tej pory miałem jedną drobną awarię (na gwarancji). Zepsuły się przednie wycieraczki, a tak poza tym leję paliwo, zmieniam oleje, filtry i jakoś na szczęście nic się nie dzieje.
Osobiście bym Ci polecał rozejrzeć się za Punto II, ale z silnikiem 1.2 16v (80KM). Silniki mają bardzo dobrą opinię, jak chodzi o kulturę pracy, osiągi.
Szykuj się na zmianę alternatora
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2006, 14:00   #15
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
Szykuj się na zmianę alternatora
I klamki

Twoje uprawnienia: