Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.01.2004, 22:39   #28
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
eh... poczulem sie mile polechtany... moja zdechla juz po 2 tygodniach rycia ambicja pomachala mi lapka i kazala dzis siedziec do 2 w nocy a nie do pierwszej...

bgn - troche zle mnie z tymi klubami zrozumiales - nie pisalem o klubach studenckich w dawnym tego slowa znaczeniu - tylko miejscach gdzie bywaja studenci - nie sprecyzowalem stad omylka - zreszta niewazne

abslowenci niektorych uczelni i kierunkow wciaz maja wieksze szanse - mechanizm dziala tak - absolwent uczelni A, trudnej i wymagajacej, taki ktory zaliczyl ja i ciezko (ale z satysfakcja) to wspomina szukajac pracownika do swojej nowej firmy najpierw spojzy na absolwentow tejze wlasnie uczelni A. jestem juz w wieku kiedy moi koledzy zakladaja wlasne firmy (narazie malutkie i na lewo - ale jednak) podejmuja powazna prace, rozkrecaja jakis interes - i czesto szukaja ludzi
wiem ze najpierw spojza na swoj wlasny wydzial - bo jest to tak trudny i wymagajacy tok edukacyjny ze przechodza go jednostki naprawde cos warte
ja wiem ze jesli szukam kogos do pomocy przy projektowaniu sprzetu audio na 10MHz DDC i nie znajde go na moim wydziale - to nie znajde go nigdzie

problem jest tylko jeden - takich wydzialow, kondensujacych jednostki moze nie wybitne (za taka sie nie uwazam w zadnym wypadku) ale pracowite i z pewnym celem jest MALO!

wystarczy wyjzec przez okno i widac miernote, tymiwisizm, jakos-to-bedzie czy ponarzekajmy-sobie-napewno-jutro-bedzie-gorzej.

pozatym ilosc tych wszystkich uczelni mnie przeraza... niedlugo bedzie tak ze kazdy z matura wyladuje na studiach (biorac pod uwage niz demograficzny nie jest to odlegla perspektywa)
i co z tego ze bedziemy mieli wspolczynniki skolaryzacji 90% jesli wtorny analfabetyzm tez podskoczy? [nie chce strzelac jaki jest teraz - ale niektore teksty nawet z tego forum [o jakze wysokim poziomie kultury i wiedzy] kaza mi sie bac ze jest wysoki, bardzo wysoki...]

coz.. zapedzilem sie, napisalem bez sensu (ps. bgn - ja mam nikle pojecie o zdaniach zlozonych - kolezanka z dziennikarstwa tlumaczyla mi zasady rzadzace przecinkami i przyznaje ze o ile brzmi to logicznie to nie calkiem jeszcze czuje ze opanowalem material...) cala kupe znaczkow ktore jakis programik pracowicie liczy

moze ktos to nawet przeczyta? i podzieli sie refleksja o szkolnictwie wyzszym w Polsce? chetnie poczytam cos madrego do poduszki (Zasypiajac po raz drugi na klawiaturze robiac projekt...)

Twoje uprawnienia: