Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.01.2004, 15:16   #31
brzuszki
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.06.2002
brzuszki niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
nie wiem czy brzuszki bedziesz mial okazje - ale przejdz sie kiedys po klubach warszawskich - takich studenckich - i posluchaj o czym gadaja panienki.. [zeby nie bylo - faceci sa nielepsi]
jeśli w takich miejscach słyszy się takie bzdury,to boje się tej dempkracji - jak cholera.
kiedyś siedziałem z Sidem na piwie i obok siedziałe dwie śliczne dziewczyny.Po chwili doszła trzecia i jedna z tych ładnych rzekła:
O Marysia - usiąć sie tu
brzuszki jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.01.2004, 15:21   #32
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez brzuszki
jeśli w takich miejscach słyszy się takie bzdury,to boje się tej dempkracji - jak cholera.
kiedyś siedziałem z Sidem na piwie i obok siedziałe dwie śliczne dziewczyny.Po chwili doszła trzecia i jedna z tych ładnych rzekła:
O Marysia - usiąć sie tu
Ach... To jak oni zdają na studiach i piszą pracę magisterską Cyba tylko za $$$... Smutna jest polska rzeczywistość
Stary 17.01.2004, 15:44   #33
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
skad sie biora? jak sie dostaja na studia? moze przez to ze studentow bierze sie 8-10 razy wiecej niz uczelnia jest w stanie nauczyc - u mnie na semestr przyjmuje sie 650 osob - wedlug nas maks rozsadnego ksztalcenia to ok 300 na semestr
a i tak wiemy ze braliby wiecej gdyby nie to ze taki mam kierunek ze do dydaktyki potrzebny jest sprzet - i nie da sie naginac w nieskonczonosc

na kiedunkach humanistycznych - gdzie sprzetu nie potrzeba - jest tragedia - nawet na elitarnym superhiper wydziale prawa UW jest przeludnienie - i to wg mojego kolegi ktory ma tam przyjemnosc (?) studiowac na 10 miejsc jest 30 przyjetych... nie liczac wieczorowych ktore wogole sa przegiete

stad sie biora takie tlumoki - kiedys student pil tak jak dzis - ale jeszcze soba cos reprezentowal, wiedze, kulture, otwarte spojzenie na swiat i chec zmiany tego swiata..
dzis? a szkoda slow
Stary 17.01.2004, 16:42   #34
Pawel_k
User

Data rejestracji: 25.09.2002
Pawel_k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzis studentem moze byc kazdy wystarczy tylko rzucic troche grosza nawet nietrzeba sie za duzo uczyc bo na niektorych uczelniach przepychaja na nastepne lata "za piekne oczy" dyplom znaczy coraz mniej...
uczelnie tez juz sie nie chamuja i przyjmuja ile tylko moga...
Stary 18.01.2004, 14:59   #35
Niebiessska
Było..Minęło.. :(

Data rejestracji: 11.02.2003
Niebiessska zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale sie powaznie zrobilo, no no

Niebiessska jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2004, 21:47   #36
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To że studenci i studentki mogą być bardzo "rozwinięci" intelektualnie mogłem ostatnio zaobserwować, jak się wybraliśmy z kolegami na "polowanie" do klubu...

Zgroza... W pewnym momencie stwierdziliśmy, że zdamy sesję, skoro oni się utrzymali...

Co gorsze, goście drewniaki zupełne, "piguły" straszne, a najlepsze laski mają... Pocieszaliśmy się, że najgłupsze...

Tak to jest, jak się studiuje elektronikę... Kolega jest na geoinformatyce i na 4 facetów w grupie ma 26 kobiet... Ja mam jedną koleżankę w grupie na dwudziestu paru facetów...

Ostatnio zmieniany przez Nol : 18.01.2004 o godz. 21:57
Nol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.01.2004, 22:03   #37
Nol
TDI
Zlotowicz

Polecam adres:
http://milosc.bravo.pl/cialo/full1.html/12010/

Ja bym gościowi odpowiedział, żeby zmienił rękę.... :zeby:
Stary 18.01.2004, 22:16   #38
Nol
TDI
Zlotowicz

Nie mogę :zeby:
"Dzieci macie po 13, 14, 15 lat. jesteście niedojrzałe psychicznie, może fizycznie tak, ale jest to moim zdaniem za wcześnie dla was. Całowanie sie w tym wieku jest dosyć głupie z tego względu, że wasza nieukształtowana psychika nie sprosta tak szybkiemu dorośnięciu."
:zeby:
Stary 19.01.2004, 08:43   #39
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
coz - wszyscy wyja z 15tek, ale co powiecie na to:
pierwszy rok medycyny, zajecia z histologii, asystent pyta studentki jak potocznie nazywa sie faza zluszczania w macicy (chyba po samej nazwie sie mozna domyslic, co ) - cisza, asystent sie smieje, chlopaki z grupy sie smieja - moze kolezanka pomoze - cisza - w koncu ZADNA dziwczyna nie wiedziala (fakt - w ksiazce nie bylo ) w koncu ktoryc face musial powiedziec

na trzecim roku Zarzadzania w Opiece Zdrowotnej na kole z ekonomii pisalismy m.in. zadanko z ksztaltowania sie rynku wolowiny pod wplywem choroby szalonych krow - zglasza sie laska i pyta czy wolowina to krowa

na 4 roku tegorz kierunku inna laska na informie trzymala myszke dogory nogami i dziwila sie ze "dziwnie" jezdzi (zeby chociaz kabel jej nie przeszkadzal, ale ona twarda byla), w koncu ustawia kursor tam gdzie chce, wali w to uzadzenie, a tu nic
- klinij lewym klawiszem
- a to jakas roznica?

i ci ludzie nas lecza, zarzadzaja zakladami itp
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2004, 13:04   #40
47
Veni, Vidi, Vici.

Data rejestracji: 03.11.2003
47 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no to laski maja problemu, jak na moje oko nie maja wiecej niz 12 lat bo 13 juz wiedza co ia jak robic.
P.S. Tak slyszalem
pozro

Hitman Blood Money

Moj status w Americas Army
47 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2004, 13:49   #41
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Nol
Nie mogę :zeby:
"Dzieci macie po 13, 14, 15 lat. jesteście niedojrzałe psychicznie, może fizycznie tak, ale jest to moim zdaniem za wcześnie dla was. Całowanie sie w tym wieku jest dosyć głupie z tego względu, że wasza nieukształtowana psychika nie sprosta tak szybkiemu dorośnięciu."
:zeby:
A ja już myślałem ... Trzeba będzie poczekać
Stary 19.01.2004, 18:55   #42
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Miejmy nadzieje że kiedys będe mieć nie córke ale chłopaka chociaż chciałbym też córeczke ale to nbie czas i pora na takie gadanie
Loczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 11:21   #43
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Właściwie to miałem się nie wypowiadać, ale ponieważ dyskusja zeszła na poziom "akademicki" to nie mogę nie podzielić się refleksją wynikającą z lektury topicu i moich obserwacji. Owszem są kluby tzw."studenckie", ale pojęcie "kultury studenckiej" jest już historyczne.Mam na myśli intelektualne wartości kształtowane w dawnych klubach studenckich stanowiących pewnego rodzaju wzorzec zachowań dla młodych ludzi. Kiedyś student to był PAN na którego patrzono z pewnym podziwem i miał on tego świadomośc. Uczelnie kształciły inteligentnych ludzi, teraz w ramach amerykanizacji życia produkują posiadaczy dyplomów o horyzotach niekiedy tak wąskich, że nie potrafią bez błedu ortograficznego napisać prostego zdania , a pojęcie zdania złożonego jest dla nich pojęciem kosmicznym. Ale nic nie dzieje się bez przyczyny. Kiedyś każdy absolwent wyższej uczelni potencjalnie miał zagwarantowaną możliwość osiagniecia wyższego statusu społecznego - teraz jest potrencjalnym bezrobotnym, a studia są alternatywą braku pracy. I nie zmieni tego grupa "szczurów" ( przykładem takiego studenta jest SID - chcących osiagnąć więcej niż tylko dyplom, tj wiedzę i określone umiejętności praktyczne)
Jak sie zapewne domyślacie mam pewien dystans 'historyczny" do tych spraw, ale często cieszę się że nie jestem w wieku w którym trzeba rozstrzygać dylematy - czy warto z Uczelni wynieść tylko dyplom, czy coś wiecej.
PS. A pić Sid to jednak inaczej się piło, dużo mniej i jednak weselej
bgn jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 11:28   #44
niceboy
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 12.03.2002
niceboy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Brawo bgn... nic dodać nic ując... Pozdr.
niceboy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2004, 22:39   #45
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
eh... poczulem sie mile polechtany... moja zdechla juz po 2 tygodniach rycia ambicja pomachala mi lapka i kazala dzis siedziec do 2 w nocy a nie do pierwszej...

bgn - troche zle mnie z tymi klubami zrozumiales - nie pisalem o klubach studenckich w dawnym tego slowa znaczeniu - tylko miejscach gdzie bywaja studenci - nie sprecyzowalem stad omylka - zreszta niewazne

abslowenci niektorych uczelni i kierunkow wciaz maja wieksze szanse - mechanizm dziala tak - absolwent uczelni A, trudnej i wymagajacej, taki ktory zaliczyl ja i ciezko (ale z satysfakcja) to wspomina szukajac pracownika do swojej nowej firmy najpierw spojzy na absolwentow tejze wlasnie uczelni A. jestem juz w wieku kiedy moi koledzy zakladaja wlasne firmy (narazie malutkie i na lewo - ale jednak) podejmuja powazna prace, rozkrecaja jakis interes - i czesto szukaja ludzi
wiem ze najpierw spojza na swoj wlasny wydzial - bo jest to tak trudny i wymagajacy tok edukacyjny ze przechodza go jednostki naprawde cos warte
ja wiem ze jesli szukam kogos do pomocy przy projektowaniu sprzetu audio na 10MHz DDC i nie znajde go na moim wydziale - to nie znajde go nigdzie

problem jest tylko jeden - takich wydzialow, kondensujacych jednostki moze nie wybitne (za taka sie nie uwazam w zadnym wypadku) ale pracowite i z pewnym celem jest MALO!

wystarczy wyjzec przez okno i widac miernote, tymiwisizm, jakos-to-bedzie czy ponarzekajmy-sobie-napewno-jutro-bedzie-gorzej.

pozatym ilosc tych wszystkich uczelni mnie przeraza... niedlugo bedzie tak ze kazdy z matura wyladuje na studiach (biorac pod uwage niz demograficzny nie jest to odlegla perspektywa)
i co z tego ze bedziemy mieli wspolczynniki skolaryzacji 90% jesli wtorny analfabetyzm tez podskoczy? [nie chce strzelac jaki jest teraz - ale niektore teksty nawet z tego forum [o jakze wysokim poziomie kultury i wiedzy] kaza mi sie bac ze jest wysoki, bardzo wysoki...]

coz.. zapedzilem sie, napisalem bez sensu (ps. bgn - ja mam nikle pojecie o zdaniach zlozonych - kolezanka z dziennikarstwa tlumaczyla mi zasady rzadzace przecinkami i przyznaje ze o ile brzmi to logicznie to nie calkiem jeszcze czuje ze opanowalem material...) cala kupe znaczkow ktore jakis programik pracowicie liczy

moze ktos to nawet przeczyta? i podzieli sie refleksja o szkolnictwie wyzszym w Polsce? chetnie poczytam cos madrego do poduszki (Zasypiajac po raz drugi na klawiaturze robiac projekt...)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: