Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.12.2005, 20:08   #31
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Póki system wartości wygląda u ciebie tak:

1) jedzenie (potrzeby fizjologiczne)

2) komputer

3) reszta

to jeszcze nie ma się czym martwić (hmmm.... . Gorzej, jak jedynka zamieni się z dwójką

prosze Cie nie mow mi jaki mam system wartosci, sokro go nie znasz
ja przedstawilem WYLACZNIE cele, na jakie przeznacze najblizsze zarobione pieniadze; tak sie sklada, ze zycie to nie tylko kasa, a ja w swoim systemie wartosci na pierwszym miejscu stawiam zupelnie co innego

piszac, ze potrzeby fizjologiczne sa u mnie na pierwszym miejscu systemu wartosci, udowodniles, ze nie masz pojecia co to jest system wartosci

potrzeby fizjologiczne sa na pierwszym miejscu, ale nie systemu wartosci, a piramidy Masłowa i to kazdego z nas

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.12.2005, 21:38   #32
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez NeoFighter
prosze Cie nie mow mi jaki mam system wartosci, sokro go nie znasz
ja przedstawilem WYLACZNIE cele, na jakie przeznacze najblizsze zarobione pieniadze; tak sie sklada, ze zycie to nie tylko kasa, a ja w swoim systemie wartosci na pierwszym miejscu stawiam zupelnie co innego

piszac, ze potrzeby fizjologiczne sa u mnie na pierwszym miejscu systemu wartosci, udowodniles, ze nie masz pojecia co to jest system wartosci

potrzeby fizjologiczne sa na pierwszym miejscu, ale nie systemu wartosci, a piramidy Masłowa i to kazdego z nas
Słuchaj, jeśli masz gorszy dzień, to poszukaj innych sposobów odreagowania. To, co powiedziałem, powiedziane było w formie żartu, co zrozumiał chyba każdy oprócz ciebie (pomijam już rzecz tak oczywistą, jak uśmieszek na końcu..).

O systemach wartości, piramidach Maslowa dyskusji nie zamierzam rozpoczynać. Obawiam się, że nie jesteś dla mnie w niej partnerem..

Proponuję odrobinę więcej dystansu do niektórych spraw.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.12.2005, 22:34   #33
SIWYYY
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.11.2003
SIWYYY zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No więc tak...
Fotel jest już u mnie i na nim obecnie siedzę...
Jak dla mnie jest OK. skóra jest naturalna(przód) i syntetyczna(tył oparcia) czyli zgodna z opisem.
Byłem w jysku były też fotele skórzane lecz w nich skóra naturalna to była tylko w miejscu gdzie wylatują nasze gazy tj. małe prostokąty na siedzisku i oparciu ich cena wynosiła 199zł , a więc mój był 25zł droższy... jednak sądze, że wart swojej ceny...
Nie wiem co powiem po dwóch, trzech latach użytkowania, jednak narazie jestem zadowolony
SIWYYY jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2008, 18:39   #34
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
http://www.sklep.meble.pl/p1407,vip.html co sądzicie o takich zabawkach, chcę sobie coś kupić, Duzo spędzam czasu przed komputerem (projekty praca) chciałbym coś nabyć na czym bede mógł długo siedzieć.

Miewam ostatnim czasem bóle kręgosłupa... na 100% od niewygodnego siedziska - wystarczyła zmana na cos z makro za 200zł, ale nadal to nie jest to co powinno być...

Miał ktoś styczność z takimi fotelami ?? na pewno przed zakupem, jeszcze usiądę na nim...

W sumie ciężko coś znaleźć aby nie było bardzo miękkie od spodu (część na której siedzi się )i miało otworki (strasznie grzeją mnie te wszystkie fotele)

PS. słownik w ff też wam przepuszcza słowo " bul " ??
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2008, 19:31   #35
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Mieliśmy podobne w firmie (trochę 'ekskluzywniejsze', ale zasady działania podobne) i siedziało się dobrze. Podstawę jest dopasowanie fotela do swojej pozycji i stanowiska pracy. Tu takie możliwości chyba są.

Dla mnie podstawą jest regulacja:

- pochylenie oparcia
- podparcia części lędźwiowej - wysokość i głębokość
- pochylenie siedziska niekoniecznie, ale może się przydać
- wysokość podłokietników
- ich pochylenie
- kółka do przesuwania i obrotowe siedzisko
- podpórka na nogi
- oczywiście wysokość siedziska

Dodatkowo warto dokupić sobie podnóżek z regulowaną wysokością i kątem nachylenia.

Podparcia pod głowę w naszych nie było, ale wydaje się to ciekawym dodatkiem.

Stary 16.12.2008, 19:36   #36
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez thomascamel Podgląd Wiadomości
http://www.sklep.meble.pl/p1407,vip.html co sądzicie o takich zabawkach, chcę sobie coś kupić, Duzo spędzam czasu przed komputerem (projekty praca) chciałbym coś nabyć na czym bede mógł długo siedzieć.

Miewam ostatnim czasem bóle kręgosłupa... na 100% od niewygodnego siedziska - wystarczyła zmana na cos z makro za 200zł, ale nadal to nie jest to co powinno być...

Miał ktoś styczność z takimi fotelami ?? na pewno przed zakupem, jeszcze usiądę na nim...

W sumie ciężko coś znaleźć aby nie było bardzo miękkie od spodu (część na której siedzi się )i miało otworki (strasznie grzeją mnie te wszystkie fotele)

PS. słownik w ff też wam przepuszcza słowo " bul " ??
w Central Reservation Office w mojej firmie maja takie
sam za dlugo nie siedzialem, ale pierwsze wrazenie bylo bardziej niz pozytywne - naprawde wygodne
szczegolnie podobalo mi sie ciagle uczucie nacisku na ledzwie - dla mnie to podstawowa rzecz miec tam solidne podparcie
siedzisko tez jest sztywne, wiec ok
oczywiscie trzeba sie przymierzyc, tym bardziej, ze firma firmie nie rowna
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.12.2008, 20:01   #37
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

A.. jeszcze jedna rzecz - obracane łokietniki. U nas regulowane były skokowo, można je było ustawić prosto, odgiąć na zewnątrz i do środka. Nie jest to też mus, ale przydaje się. Mi np. najbardziej odpowiadało lekkie odgięcie ich na zewnątrz i różnica w komforcie była spora.

Stary 16.12.2008, 21:32   #38
polakT
inżynier systemowy

Data rejestracji: 07.07.2004
polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>polakT jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
w Central Reservation Office w mojej firmie maja takie
sam za dlugo nie siedzialem, ale pierwsze wrazenie bylo bardziej niz pozytywne - naprawde wygodne
szczegolnie podobalo mi sie ciagle uczucie nacisku na ledzwie - dla mnie to podstawowa rzecz miec tam solidne podparcie
siedzisko tez jest sztywne, wiec ok
oczywiscie trzeba sie przymierzyc, tym bardziej, ze firma firmie nie rowna

Hmmm, dzięki za opinie, a co do (oczywiście trzeba sie przymierzyć, tym bardziej, ze firma firmie nie równa to na pewno postaram się znaleźne sklepy gdzie mogę dostać kilka modeli. Będę miał trochę czasu 29-30 grudnia to poszukam.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A.. jeszcze jedna rzecz - obracane łokietniki. U nas regulowane były skokowo, można je było ustawić prosto, odgiąć na zewnątrz i do środka. Nie jest to też mus, ale przydaje się. Mi np. najbardziej odpowiadało lekkie odgięcie ich na zewnątrz i różnica w komforcie była spora.
Dobrze wiedzieć, też miewam problemy z tymi podłokietnikami gdy chcę wygodniej usiąść wydają sie niedopasowane do niczego w wiekowości tych tanich....

tak OT, jak to człowiekowi się zmienia. Kiedyś liczyła się szybkość maszynki, dziś kupiłem monitor jak największy aby przy dużej rozdzielczości mieć duże elementy, teraz krzesełko... biurko wygodne.... masakra... kiedyś nie do pomyślenia jak dla mnie
polakT jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: