Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.05.2006, 21:16   #1
Lolex
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.05.2006
Lolex w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Jak zrobic ots online ale niewiem o co chodzi z ip zawnetrzym a wewnetrznym ;/

napiszczie o co chodzi z ip wewnetrznym a zewnetrznym i jak moge zrobic aby typy mogli grac na mojim ots'sie
nie mam neostrady
Lolex jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.01.2007, 06:03   #2
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
chciałbym podpiąćsię do tematu...

Otóż od dwóch lat posiadam zewnętrzne IP, a od roku jestem posiadaczem routera d-linka DI-604. Czasami mi chodziła myśl, aby postawić sobie FTPa więc zainstalowałem za namową kolegi serv-u. Jednak problem jest tego typu, że serwer działa, wiem to logując się na ip 127.0.0.1, jednak gdy komuś podaje moje zewnętrzne ip:port to nie może się połączyć, gdyż pisze, że przekroczono limit połączenia. Nie chcę kombinować z instalacją kilku programów naraz do FTPa, gdyż sądzę, że obojętnie, ktory zainstaluje to konfigurację ma podobną... więc to nie rozwiąże mojego problemu...
Stary 29.09.2004, 02:19   #3
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
kronik@ tu ma racje ...
jesli admin przekierowal wczesniej umowiony port np. 9999 (a jest w czym wybierac z 65tys) - uzytkownik wnetrz sieci posluguje sie nr "zewnetrznym" sieci a uzadzenie jakim jest router zalaltwia wszystko ... czy to soft czy hard zasada jest ta sama ...
wiekszosc sieci przeze mnie admnistrowanych tak dziala - jeden router stojacy z FW a reszta serwerow wewnatrz sieci serwuje na zewnatrz (jedno IP) ... czy to pocztowe czy ftp staja wenatrz - i nie waze czy jest ktos z zewnetrz czy z wewnatrz sieci
Stary 29.09.2004, 12:58   #4
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmmmmmmmmm no to ja juz nie wiem. U mnie serwer jest na linuxie i mam przekierowane dwa porty. Na nich pieknie śmiga emule, torrent, tlen, dc tak jakbym miał swoje własne ip. Natomiast ftp wogóle nie chce chodzić jesli chodzi o osoby będące też za serwerem. Widze tylko jak taka osoba się loguje i tyle. Po chwili rozłącza ją podając komunikat ze nie moze wysłać danych. Prawdopodobnie dlatego że te dane lecą już innym portem który juz nie jest przekierowany.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 18:45   #5
kornik
Bywalec

Data rejestracji: 09.04.2002
kornik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
hmmmmmmmmmm no to ja juz nie wiem. U mnie serwer jest na linuxie i mam przekierowane dwa porty. Na nich pieknie śmiga emule, torrent, tlen, dc tak jakbym miał swoje własne ip. Natomiast ftp wogóle nie chce chodzić jesli chodzi o osoby będące też za serwerem. Widze tylko jak taka osoba się loguje i tyle. Po chwili rozłącza ją podając komunikat ze nie moze wysłać danych. Prawdopodobnie dlatego że te dane lecą już innym portem który juz nie jest przekierowany.
Po tej wypowiedzi to juz powoli jesteśmy w domciu. Nie powiem że jestem specjalistą języka angielskiego ale skonfigurowanie programu BulletProff FTP serwer z polsą instrukcją w ręce (jest polska strona tego programu i tłumaczona instrukcja) zajęło mi 2 dni!! z próbami z zewnątrz oczywiście. wystarczy nie zachaczyć jednego okienka konfiguracji i koniec - 2-3 dni szukania o co biega. Albo teoretycznie wszystko chodzi ktos sie łaczy widze jego numer, a po próbie wejścia do jakiegoś katalogu jakis bład 500 coś tam coś tam. Przetestowałem 4 programy.I tylko na tym chodzi bez zastrzezeń obecnie. Jakby coś moge podpowiedzieć ustawienia przez gg 1622175 w tym programie oczywiście i najlepiej wieczorkiem w domu.
kornik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.09.2004, 18:53   #6
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dziwne że na Bulletproff ftp działa. U mnie nie chciał nawet wpuszczać osób z zewnętrzym ip. Teraz jestem na serv-u.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2007, 12:48   #7
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spr***243;buj tego:
http://portforward.com/english/route...604/Serv-U.htm

Daj zna***263;, czy si***281; uda***322;o.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2007, 15:18   #8
KarolluZ
Guru

Wziąłem tak jak bylo napisane na tej stronce... tak skonfigurowalem router.. i to samo, nie dziala... Poniżej zamieszczam dwa screeny..
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Ftp i przekierowany port-screen01.png   Ftp i przekierowany port-screen02.jpg  
Stary 01.01.2007, 16:41   #9
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KarolluZ Podgląd Wiadomości
Wziąłem tak jak bylo napisane na tej stronce... tak skonfigurowalem router.. i to samo, nie dziala... Poniżej zamieszczam dwa screeny..
Nie masz moze firewalla na tym routerze, albo na komputerze na ktorym server stoi. Ja tez mam Router (ADE-4000) i po przekierowaniu dziala wszystko na Serv-U ;>
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2007, 16:38   #10
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Je***380;eli masz ustawione statyczne IP w komputerze, to ju***380; nie wiem co to mo***380;e by***263;.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2007, 20:09   #11
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A mo***380;e ustaw kompa, kt***243;ry ma by***263; serwerem w DMZ, wtedy powinien by***263; w pe***322;ni dost***281;pny... wi***281;c i ftp powinien dzia***322;a***263;

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2007, 21:47   #12
KarolluZ
Guru

Cytat:
Napisany przez gallus Podgląd Wiadomości
A może ustaw kompa, który ma być serwerem w DMZ, wtedy powinien być w pełni dostępny... więc i ftp powinien działać
to znaczy ?
Stary 01.01.2007, 23:00   #13
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
To znaczy, ze jest wystawiony na adres publiczny. Opcja nazywa sie wlasnie DMZ
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.01.2007, 23:07   #14
KarolluZ
Guru

Cytat:
Napisany przez Piterniel Podgląd Wiadomości
To znaczy, ze jest wystawiony na adres publiczny. Opcja nazywa sie wlasnie DMZ
a gdzie mam cos takiego ustawic ?

BTW: moze sprobuje jutro odlaczyc calkiem router i wtedy podepne neta pod kompa i zobacze jak tosiebędzie mialo do tego wszystkiego. Wiem, że mam napewno stałe zewnętrzne IP, ale znając życie to oś naknociłem w routerze...
Stary 01.01.2007, 23:54   #15
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Na screenach z Twojego routera widz***281; tak***261; opcje w menu nazywa si***281; DMZ

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: