Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.07.2006, 19:07   #1
rosol
Guru

Data rejestracji: 28.12.2002
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
zainwestuj w akohol ... tam jest najwyzsze oprocentowanie

rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.07.2006, 19:56   #2
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
andrzejj9 - nakup za to akcji Google albo Apple - choc ponoc chodza plotki ze akcje Google sa aktualnie przewartosciowane

PS. zeby nie bylo to jest dowcip

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2006, 20:33   #3
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
sorki ale 16% to nikt ci nie da.trzymajmy sie lepiej 6% bo taka wartosc jest realna
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2006, 20:40   #4
Adalis
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.11.2002
Adalis zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777
sorki ale 16% to nikt ci nie da.trzymajmy sie lepiej 6% bo taka wartosc jest realna
myśle że jak ktoś ma głowe do tego to da radę osiągnąć taki wynik, zresztą przeglądając linka
którego wyżej umieściłem wychodzi na to że niektóre fundusze mają takie zyski
Stary 20.07.2006, 20:34   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
odda***263; kolegom z forum
Stary 20.07.2006, 21:01   #6
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
wpłać 10% na konto orkiestry świątecznej pomocy.
kolejne 10% na program polskiego sztucznego serca.
następne 10% na centrum zdrowia matki polki.
gwarantuję, że będziesz miał zaj***te poczucie spełnienia czegoś konstruktywnego w życiu...

ps. tak na marginesie... ostatnio zalewasz nas falą tematów...

Co robić z pieniędzmi..?
Koszt kompletu opon letnich z wymianą
Dysk twardy
Wyczytane, usłyszane, obejrzane.. - wiadomości
Napisz coś pozytywnego!
Antena operatora komórkowego na dachu bloku

rozumiem, że te zagadnienia może i są ważne dla ciebie, ale czy nie lepiej by było, gdybyś założył jeden temat i tam poruszał nurtujące cię zagadnienia?

Ostatnio zmieniany przez woitas : 20.07.2006 o godz. 21:04
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2006, 21:03   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
wpłać 10% na konto orkiestry świątecznej pomocy.
kolejne 10% na program polskiego sztucznego serca.
następne 10% na centrum zdrowia matki polki.
gwarantuję, że będziesz miał zaj***te poczucie spełnienia czegoś konstruktywnego w życiu...
Mam taką dziwną potrzebę pomagania ludziom w potrzebie, ale raczej realizuję to w sposób inny niż jednorazowy zastrzyk finansowy (choć i tak bywa), który zwykle pomaga na krótką metę.

Cytat:
ps. tak na marginesie... ostatnio zalewasz nas falą tematów... rozumiem, że te zagadnienia może i są ważne dla ciebie, ale czy nie lepiej by było, gdybyś założył jeden temat i tam poruszał nurtujące cię zagadnienia?
O tak.. to zdecydowanie polepszyłoby czytelność forum..

Zakładam tematy, które są w danej chwili dla mnie ważne, a na które chciałbym poznać zdanie innych, bądź uzyskać interesujące mnie informacje. To już nawet tego moderatorowi nie wolno..?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2006, 21:17   #8
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
wolno, tyle ***380;e istnieje takie co***347; jak google i w dodatku nie gryzie

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.07.2006, 21:58   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
wolno, tyle że istnieje takie coś jak google i w dodatku nie gryzie
Z tych tematów wyżej z jednym się zgodzę, że nie ma uzasadnienia - o dysku twardym. Ale jak napisałem w nim samym, naprawdę nie mogłem nic znaleźć na forum, mimo, że szukałem. Możliwe, że coś chwilowo w forum nie działało, jak powinno, ale i tak zgadzam się, że jest to temat zbędny.

Co do pozostałych, to po pierwsze nie są one założone w ciągu ostatnich dni (jak przykładowo "Napisz coś pozytywnego!"), a po drugie nie uważam ich za bezsadnych i informacje z nich mogą się przydać przyszłym osobom w podobnej sytuacji.

Aha - temat "Wyczytane, usłyszane.." założony został w celu uporządkowania podobnych powstających na forum. Traktuj to raczej jako poddział forum niż kolejny 'mój' temat.

Stary 21.07.2006, 19:31   #10
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak na spokojnie bez zadnych przepychanek. Po prostu mam pare pytan i mam nadzieje, ze dostane odpowiedz.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Z tych tematów wyżej z jednym się zgodzę, że nie ma uzasadnienia - o dysku twardym. Ale jak napisałem w nim samym, naprawdę nie mogłem nic znaleźć na forum, mimo, że szukałem. Możliwe, że coś chwilowo w forum nie działało, jak powinno, ale i tak zgadzam się, że jest to temat zbędny.
No moze i tak bylo. Przyjmijmy, ze to jest wiec wyjasnione.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Co do pozostałych, to po pierwsze nie są one założone w ciągu ostatnich dni (jak przykładowo "Napisz coś pozytywnego!"), a po drugie nie uważam ich za bezsadnych i informacje z nich mogą się przydać przyszłym osobom w podobnej sytuacji.
Znaczy sie napisz cos pozytywnego, jako jeden z tematow ma w przyszlosci przydac sie innym osobom w podobnej sytuacji?
Dla mnie to ewidentnie uprawianie spamu na forum. Do zamkniecia sie tylko nadaje.

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Aha - temat "Wyczytane, usłyszane.." założony został w celu uporządkowania podobnych powstających na forum. Traktuj to raczej jako poddział forum niż kolejny 'mój' temat.
Uporzadkowania podobnych tematow powstajacyh na forum. Tak mozna sie dowiedziec z Twojej wypowiedzi. W jaki sposob? Bo ja to widze tak. Na przykladzie pisze: Dajesz 4 linki do dyskusji w jednym poscie. Zaczyna sie dyskusja na pierwszy. Po dwoch, trzech postach ktos zaczyna dyskusje na trzeci. Dodatkowo inny uzytkownik wzial sie za analize drugiego, a w miedzy czasie znowu ktos odpowiada na pierwszy. I co sie z tego robi? Chaos i smietnik jeszcze wiekszy niz na... smietniku. I to jest dobre wedlug Ciebie?
Jak chcesz podyskutowac to zaczynaj normalnie jeden temat i zacznie sie porzadna dyskusja. Sam chcialem tam wziasc udzial ale jak to zobaczylem to. To sobie dalem spokuj.

P.S.
Taki maly edit jeszcze zrobie.

http://www.biznesforum.pl

Ostatnio zmieniany przez Weron : 21.07.2006 o godz. 20:06
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2006, 21:40   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Weron
Znaczy sie napisz cos pozytywnego, jako jeden z tematow ma w przyszlosci przydac sie innym osobom w podobnej sytuacji?
Dla mnie to ewidentnie uprawianie spamu na forum. Do zamkniecia sie tylko nadaje.
Nie będę już przyjmował krytyki odnośnie tego tematu (tak wiem, jestem piękny, wspaniały, nie przejmuję się zdaniem innych..). Dla tych, którzy zrozumieli intencję jego powstania może on być naprawdę ciekawym miejscem. Pozostałe osoby niech po prostu trzymają się od niego z daleka.

Cytat:
Uporzadkowania podobnych tematow powstajacyh na forum. Tak mozna sie dowiedziec z Twojej wypowiedzi. W jaki sposob? Bo ja to widze tak. Na przykladzie pisze: Dajesz 4 linki do dyskusji w jednym poscie. Zaczyna sie dyskusja na pierwszy. Po dwoch, trzech postach ktos zaczyna dyskusje na trzeci. Dodatkowo inny uzytkownik wzial sie za analize drugiego, a w miedzy czasie znowu ktos odpowiada na pierwszy. I co sie z tego robi? Chaos i smietnik jeszcze wiekszy niz na... smietniku. I to jest dobre wedlug Ciebie?
Może gdybyś przebywał na forum tyle to ja (chodzi mi o częstotliwość) widziałbyś, ile razy podobne linki umieszczane były w różnych tematach. I jak często na jakiś z nich rozpoczynała się dłuższa dyskusja - ani razu. Temat należy traktować jak przykładowo topic o filmiach w dziale humor, albo śmiesznych tekstach. Jeśli jakiś temat zainteresuje kogoś w szczególności, może sobie i założy osobny topic, nic w tym złego.

Cytat:
Napisany przez Mich@ł
Ludzie, ja już z Wami nie mogę...
Gdzie nie wejdę, tam wiesza się psy na autorze tematu rozprawiając o sensie istnienia tegoż tematu.
Nie przesadzacie trochę?
Interesuje mnie temat - czytam. Nie interesuje mnie - omijam, a nie wchodzę, żeby dodać swoje 3 grosze, co spowoduje zapewne kolejny konflikt.
Za niedługo do każdego zakładanego tematu będzie dodawana ankieta typu:
"Czy uważasz, że ten temat jest zbyt offtopowy, żeby znaleźć się w dziale Off Topic?
1. Tak
2. Nie
3. Nadaje się do śmietnika
4. Pasuje do innego działu forum"

Wbijcie na luz, bo czytanie użalań się o tym, że tematy odbiegają od tematyki forum robi się nudne. Wchodzę do jakiegoś tematu, bo interesuje mnie wszystko, co jest związane z jego tytułem, a nie wątki poboczne o sensie istnienia tematu, które przeradzają się w wątki główne.

:/
Wiesz co, to co napisałeś powinno być chyba wywieszone gdzieś przy wejściu na forum. Są to tak proste i oczywiste zasady, że naprawdę nie mogę pojąć, co jest w nich tak niezrozumiałego dla kilku osób...

Jeszcze jedna refleksja - może brutalna - naszła mnie, jak to czytałeś. Ale napiszę to, bo ostatnie kilka dni wskazują, że - też będąc brutalnym - niektóre osoby 'zapominają gdzie ich miejsce'..

Otóż od trzymania porządku na forum i w ogóle od całej organizacji forum są moderatorzy i administratorzy. To oni decydują o tym, co może mieć tutaj miejsce, a co nie i jak całość będzie wyglądać. Z pewnych względów określone osoby na takie stanowiska zostały wybrane i teraz czy to się podoba czy nie, tak po prostu jest.

Naturalnie każdy użytkownik może - a nawet powinien - zgłaszczać swoje propozycje i uwagi odnośnie funkcjonowania forum. Ale zgłaszać, a nie nieustannie krytykować - po kilka razy i w ten sam zawsze sposób, to samo - i nie podważać decyzji osób, które w tej jednak hierarchii, która po prostu istnieje, stoją wyżej od niego.

Nigdy nie chciałem wprowadzać podziału na lepszych czy gorszych użytkowników forum, bo uważam, że jego społeczność tworzą wszyscy i każdy ma ważny wkład w jego istnienie. Jednak pewien podział jest i nie ma sensu go ukrywać. To moderatorzy i administratorzy podejmują ważne dla organizacji forum decyzje, pozostali użytkownicy mogą co najwyżej w ich podejmowaniu im pomagać. W pewnym stopniu i pewnym zakresie. Ostatnio jednak kilka osób posuwa się za daleko, a na to też trzeba odpowiednio we właściwym momencie reagować..

Stary 20.07.2006, 23:33   #12
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Hahaha, to jest wlasnie bardzo dobry moment na fundusze (wlasciwie to byl do wczoraj - dzisiaj juz poszlo w gore). Szykuje sie wlasnie korekta ktora dzisiaj sie zaczela (tylko polowa moich oszczednosci zdazyla sie wymienic na Skarbca, druga polowa ktora poszla na City kupi sie po wyzszej, dzisiejszej cenie).

Generalnie to polecam poczytac o mBanku, eKoncie i najwazniejsze Supermarket FI.

Krotko mowiac jak masz mozliwosc szybko zainwestowac w FI to tak zrob (ja osobiscie inwestuje w Skarbiec i City, oczywiscie oba fundusze akcji). Do poczatku sierpnia sa raczej optymistyczne prognozy, wiec wchodzac w dolku mozna sporo zyskac na korekcie. Osobiscie radze Ci wybrac fundusz:
1) z szybka realizacja zlecen (niestety City w mBanku to 2 dni, Skarbiec to 1 dzien, w ktore modlisz sie zeby roslo jak sprzedajesz i malalo jak kupujesz, bo dyspozycja na okreslona kwote jest wydana i zostanie w ciemno zrealizowana po stawkach z tamtego dnia).
2) duzo czytaj, przegladaj informacje, ogladaj wykresy (kProbe np. SFI w mBanku pozwala sporo ogladac, w co procentowo ludzie lokuja, jest forum na ktorym mozna obejrzec 'nastroje' itd.

I na koniec - w gieldzie, FI i innych tego typu jest stara zasada - tanio kupic drogo sprzedac i tak w kolko. W Funduszach jest akurat mniej iteracji - tutaj czesto mowi sie o zasadzie kup, zakop, zapomnij, ale tez mozna grac dosc dynamicznie tylko 'z lagiem', bo transakcje zwykle jednak maja pewien bufor.

Tak wiec gdybys ten temat zalozyl tydzien temu, to moglbys walic w ciemno bo byl akurat dolek i zysk byl w zasadzie prawie pewny. Teraz widac ze wykresy wychodza z dolka i troche sie zarobi, tylko pytanie czy sie zalapiesz i nie wejdziesz np. na gorce, wtedy bedzie to kiepskie wejscie.

I na koniec - uwazam ze Skarbiec to dobry wybor (dzisiaj poszedl + 2.43%). Moze nie ma najlepszych wynikow, ale wydaje sie najstabilniejszy z tych lepszych funduszy akcji.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2006, 00:22   #13
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dajcie mi ta kase, ja juz sie pomartwie jak zainwestowac
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2006, 09:24   #14
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zacznij bawic sie w Airsoft :

http://wmasg.pl/artykuly.php?artykul=4

Tam pieniedzy nigdy nie jest za duzo i zawsze mozna cos dokupic, poprawic ;-)... Najbardizej zamozni maja bron, sprzet i oporzadzenie za grube dziesiatki tysiecy...

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.07.2006, 09:35   #15
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja powiem tyle:

Przy okazji takich problem***243;w:
http://forum.cdrinfo.pl/off-topic/60...jego-syna.html temat tego postu powinien by***263; troch***281; inny.

Poza tym, rada mojego profesora z finans***243;w: "zdradz***281; Wam sekret jak zarabia***263; na gie***322;dzie, s***322;uchajcie uwa***380;nie: kupujcie tanio, sprzedajcie drogo".

Poza tym wska***378;niki, statystyki, publikacje na temat funduszy i sp***243;***322;ek akcyjnych i powiniene***347; sam jakie***347; wnioski wyci***261;gn***261;***263;.

Tyle ode mnie.

Cytat:
Napisany przez woitas
(...)
rozumiem, ***380;e te zagadnienia mo***380;e i s***261; wa***380;ne dla ciebie, ale czy nie lepiej by by***322;o, gdyby***347; za***322;o***380;y***322; jeden temat i tam porusza***322; nurtuj***261;ce ci***281; zagadnienia?
Jest przecie***380; ju***380; taki temat: Nabijanie post***243;w...

Ostatnio zmieniany przez Kris : 21.07.2006 o godz. 10:09
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: