![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#46 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
Jak myślicie ile jeszcze moze potrwac, ta mam nadzieje korekta na giełdzie...
To juz chyba z miesiac czasu trwa i ciągle spadki... Juz dawno nie bylo tak zle ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#47 | |
vel Shah
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
Cytat:
![]() może nowy tydzień przyniesie dobre wieści. mam trochę akcji KGHM'u ale trzymam je zawzięcie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.08.2007
![]() |
Niewiele wskazuje na to, żeby kryzys na amerykańskim rynku kredytów hipotecznych o podwyższonym ryzyku, który obecnie jest podstawowym źródłem obaw dla rynków, mógł zostać szybko zażegnany.Bezpośrednio nie ma wpływu na nas, więc za parę dni zapomnimy o USA
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 07.11.2002
![]() |
Od kiedy śledze notowania giełdowe to czegoś takiego jeszcze nie widziałem
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciekawe ile to potrwa..
![]() |
#51 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Jazda w dół trwa nadal ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
spokojnie, to tylko korekta, spokojnie
![]()
![]() |
#53 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Mnie najbardziej podoba***322;a si***281; korekta po debiucie BSK.
![]() Ledwo na zero wyszed***322;em. ![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja czulem w kosciach ze korekta nie przyjdzie w tym roku w maju tylko pozniej. Chocby dlatego ze jedna dosc odczuwalna byla w lutym a wszyscy spodziewali sie jej wlasnie w maju. Tak wiec mogla byc przed majem lub po maju
![]() Ja jednak patrzac zupelnie neutralnie na rynek oceniam ze nasza gielda w tej chwili jest niedowartosciowana jezeli chodzi o perspektywy gospodarcze momentu w ktorym jestesmy. Natomiast USA w moim odczuciu sie wypalaja. Niestety przecena spolek na swiecie relatywnie obnizy wycene rowniez naszych spolek i choc moim zdaniem powinna obnizyc mniej niz w USA, to obniza wiecej. Inwestowanie teraz to IMO ryzyko, choc jak juz sie ma akcje to lepiej nie wykonywac pochopnych ruchow. Mozna sobie powtarzac slowa Warrena - "najlepszym horyzontem czasowym inwestowania w akcje jest wiecznosc" i wylaczyc notowania. I dzisiaj nikt raczej nie powinien liczyc ze go gielda wyzywi. Gielda IMO powinna sluzyc raczej do 'zakopywania kasy' niz do spekulacji. Chyba ze ktos umie ... To jest fajne. Z dosc wczesnego etapu zwaly/korekty. http://www.youtube.com/watch?v=qC3YO....org%2Fblog%2F Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 18.08.2007 o godz. 22:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
gadasz jak telewizor a prawda jest taka, ***380;e grupa cwaniak***243;w z miliardami dolar***243;w wie co si***281; stanie na gie***322;dzie ju***380; dzie***324; wcze***347;niej, bo sami tym steruj***261;. gie***322;da od zawsze s***322;u***380;y do okradania biedak***243;w a tych nigdy na niej nie zabraknie, tak jak graczy w kasynie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Ed trafi***322;e***347; w sedno
![]()
![]() |
#57 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obecnie mam ulokowane pieniadze w 2 funduszach AIG FIO AKCJI i BPH FIO DYNAMICZNYCH SPÓŁEK(w ten juz nie wkladam kasy, bo jest bardzo ryzykowny, ze tak napisze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
forumholiczka
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja w***322;a***347;nie wype***322;ni***322;am wniosek o korzystanie z SFI w mbanku, na razie zamierzam zainwestowa***263; w jakie***347; 2 fundusze zr***243;wnowa***380;one - jednym b***281;dzie unikorona, na drugi si***281; jeszcze nie zdecydowa***322;am
![]() |
#59 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Ja bym sie na waszym miejscu wstrzymal na wyklarowanie sytuacji. Poki co wszystkie globalne problemy finansowe sa zamiatane pod dywan (klopoty z kredytami hipotecznymi w USA, wiszaca grozba wlania na rynek bilionow $ przez Chiny, ktore zgromadzily ogromne dewizy). A stop procentowych w nieskonczonosc obnizac sie nie da.
Wbrew powszechnej opinii uwazam ze wycena PL spolek (oczywiscie nie wszystkich) wcale nie jest zawyzona, ale caly rynek dziala na zasadzie wyceny relatywnej. Jezeli USA by tanialo to inwestorom miedzynarodowym oplaca sie sprzedac akcje w Warszawie i kupic w NY. A to oznaczaloby ruchy w dol rowniez w Warszawie. Pieniedzy czekajacych na wejscie na gielde jest rowniez coraz mniej. Redukcje w IPO coraz mniejsze, korekty coraz czestsze mimo ze fundy notuja rekordowe wplaty, debiuty w wiekszosci dosc slabe, DWS top 25 MiS sie otworzyl, czyli jednak klienci TFI tez potrafia zbywac swoje jednostki reagujac na sytuacje na rynku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
OK, to mo***380;e poprosz***281; kogo***347;, kto siedzi w temacie o rad***281;.
Mam do zainwestowania i my***347;l***281; o funduszach. 50% chc***281; wrzuci***263; w jaki***347; inwestuj***261;cy nieagresywnie, 50% w fundusz inwestuj***261;cy agresywnie. My***347;la***322;em o: - PKO/Credit Suisse Stabilnego Wzrostu lub PKO/Credit Suisse Strategicznej Alokacji - PKO/Credit Suisse Akcji PKO bo mam tam konto i mog***281; ***322;atwo da***263; zlecenie. Jakie***347; inne propozycje? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|