Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gdzie jest plac "pod żyrafą" w Tychach? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gdzie-jest-plac-zyrafa-tychach-66683/)

epol 22.07.2006 15:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Nie udawaj głupiego..

Chyba, że kompletnie ostatnich tematów na forum nie śledzisz, wtedy mogę to zrozumieć. Jeśli nie jest to prowokacja, a rzeczywiste pytanie, to dla mnie nie ma problemu. Ale dla kilku osób na forum właśnie popełniłeś przestępstwo..

Bywam dziennie na forum, ale nie przeglądam wszystkiego.
Nie jest to żadna prowokacja, bo jak widzisz wyżej podałem link do innego forum, gdzie udzielono mi wcześniej bardzo wyczerpującej odpowiedzi. Możesz sobie popatrzeć nawet na datę, godzinę postów, żeby nie było, że to spisek.

Ciągnąc to dalej to nawet przy okazji innego tematu pytałem o plan całej imprezy, bo trochę trudno było coś konkretnego znaleźć na stronach organizatorów.

Jak widać miejsce imprezy, które wszędzie podają jest potoczną nazwą i nie ma go na mapach polski (sprawdzałem w necie, na mapie Cartala i na mapię TomTom z GPSu). Wpisanie tej nazwy do Google też za bardzo nic nie daje, bo nie pojawia się nic konkretnego co to zamiejsce.

Cytat:

Napisany przez radosio
ulica Niepodległosci przy UM.

Dzięki, już dostałem odpowiedź, a wyżej dałem link do niej.

rycho 22.07.2006 15:25

Cytat:

Napisany przez epol
....

Temperatura otoczenia niektórym szkodzi.
Bardziej, niż mi.

andrzejj9 22.07.2006 15:32

Cytat:

Napisany przez epol
Bywam dziennie na forum, ale nie przeglądam wszystkiego.
Nie jest to żadna prowokacja, bo jak widzisz wyżej podałem link do innego forum, gdzie udzielono mi wcześniej bardzo wyczerpującej odpowiedzi. Możesz sobie popatrzeć nawet na datę, godzinę postów, żeby nie było, że to spisek.

Ciągnąc to dalej to nawet przy okazji innego tematu pytałem o plan całej imprezy, bo trochę trudno było coś konkretnego znaleźć na stronach organizatorów.

Jak widać miejsce imprezy, które wszędzie podają jest potoczną nazwą i nie ma go na mapach polski (sprawdzałem w necie, na mapie Cartala i na mapię TomTom z GPSu). Wpisanie tej nazwy do Google też za bardzo nic nie daje, bo nie pojawia się nic konkretnego co to zamiejsce.

W takim razie przepraszam za podejrzenia. Tyle ostatnio ataków na mnie i różnych prowokacji, że robię sie zbyt podejrzliwy :piwo:

A co ciekawe - najczęściej mi się 'dostaje' właśnie za to, że bronię tematów takich, jak ten.. ;)

epol 22.07.2006 15:33

Cytat:

Napisany przez rycho
Cytat:

Napisany przez epol
....

Temperatura otoczenia niektórym szkodzi.
Bardziej, niż mi.

Nie no. Co z Wami się ludzie dzieje? :hmm:

epol 22.07.2006 15:34

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W takim razie przepraszam za podejrzenia. Tyle ostatnio ataków na mnie i różnych prowokacji, że robię sie zbyt podejrzliwy :piwo:

A co ciekawe - najczęściej mi się 'dostaje' właśnie za to, że bronię tematów takich, jak ten.. ;)

Nie ma sprawy :piwo:

Nie mam zamiaru nikogo atakować :boks:

rycho 22.07.2006 15:36

Cytat:

Napisany przez andrzejj9

He, he...
Za szybko reagujesz.
Odczekaj.
Wypij kawę.
Herbatę?
Odczekaj.
:)

andrzejj9 22.07.2006 15:37

Cytat:

Napisany przez rycho
He, he...
Za szybko reagujesz.
Odczekaj.
Wypij kawę.
Herbatę?
Odczekaj.
:)

Herbata (zielona?) to nie będzie taki zły pomysł. Może wrócę do stanu, kiedy na niektóre rzeczy potrafię nie zwracać uwagi.. :)

Air 22.07.2006 16:13

Cytat:

Napisany przez REi
Tychow nie Tych... a najmniejsze tez nie jest :P

Wg mnie obie formy są poprawne

http://portalwiedzy.onet.pl/polszczy...l&ch=1&x=0&y=0

do Tych może trochę archaiczne

W Tychach (przejazdem) jestem codziennie :) Pracuję w Bielsku

rycho 22.07.2006 16:25

Cytat:

Napisany przez Air

Udaje Ci się omijać Gliwice?
Dla mnie Śląsk to Gliwice:'( :'( :'( i jego mikrosatelity.
I pies je...(trącał ) autostradę.
Normalną drogą jechałem w mniejszym tłoku i szybciej.

Weron 22.07.2006 16:42

Cytat:

Napisany przez Air

Nie wiem co to jest za slownik ale kiedys na programie pierwszym polskiej telewizji byl taki teleturniej z jezyka polskiego, w sobote kolo poludnia to lecialo. Zapraszali po trzy osoby z roznych dziedzin np. muzyki i ich maglowali. Wlasnie byla poruszona sprawa tej miejscowosci. Poprawna forma to Tychow. Ekspertem byl jakis profesor z polskiego. Taki facet wysoki, szczuply, starszy w okularach. Nie pamietam nazwiska.

REi 22.07.2006 16:47

Od kad pamietam to w moim miescie mowi sie Tychow - kiedys Miodek sie wypowiadal i mowil ze niby powinno byc 'Tych' ale ze od setek lat mieszkancy mowia 'Tychow' to ta forma winna byc uznawana za poprawna.

rycho 22.07.2006 16:53

Cytat:

Napisany przez Weron
Nie wiem co to jest za slownik ale kiedys na programie pierwszym polskiej telewizji byl taki teleturniej z jezyka polskiego, w sobote kolo poludnia to lecialo. Zapraszali po trzy osoby z roznych dziedzin np. muzyki i ich maglowali. Wlasnie byla poruszona sprawa tej miejscowosci. Poprawna forma to Tychow. Ekspertem byl jakis profesor z polskiego. Taki facet wysoki, szczuply, starszy w okularach. Nie pamietam nazwiska.

Telewizja łże.
Kiedyś "radio" też się nie odmieniało.
Język nasz jest ponoć żywy i nic juz mnie nie zdziwi.
Zresztą co tu dużo gadać.
Jest Ostrów Wielkopolski. (grzeniu :piwo:)
Jest Ostrów Mazowiecka.

Patrix 22.07.2006 17:26

Cytat:

Napisany przez REi
Nieeeee... :fiu:

Taa Tychy, Tychów, tyskie - wszyscy tak określają żadne 'Tych'...

Co do Tychów, robie tam zakupy w Tesco/Real pare razy w kinie byłem (Andromeda chyba), tam też miałem jazdy i zdałem prawko hehe
Co jakiś czas jestem tam samochodem :)

Aaaa no i jak tam Paprocany czynne ? bo wieki mnie tam nie było ;)

Nie ma to jak tyski browar :rotfl:

Predi 22.07.2006 17:40

yyyyh....

sproboje nakreslic problem, dla ludzi "obeznanych" w internecie pytanie gdzie jest "...." wydaje sie smieszne,
tak dla ludzi z reala smieszne wydaje sie pytanie gdzie jest.... co za roznica gdzie w Tychach jest ten plac.... 5, 10 min tramwajem w ta czy tamta, na miejscu spokojnie byle przechodznia spytasz.... (jezeli chodzi o forum, to spokojnie mozna bylo do @Rei podeslac priva... mieszkaniec powinien wiedziec ;) )

ps. powyzszy post nie ma na celu nikogo urazic, przedstawiam tylko swoja opinie
pss. a @rycha trzeba rozumiec :piwo: , w koncu to rycho :)
psss. zeby potem nie bylo hasla "dzieci komputera" jako okreslnie tych, co wyjda na ulice i nie wiedza co gdzie i jak ;) :D

rycho 22.07.2006 17:40

Cytat:

Napisany przez Patrix
Taa Tychy, Tychów, tyskie - wszyscy tak określają żadne 'Tych'...

Co do Tychów, robie tam zakupy w Tesco/Real pare razy w kinie byłem (Andromeda chyba), tam też miałem jazdy i zdałem prawko hehe
Co jakiś czas jestem tam samochodem :)

Aaaa no i jak tam Paprocany czynne ? bo wieki mnie tam nie było ;)

Nie ma to jak tyski browar :rotfl:

Dlaczego?
No dlaczego?
Tak sie utarło w Waszych stronach?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:02.