Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gdzie jest plac "pod żyrafą" w Tychach? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gdzie-jest-plac-zyrafa-tychach-66683/)

REi 22.07.2006 17:55

Cytat:

Napisany przez rycho
Tak sie utarło w Waszych stronach?

Mozna tak powiedziec - po prostu zawsze sie tak mowi - nikt wychowany w Tychach nie powie 'jestem z tych" i tyle. :D

Cytat:

Napisany przez Predi
5, 10 min tramwajem w ta czy tamta, na miejscu spokojnie byle przechodznia spytasz

U nas nie ma tramwajow sa natomiast trolejbusy - takie krzyzowki miedzy tramwajem a autobusem (przynajmniej nie sa takie ciasne jak tramwaje :P)

Predi 22.07.2006 17:57

Cytat:

Napisany przez REi

U nas nie ma tramwajow sa natomiast trolejbusy - takie krzyzowki miedzy tramwajem a autobusem (przynajmniej nie sa takie ciasne jak tramwaje :P)

jeden ciul :D a co to trolejbus to chyba kazdy wie ??? ;)

rycho 22.07.2006 18:14

Cytat:

Napisany przez Predi
jeden ciul :D a co to trolejbus to chyba kazdy wie ??? ;)

To nie jest jeden ciul.
Trolejbus nie budzi nikogo.
Byłem w MW na stoczni w Gdyni.
Trzeba uważać gdzie sie kladziesz spać.
Trolejbus nie zbudzi.

Predi 22.07.2006 18:32

eee tam w Lublinie tak sie tlucze ze zbudzi :D

andrzejj9 22.07.2006 18:38

Cytat:

Napisany przez rycho
To nie jest jeden ciul.
Trolejbus nie budzi nikogo.
Byłem w MW na stoczni w Gdyni.
Trzeba uważać gdzie sie kladziesz spać.
Trolejbus nie zbudzi.

Kiedyś się zastanawiałem, jak się tym jeździ (wiem, bardzo na temat ;) ).. Tzn. jak się jeździ tak, żeby.. nie 'zgubić' drutów napędzających.. Przecież linii żadnych na drodze namalowanych nie ma..?

rycho 22.07.2006 18:39

Cytat:

Napisany przez Predi
eee tam w Lublinie tak sie tlucze ze zbudzi :D

No w Lublinie to nie byłem
To gdzieś pod Ułan Bator?
Że tam prąd mają w tych jurtach.
Tego nie wiedziałem.

Mac i malaczarna!
Macie prąd?

Patrix 22.07.2006 18:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kiedyś się zastanawiałem, jak się tym jeździ (wiem, bardzo na temat ;) ).. Tzn. jak się jeździ tak, żeby.. nie 'zgubić' drutów napędzających.. Przecież linii żadnych na drodze namalowanych nie ma..?

Kierowcy mają ściśle wytyczoną drogę, ramie może być dość długie (teleskopowe) a jak już wyjedzie...no to nie wiem co dalej nigdy niw widzałem :>

@rycho
Wszyscy w promieniu 50km od Tychów w 90% przypadków wymawiają poprawnie. No ale rycho jak Chuck Norris :rotfl:

rycho 22.07.2006 19:35

Cytat:

Napisany przez Patrix

@rycho
Wszyscy w promieniu 50km od Tychów w 90% przypadków wymawiają poprawnie. No ale rycho jak Chuck Norris :rotfl:

A skąd oni wiedzą, że poprawnie?
Ja mówię na przykład kartofel.
Inny ziemniak.
Inny jeszcze pyra.
No i co?
Cytat:

Napisany przez Onet
kontrowersje budzi nadal tłumaczenie słowa "Kartoffel". Eksperci są podzieleni, czy chodzi o ziemniaka czy może jednak autor miał na myśli osobę, określaną u nas mianem "buraka".

A innemu burak.
Prawda jest jedna.
Rei pochodzi z "Tych Tychów", bo innych na razie nie znamy.
Te Tychy są wlasciwą nazwą.
I określenie jadę do Tych Tychów jest właściwe.

Air 22.07.2006 19:55

Cytat:

Napisany przez rycho
Udaje Ci się omijać Gliwice?
Dla mnie Śląsk to Gliwice:'( :'( :'( i jego mikrosatelity.
I pies je...(trącał ) autostradę.
Normalną drogą jechałem w mniejszym tłoku i szybciej.

rycho, teraz omijasz calutkie Gliwice, już nie musisz jechać Adolf Hitler Strasse przygotowanej pod czołgi. A4 jest już cała od Krakowa do Wrocławia, omijasz wszystkie miasta.

REi 22.07.2006 21:28

Cytat:

Napisany przez Patrix
Kierowcy mają ściśle wytyczoną drogę, ramie może być dość długie (teleskopowe) a jak już wyjedzie...no to nie wiem co dalej nigdy niw widzałem :>

Owe ramiona (bo sa 2 - w przeciwienstwie do tramwajow ziemia tutaj nie moze robic za uziemeinie) sa odpowiednio lozyskowane i moga sie wychylac w lewo i prawo - dzieki temu nawet jak trzeba wyminac fragment trasy po przeciwnym pasie to trolejbus nie gubi kontaktu z trakcja a kiedy kontakt jednak straci to po prostu staje :D kierowca musi wtedy nastawic ramiona spowrotem uzywajac lin przyczepionych do ich koncow ^^

Patrix 22.07.2006 22:16

Cytat:

Napisany przez Air
już nie musisz jechać Adolf Hitler Strasse przygotowanej pod czołgi.

Chyba wiem, o którą drogę chodzi jechałem tam ze śląska na dolny śląsk, droga tak jakby z płyty, jadąc słychać podwozie bumbum...bumbum...:taktak:

andrzejj9 22.07.2006 22:19

Cytat:

Napisany przez REi
Owe ramiona (bo sa 2 - w przeciwienstwie do tramwajow ziemia tutaj nie moze robic za uziemeinie) sa odpowiednio lozyskowane i moga sie wychylac w lewo i prawo - dzieki temu nawet jak trzeba wyminac fragment trasy po przeciwnym pasie to trolejbus nie gubi kontaktu z trakcja a kiedy kontakt jednak straci to po prostu staje :D kierowca musi wtedy nastawic ramiona spowrotem uzywajac lin przyczepionych do ich koncow ^^

jakiś ups by się w takim razie przydał ;)

Patrix 22.07.2006 22:25

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
jakiś ups by się w takim razie przydał ;)

a mi się wydaje, że jednak mają akumulatory na wypadki awaryjne ale korzystaja z trakcji - co to by sie stało gdyby prądu zabrakło... ;)

radosio 22.07.2006 22:42

Cytat:

Napisany przez Patrix
Aaaa no i jak tam Paprocany czynne ? bo wieki mnie tam nie było ;)

jasne, ze czynne. co roku bawie sie tam na Festiwalu Muzycznym im. Ryśka Riedla :spoko:

andrzejj9 22.07.2006 22:49

Cytat:

Napisany przez Patrix
a mi się wydaje, że jednak mają akumulatory na wypadki awaryjne ale korzystaja z trakcji - co to by sie stało gdyby prądu zabrakło... ;)

No pewnie to samo, co dzieje się we Wrocławiu z tramwajami, jak jest awaria prądu - blokują całe miasto ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03.