![]() |
Cytat:
Robi się to tak: Panel sterowania => Ekran => Ustawienia => Zaawansowane => Karta => Właściwości => Sterownik => Aktualizuj sterownik => Zainstaluj z listy => Nie wyszukuj... => Z dysku => Wchodzisz do katalogu z dentaki i intalujesz. A i jeszcze jedno. Trzeba zrobić patch również plikiem SoftQuadro w2k (dla 2k i XP) albo w9x (dla 98, ME). Jeśli tego nie zrobisz klapa. |
Ilość załączników: 1
JJJJEEEESSSSTTTTT!!!! Udało się. Użyłem Detonatorów 40.71. Komp działa super! POrobie jeszcze benchmarki i dam screen'a. :chytry:
|
Ilość załączników: 1
Mi sie nie udalo przerobic mojego Gf2MX400 - patchowaie ok, potem v NvStrap Driver moge ustawic zeby wykrywalo jako quadro ale ni mam takiej opcji jak 'Professional Quadro capabilities' (zalczam obrazek), tyle ze po restarcie wykrywa mi jako quadro i po instalacji recznej sterow mam 0-wy przyrost wydajnosci.
Ma ktos jakies pomysly? |
jak komlega z pokoju obok sie obudzi jutro to tez znowu poproboje u niego... narazie wykrylo jako quadro ale po instalaci sterow, znowu wrocilo do gt4ti
|
mnie sie udało przerobić gf2mx200@Quadro2 MXR/EX
zero problemów z nv4_mini.sys (45.23) wyższych sterów nie próbowałem... |
cholera, mam watpliwosci co do GF4 Ti, dla tej karty jednak trzeba najpierw patchowac skryptem NVStrap antiprotection, a potem SoftQuadro4 ;p
dla pozostalych zostaje nadal tylko NVStrap antiprotection :) |
Ilość załączników: 2
wszystko dziala :)
ja nie wiem co wy kombinujecie :D nv4_mini.sys (v52.16) spatchowany za pomoca skryptu NVStrap antiprotection (Win2k/XP) Kod:
Browsing for file nv4_mini.sys... selected 6.14.10.5216, 1550043 bytes |
no ja mam GF4MX440@Quadro 4 550 52.16 i 53.03 dzialaja
Yankee - rozpakowalem cale exe (instalator) i nie grzebalem w pliku i nie chcial sie zrobic...nie wiem...dziwna sprawa. A tak wogole to jakie sa najlepsze stery do tych kart (GF4, GF4@Quadro) Co do krecenia to podkrecilem wszystko na maxa - tzn. na maxa byle nie bylo artefaktow! |
hmm u mnie tez nie poszlo z wersja 52.16
skrypt NVStrap antiprotection idzie, ale juz SoftQuadro4 wywala ze "has not been succesfully executed" PS. Bawilismy sie z kolega z pokoju obok na jego kompie (GF4Ti4200 creativa) |
kraluk, wyslij mi ten plik (naturalnie spakuj go), ale bezposrednio po wypakowaniu z instalatora, ma byc "czysty" ;)
EDIT: juz nie wysylajcie mam ta wersje z CHIP CD i... Kod:
Cytat:
|
Cytat:
|
a tak nie na temat, ale posredno :)
wlasnie baielm sie w oc grafiki... i podrasowalem pamiec o 100mhz a procka o 76mhz temperatura skoczyla tylko o jakies 11 stopni podczas 3dmarka 2003 i tak sie zastanawialem... co bardziej krecic pamiec czy procka? co da lepszy efekt... |
eeee... a moze patchujecie po raz ktorys ten sam plik?
taki zabieg przeprowadza sie raz na tym pliku |
ja jechalem na 52.xx, a teraz jade na 53.03 i dziala
chociaz jak chcialem ponownie zrobic (spatchowac plik) to nie moglem Kod:
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:09. |