Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2004, 13:43   #16
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez adixo
Używam GG tylko do krótkiego pogadania, także nie zmieniam
dla mnie GG, Tlen, czy Konekt to jeden czort bajery mi nie potrzebne :cool:
Wbrew pozorom akurat konnekt jest znacznie wygodniejszy

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2004, 15:31   #17
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Wbrew pozorom akurat konnekt jest znacznie wygodniejszy
Nie instalowałem go to nie wiem w czym może być wygodniejszy - może masz rację nie będę zaprzeczał, ale abym mógł zamienić z kimś ze dwa zdania nie będę się teraz przerzucał na konnekt.
Zresztą większość moich znajomych ma telefony służbowe, sam mam pakiet 220 darmowych minut, a np. gdy podałem swój numer GG tu na forum to i tak jak ktoś coś chce to piszę na priva lub maila
Sam zresztą jak widzisz po dacie mojej rejestracji staram się nie pisać postów aby nabijać sobie licznik, chociaż na forum jestem prawie codziennie, chyba że jestem pod wpływem to wtedy jest różnie
pozdrawiam
adixo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 07:48   #18
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
refresh

hej!
Odświeżyłem sobie temat o Konekcie ponieważ sam biore się za jego instalacje bo chce spróbować czegoś innego niż GG. Może czegoś bardziej stabilniejszego i bez głupawych reklam.

Nie mam pojęcia o tym progsie... może jakieś sugestie?

Ściągam "pełną paczkę" i "wtyczki". Jak zainstalować ten program? Na włączone GG?
Nie wiem wogóle na jakiej zasadzie program staje się klientem GG itp.
O co tu wogóle chodzi? Krok po kroku jak obsłużyć ten program?
thx

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 17.09.2004 o godz. 07:56
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 07:57   #19
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Może TO
A GG można mieć bez reklam

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 07:58   #20
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
gg wogole odinstaluj, podczas instalacji upewnij sie ze zazanczyles obsluge sieci gg (domyslnie jest jeszcze jabber i tlen - to juz wedle upodobania)
pozatym
http://www.konnekt.info/ ->download->katalog->kIEView->emotikony i wybierz te ktore Ci pasuja (folder z emotami przenosisz potem do konnekt/emots i w konfigu konnekta przelaczasz na te ktore wlasnie przeniosles)
poza tym po instalacji pogrzeb w opcjach i dostosuj sobie konnekta wedle upodoban

Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 17.09.2004 o godz. 13:22
DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 08:23   #21
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
hej!
Odświeżyłem sobie temat o Konekcie ponieważ sam biore się za jego instalacje bo chce spróbować czegoś innego niż GG. Może czegoś bardziej stabilniejszego i bez głupawych reklam.

Nie mam pojęcia o tym progsie... może jakieś sugestie?

Ściągam "pełną paczkę" i "wtyczki". Jak zainstalować ten program? Na włączone GG?
Nie wiem wogóle na jakiej zasadzie program staje się klientem GG itp.
O co tu wogóle chodzi? Krok po kroku jak obsłużyć ten program?
thx
no, wreszcie pomyslales normalnie ciapus .
Konnekt dziala jako osobny program - instalujesz go w zupelnie osobnym folderze - jakim tylko chcesz, uruchamiasz i w opcjach po kolei wszyskto ustawiasz, wszystko jest, ze tak powiem "do domyslenia sie"
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 08:57   #22
mello
m3llO

Data rejestracji: 09.05.2004
mello w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pkx666
miranda! ...i nie ma mocnych!
miranda = gg + icq + jabber/wpkontakt + tlen + prawie wszystko inne
www.miranda.kom.pl

tylko niestety link nie dziala juz od kliku dni prubuje sie dostac na stronke
mello jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 09:45   #23
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[...tu coś było ale się zmyło...]

jak potrzebujesz czegoś do mirandy a znasz angielski to zapraszam na stronę www.miranda-im.org
gdybyś czegoś nie znalazł to daj znać ale wracam dopiero w niedziele w nocy

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 10:18   #24
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
konnekt jest interesujacy - niestety bardzo wolno sie rozwija, nie stworzyl wokol siebie grona maniakow-entuzjastow, wtyczki pisze praktycznie jedna osoba - komunikator skazany na wymarcie :/

probowalem go pare godzin - braklo mu wielu drobnych elementow, a to co bylo -szwankowalo - przesylanie plikow, sortowanie listy, opisy na liscie itp - choc nie powiem ze dla kogos przesiadajacego sie z BEZNADZIEJNEGO [prymitywnego, pozbawionego jakichkolwiek udogodnien komunikatora dla biurw...] GG konnekt moze wydac sie rewolucja...

konnekt w tej chwili prezentuje poziom zaawansowania komunikatora Tlen dwa lata temu
od kiedy pojaiwla sie wtyczka .scm do tlena dodajaca opcje jednego okna rozmowy z zakladkami wiedizalem ze nie chce go zmienic na nic innego... reszta pluginow tez jest w cyc - tlen.vel.pl [czy jak oni sie tam zwa teraz] to jedna z wielu wartosciowych stron o tym komunikatorze
jednym z 'powodow' jaki znam dla ktorego ludzie od tlena uciekaja jest dosc nieciekawa defaultowa szata graficzna... wiem ze ludzie sa leniwi lub im slon na talent plastyczny nadepnal - ale kurcze - upodobnienie go do gg to jakies... 2 minuty [lacznie z emotkami itp], drugim jest syndrom Opery - kazdy kto sprobowal tlena [no, prawie kazdy] natychmiast zaczyna przekonywac innych ze gg to gowno... a ludzie sie wtedy bronia

ps. miranda sucks
Stary 17.09.2004, 10:42   #25
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja jestem w jakis sensie fascynatem konnekta, czuje sie z nim dobrze a pracuje na nim od czasow powstania tego komunikatora.
Ja mam powiedzenie, ze kazdy chwali swoje... ale oprocz tego co wymienil Sid, aktualizacji jest niewiele (pojawiaja sie jednak raz na jakis czas, przynaszac "rewolucyjne" zmiany i poprawki), p2p w konekcie mam wylaczone wiec nie wiem jak dziala przesylanie plikow, jedno co mi sie cholernie podoba w konnekcie, a nie odnalzalem tego w innych komunikatorach, to dostep do szerokiego pasma obslugi sms, mozna sobie skonfigurowac wszytskie sieci w polsce i zagranica, uslugi, hasla, do tego konnekt potrafi wycinac reklamy (jesli to mozliwe w danej sieci)... smsuje sie doskonale! akurat to polecam!
Stary 17.09.2004, 10:54   #26
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
[...]od kiedy pojaiwla sie wtyczka .scm do tlena dodajaca opcje jednego okna rozmowy z zakladkami wiedizalem ze nie chce go zmienic na nic innego... reszta pluginow tez jest w cyc - tlen.vel.pl [czy jak oni sie tam zwa teraz] to jedna z wielu wartosciowych stron o tym komunikatorze [...]

ps. miranda sucks
pozwole sobie z kolegą nie zgodzić oczywiscie apropo smierdzenia mirandy
nie wiem jak u ciebie ale u mnie nic nie smierdzi - moze czas umyc klawiature
a tak serio to
  1. miranda takze ma okno konwersacja z zakladkami - wtyka tabsrmm zamiast srmm
  2. miranda obsluguje wiecej protokolow a przynajmniej wazny dla mnie icq
  3. ma wiecej wtyczek pozwalajacych zrobic z niej cuda
  4. minimalnie skonfigurowana miesci sie praktycznie na dyskietce i mozna jej uzywac wszedzie bez instalacji
  5. etc etc niestety nie mam czasu na wiekszy opis musze zmykac papap

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 12:28   #27
Victorek
Nadszyszkownik

Data rejestracji: 27.09.2002
Victorek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja Konnekta używam już dość długo (rok? może dłużej). Poprostu jedna z kolejnych "rewolucyjnych" wersji GG z milionem emotikon zaczęła mi się koszmarnie ślimaczyć, więc poszukałem czegoś prościutkiego z obsługą GG. Konnekt wtedy nie obsługiwał emotikon, nie przesyłał plików, nie miał konferencji za to wspaniale wysyłał smsy do wszystkich sieci. Po początkowych kłopotach z przyzwyczajeniem się do programu byłem zachwycony jego szybkością i funkcjonalnością. Wtyczek przybywało a ja nauczyłem się instalować tylko te które faktycznie będą mi przydatne. Dziś nadal nie używam kolorowych emotikon, konferencji. Natomiast przesyłanie plików działa znakomicie, smsy nadal śle skutecznie (Plusowcom polecam wtyczkę Miasto Plusa zaś Idealnym wtyczkę Idea mBox). Podsumowując Konnekt oferuje mi w tym momencie dokładnie to czego potrzebuje w formie jaka mi odpowiada i jeszcze troszkę poza tym, gdybym nagle miał jakąś zachciankę Troszkę urósł ale nadal pracuje stabilnie i szybko.
Mogę go z czystym sumieniem polecić kazdemu z was, choćby w celu przetestowania jego możliwości.

www.konnekt.info
Victorek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 19:04   #28
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Konnektu uzywam na XP, więc rzadko. Bakuje mi w nim kilku wfunkcji a najbadizje Wyszukiwania w katalogu GG.
Stary 17.09.2004, 19:06   #29
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
siedzę na AQQ i jest mi z nim dobrze.
obsługuje: AQQ, WPK, Tlen, GG, ICQ.
ostatnio aktualizacje wychodzą praktycznie codziennie.

każdego dnia przy pierwszym odpaleniu sofciku pojawia się na okienko z reklamami.
no i tutaj ciekawa sprawa - niedawno była reklamowana strona... Konnekt'a
byłem lekko zszokowany.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.09.2004, 19:37   #30
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam Konnekta od dawna... ale chciałbym coś bardziej zaawansowanego
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: