Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.04.2003, 12:05   #1
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisal(a)
...nie prowadze konwersacji ktore ktos chcialby podsluchac i nie mam LANa wiec brak szyfrowania mi troche nie przeszkadza
a co ze sniffingiem Sid? wlasciciel serwera tez moze Cie podsluchac. ja tam nie czuje sie w jakis sposob inwigilowany, ale nie widzi mi sie perspektywa, aby ktos czytal co ja napisze. do jakiegos czasu tez mnie to nie obchodzilo, ale ostatnio cos mnie tknelo.

Ostatnio zmieniany przez pepperman : 26.04.2003 o godz. 12:11
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.04.2003, 12:12   #2
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
wlasciciel serwera? ilu jest userow? 4 miliony? wiesz jaka to jest ilosc informacji do przetworzenia? jesli ktos to gdzies zapisuje to jest chory na umysle i przed nim i tak sie nie uchronisz, poza tym - chyba opcja p2p uwalnia cie od przechodzenia przez serwer gg [bo nawet jesli na raz jedzie 10% - to 300000 userow ciezko na jednym serwerze uciagnac...

mam lacze z tepsy - jesli mnie tam podsluchuja to przed tym sie nie obronie - choc staram sie dorwac szyfrator do maila

a gg niech sobie czyta jesli chce - dowie sie o moich problemach i radosciach - co mu po tym?
Stary 26.04.2003, 12:38   #3
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
...jesli ktos to gdzies zapisuje to jest chory na umysle i przed nim i tak sie nie uchronisz...
przy sniffingu nie musi zapisywac. szyfrujac przekaz moze sobie podsluchiwac. zeby sobie polamie.

Cytat:
a gg niech sobie czyta jesli chce - dowie sie o moich problemach i radosciach - co mu po tym?
w sumie tak, ale gorzej jesli przesylasz bardziej poufne informacje. paranoikiem nie jestem, ale skoro mozna zaszyfrowac to czemu tego nie zrobic.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2003, 13:43   #4
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nie wiem czy nie demonizujesz sniffingu - naturalnie ze majac zalozone 'uszy' na routerku w LANie podsluchasz co ci sie zywnie podoba, tak samo na wezle na sieci szkieletowej, tak samo na serwerze gg - pytania:
a) komu sie chce wylawiac z MORZA informacji te jedna jednyna?
b) czy jest to wogole praktycznie wykonalne? (przy sieciach szkieletowych o obciazeniu ~300Mbits praktycznie nie ma mozliwosci kontroli tych informacji)

nie neguje mozliwosci podsluchu sesji gg (mam gdzies nawet zapisana specyfikacje naglowkow pakietow gg - tak zeby wiedziec cczego szukac) - i faktycznie szyfrowanie mila rzecz - ale czy FAKTYCZNIE potrzebna? [moze ci od pgg dodadza wtyczke z pgp?]

rowniez nie jestem paranoikiem - staram sie oceniac programy wg potrzeb i tego do czego ich uzywam - u mnie gg sprawdza sie swietnie i narazie nie szukam alternatywy (choc sprawdzam proponowane przez innych programiki)
Stary 27.04.2003, 00:57   #5
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Do Tomka777

Cytat:
JacoM napisa***322;(a)
Niewiem czy dobrze trafiłem ale chcę podziekowac za pokazanie mi tak fajnej sprawy jaka jest Forum CDRinfo
Jaco z "Gigabitu"
Chyba dobrze trafiles . Spox Jaco, zawsze do uslug. Powiem Ci, ze zam jeszcze wieeeele "fajnych spraw", ale te juz moge pokazac tylko na privie .
Pozdrawiam
Tomek777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2003, 01:11   #6
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Adik napisa***322;(a)
chodzi o to, ze jak laczysz sie z serwerem gg ze statusu niedostepny, to ci ludzie, ktorzy maja zainstalowane pgg widza, ze ci sie zmienia status z niedostepny/niewidoczny na niedostepny/niewidoczny i wiadomo, ze jestes na gg, ale siedzisz na niewidocznym, a jak uzywasz ukrywacza, to on blokuje wysylanie informacji o zmianie statusu, przez co dla ludzi przed ktorymi sie ukrywasz masz caly czas status niedostepny, i nic im nie sygnalizuje, ze wszedles- kumasz
Prosze jeszcze o wyjasnienie jednego szczegolu. Otoz kiedy odpalam sobie Ukrywacza i zaznacze jakis kontakt, to pozniej kiedy w oknie kontaktow klikam prawym przycisiem myszy na ow kontakt i zaznaczam "Ukryj status przed" w Ukrywaczu zostaje on odznaczony. Co wiec trzeba zrobic, aby uzyskac wspomniany przez Adika efekt? Zdaje sobie, ze jest to w pewnym sensie lamerskie pytanie, ale naprawde dosc pilnie szukalem jakiegos opisu tych wtyczek i nigdzie tego nie ma.
Pozdrawiam
Tomek777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: